T15-aluesarja käyntiin

T15-aluesarja käynnistyi kissojen selvällä voitolla

20.4.2018 klo 19.00 Pallokissat - FC Siili, 5-0

Siilinjärvi, Ahmon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Aada, Henni, Emma, Anna ja Sonja sekä nollakolme apurit Meeri, Venla, Mette ja Iiris

Ei videoita

T15-aluesarja käynnistyi perjantai-iltana Siilinjärvelle siirretyllä ottelulla. Kuopiossa on vielä hankifutiskelit stadionia lukuunottamatta, mutta onneksi läheltä löytyy hyvät vihreät nurmet!

Nollaneloset pelaa T15-aluesarjaa "täydentävänä sarjana" yhdessä nollakolmosten kanssa. Aluesarjassa peliaikaa jaetaan reilulla kädellä myös niille pelaajille, joille sitä ei tule niin paljon joukkueiden Puolen Suomen Liigan peleissä. Tällä kertaa yhteisjoukkuetta vaivasi myös sairastelut ja pienet vammat, joten pelissä oli mukana vain 12 pelikuntoista kissaa. FC Siilillä ei tilanne ollut paljoa parempi, sillä vastustajan listalle oli saatu vain 13 nimeä.

Ottelu alkoi heti kissojen komennossa. Pelikello oli juuri ehtinyt liikahtamaan ensimmäisen minuutin yli, kun Liljan vahva nousu laidasta ja napakka pallo maalille tavoitti Venlan jalan. Tilanne siis 1-0 kissoille ennen kuin kissaa ennätti sanomaan (tirsk).

FC Siilin hyökkäysyritykset pysähtyivät säännöllisesti hyvin pelanneeseen topparipariin Annaan ja Metteen puolustajien Hennin ja Sonjan tukiessa. 12 peliminuutilla Aada pääsi hyvään laukaisupaikkaan noin kahteenkymmeneen metriin, mutta FC Siilin keskikenttä rikkoi tilanteessa vapaapotkun arvoisesti. Aada joutui vähän huilaamaan ja Oona asteli pallon taakse. Pieni vauhti, vasurin heilautus ja 2-0.

Maalin jälkeen myös FC Siili sai vähän painetta kissapäätyyn muutaman kulmapotkun merkeissä. Pallo pyöri pariin kertaan aika vaarallisesti kissojen maalin edessä ja Meeri joutui torjuntatöihin. Kissojen puolustus kuitenkin kesti puoliajan loppuun asti.

Toisella puoliajalla FC Siilin pelaajien jalka alkoi loppumaan kokonaan kissojen syöttöpelin seassa ja puoliaika olikin kissojen hallintaa. 3-0 maali nähtiin 60. peliminuutilla, ja se lähti hyvästä painopisteen vaihdosta ja Oonan murtosyötöstä Ilonalle, joka tiputti Liljalle namupassin. Vain minuutti tästä, taas Ilonan hyvän laitanousun jälkeen, tällä kertaa Emma sai tuikata pallon vapaasti maaliin viidestä metristä. Loppulukemat 5-0 viimeisteli Lilja 67. peliminuutilla katkaistuaan vastustajan huolimattoman syötön.

Kissojen otteissa oli paljon hyvää ja yhteispeli nollanelosten ja -kolmosten kanssa sujui paikoitellen erinomaisesti joukkueiden hieman erilaisesta peliryhmityksestä huolimatta. Syöttöpeliin tarvitaan kuitenkin sopivassa suhteessa lisää voimaa ja hienosäätöä PSL-otteluita ajatellen. Samoin maalintekotilanteissa pitää olla pykälä lisää röyhkeyttä ja päättäväisyyttä.

Kausi kuitenkin käynnistyi selvällä voitolla ja kolmeen pisteeseen pitää olla ainakin vähän tyytyväinen!

Posted in Nollaneljä.