D13-poikien piirisarja päättyi murskatappioihin

Ylämyllyn ja Iisalmen pojat sata kertaa parempia maalinteossa

9.9.2017 klo 11.00 Ylämylly - Pallokissat, 7-1

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Milka, Aada, Henni, Hilma, Elli, Emma, Anna ja Iita sekä Jipon Pirita

Ei videota.

Kauden 2017 viimeinen D13-poikien piirisarjaturnaus pelattiin Ylämyllyllä. Pallokissat pääsivät ihan hyvällä porukalla matkaan mutta, muutaman pelaajan pikkuvaiva oli kysymysmerkkinä...

Ottelu Yllätystä vastaan alkoi tasaisena ja molemmilla oli puolittaisia paikkoja. Kissojen pelistä paistoi arkailu viimeisellä kolmanneksella ja ratkaisut joko jäivät kokonaan tekemättä tai olivat ponnettomia. Yllätyksen pojat olivat puolestaan aina vaarallisia kissojen pallonmenetyksen jälkeen, mutta Milka ja Anna jaksoivat puolustaa urhoollisesti Oonan tuella. Lilja poimi maalia kohti tulleet laukaukset aina 14. peliminuutille asti jonka jälkeen Yllätys paukutti nopeasti vielä pari maalia lisää.

Tauolla painotettiin iloisen jalkapallon merkitystä - pallollisena on huomattavasti mukavampi pelata, joten pidetään enemmän palloa meillä.

Toinen puoliaika alkoi samanlaisena kuin ensimmäinenkin. Ottelu sujui aina hyvin niin kauan kuin kissat jaksoivat pitää palloa mutta heti pallonmenetyksen jälkeen tuli monelle pelaajalle liian kiire puolustusryhmitykseen ja pallon alapuolelle. Yllätys teki neljännen maalin 43. peliminuutilla ja naulasi ottelun lopulta nopeilla kolmella maalilla 60. peliminuutin jälkeen.

Kissojen lohdutusmaali syntyi pari minuuttia ennen ottelun päättymistä - Yllätyksen maalivahdin avaus vähän epäonnistui ja Oona kiitti irtopallosta tekemällä hienon maalin.

9.9.2017 klo 13.00 PK-37/sininen - Pallokissat, 14-1

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Milka, Henni, Hilma, Elli, Emma ja Iita

Ei videota.

Toisen ottelun alussa selvisi, että Anna, Aada ja Pirita jäivät vaivojen vuoksi penkille - eli Iisalmen PK-37/sinistä vastaan pelattiin ilman vaihtopelaajia.

Ottelun teemana oli taas pitää palloa jotta ei tarvitsisi lähteä mukaan kilpajuoksuun väsyttämään kissajalkoja. Alku sujuikin mukavasti ja varsinkin Oonan ja Milkan yhteistyö pelasi hyvin. Kuuden minuutin kohdalla Milkan nousun jälkeen pallo jäi pyörimään poikien maalilla ja Oona laittoi kissat 1-0 johtoon.

Sen jälkeen iisalmelaiset tekivät ottelussa 14 maalia.

Sen pituinen se.


Poikien piirisarja on tältä kaudelta nyt takana. Näiltä otteluilta haettiin nopeita, aktiivisia ja ennen kaikkea röyhkeitä vastustajia - tavoite täyttyikin suurimmilta osin. Poikajoukkueista löytyi lähes aina pari-kolme pelaajaa, joiden vauhti ja henkilökohtainen pallotaito olivat kissoille liikaa. Nämä yksittäiset pelaajat ratkaisivat joitain tiukkoja otteluita vaikka itse peli oli monesti kissojen hallinnassa. Osa vastustajista oli sitten kokonaisuudessaan selvästi kissoja parempia varsinkin jos kissaryhmä ei ollut ihan parhaimmillaan. Joitain joukkueita vastaan kissat puolestaan dominoivat niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Ilahduttavaa oli kuitenkin huomata se miten kissat pärjäsivät mitä tahansa joukkuetta vastaan pallollisena - aina viimeiselle kolmannekselle asti. Tämän jälkeen tila ja aika vaan yksinkertaisesti loppuivat parhaimpia puolustajia vastaan. Pitäisi keksiä välillä jotain muitakin vaihtoehtoja kuin aina yrittää kääntyä pallon kanssa laukaisupaikkaa hakien.

Pallon menetyksen jälkeen sen sijaan oli suuria ongelmia. Pääsääntöisesti puolustus ja lähin keskikenttäpelaaja pääsivät välittömästi pallon alapuolelle, mutta toinen laita ja ylempi keskikenttä jäivät tilanteessa jälkeen. Samoin 1vs1-tilanteissa pojat pääsivät monesti ohittamaan pelkästään nopeuden avulla, mutta niitäkin pitää puolustaa vaan paremmin...

Kaiken kaikkiaan taas kerran hyvä piirisarjakausi ja onnistumisia tuli kauden aikana tarpeeksi monelle kissapelaajalle, että tämäkin rutistus kannatti!

Posted in Nollaneljä.