PSL-kevätkierros päättyi tappioihin

Pallokissat jäivät rannalle T14 I-tason lopputurnauksesta

10.6.2018 klo 11.00 Pallokissat - HauPa, 0-7

Kuopio, Litmasen tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Jenna, Milka, Aada, Jenny, Emma, Anna ja Sonja sekä nollavitosista Saga K. Lisäksi Klubi-36:n Mira ja Venla.

Puolen Suomen liigan kevätkierroksen viimeisessä turnauksessa oli vielä yksi paikka jaossa I-tason lopputurnaukseen. Tämä tarkoitti, että kissojen piti saalistaa kahdesta ottelusta neljä pinnaa. Vastassa oli kuitenkin sarjan ennalta kovimmat joukkueet, joten tehtävä oli haastava. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli kaksikosta vähän heikompi, eli HauPa Haukiputaalta, tästä ottelusta tavoiteena siis voitto...

Otteluiden alku on ollut kissoille koko kauden hankala ja niin nytkin. Heti parin minuutin pelin jälkeen vieraat pääsivät hyvään hyökkäykseen, minkä päätteeksi syntyikin avausmaali. Kissat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan ottelu sai kokonaan uuden ilmeen. Kymmenen minuutin ajan vieraat olivat välillä tiukillakin kissojen vyörytyksen alla. Maalinteko kuitenkin yski, eikä hyvistäkään maalipaikoista saatu palloa vastustajan verkkoon. Kun kissoilla ei maalinteko onnistunut, niin lopulta 26. peliminuutilla HauPa siirtyi helpon oloisesti 2-0 johtoon.

Toisella puoliajalla piti kissojen sitten alkaa jo tehdä maalejakin, jos lopputurnauspaikka yhtään kiinnostaisi. Tämän johdosta ryhmitystäkin oli pakko vähän nostaa ja toivoa parasta... Vieraat kuitenkin painoivat leveällä rintamalla ja rokottivat käytännössä jokaisesta kissojen virheestä tai lepsusta pelistä. Aina kun vastustajalla oli tilaa laukoa, niin se käytettiin. Tai jos pallo tuli kissojen maalin eteen, niin vastustajalla oli siihen kovempi halu kuin kotijoukkueella. HauPa latoikin toisella puoliajalla yhteensä viisi maalia ja loppulukemiksi 7-0. Yhtään ei jäänyt jossiteltavaa eikä seliteltävää.

10.6.2018 klo 17.30 ONS - Pallokissat, 5-0

Kuopio, Litmasen tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma, Oona, Jenna, Milka, Aada, Henni, Jenny, Emma, Anna ja Sonja sekä nollavitosista Saga K. Lisäksi Klubi-36:n Mira ja Venla.

Kevätkierroksen viimeisessä ottelussa ei ollut aamun tappion jälkeen kissoilla enää muuta kuin kunnia pelissä. Vastaan saatiin Suomen ehdotonta kärkeä niin pelillisesti kuin pelaajien henkilökohtaista taitoakin edustava ONS Oulusta - ja ainahan se on hyvä mitata vähän omaa tasoa!

Ottelun käsikirjoitus oli selvä. ONS pyörittää palloa nopeasti hakien välejä ja taskuja vastustajan linjoista. Tarpeen vaatiessa oululaisilta sujuu myös pitkät syötöt hyvin, joten tiiviisti puolustava pakka joutuu varmasti liikkeeseen. Kissat painettiinkin puolustusasemiin heti alusta alkaen ja jo 6. peliminuutilla kaivettiin pallo ensimmäisen kerran omasta verkosta. Toisen maalin oululaiset tekivät 12. peliminuutilla ja kolmannen melkein heti perään.

3-0 maalin jälkeen oululaisten pelistä katosi vähän kurinalaisuutta, eikä syöttömylly toiminut enää alkupelin tavoin. Kissat puolestaan alkoivat Aadan johdolla taistelemaan tosissaan ja vastustaja saatiin pidettyä vähän paremmin pois maalipaikoilta. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa toiselle puoliajalle 42. peliminuutille ja loppulukemat 5-0 viimeisteltiin ihan ottelun lopussa.

 


Puolen Suomen liigan kevätkierros oli kissojen osalta aika karua tarinaa. Ainoa voitto saatiin "paikallisvastustajasta" Yllätyksestä ja sen ottelun kahden maalin lisäksi peliväline saatiin maaliin vain kerran KPV/YJ:tä vastaan. Oma verkko soi sen lisäksi eniten koko sarjassa. Sarjataulukko kertookin lahjomattomasti sen miten kaukana muut menee - puhumattakaan Suomen kärkijoukkueista. Yksilötasolla ollaan pahasti jäljessä Suomen terävintä kärkeä niin pelivälineen käsittelyssä kuin ihan puhtaasti fysiikassakin.

Oulun seudun tekeminen on ihan omaa luokkaansa kahden joukkueen voimin ja Jyväskylä tulee hyvänä kakkosena. Loput ovatkin enemmän tai vähemmän yhteisjoukkueiden varassa. Vaasan ja Kokkolan seudulla sekin tuottaa sen verran tulosta, että jokaiseen otteluun voidaan lähteä tarpeeksi hyvällä ja leveällä joukkueella. Pallokissat ja Yllätys puolestaan "pelaajahankinnoista" huolimatta olivat kevätkierroksella vastaantulijoita...

Posted in Nollaneljä.