Maalinteon tuskaa PSL-turnauksessa Ylämyllyllä

Kissojen pelaamiseen tarvitaan nyt annos räväkkyyttä, uskallusta ja maalintekoa

2.9.2017 klo 12.30 WFA YJ - Pallokissat, 3-0

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Vilma I, Vilma K, Oona, Jenna, Milka, Aada, Henni, Jenny, Elli, Emma, Anna ja Sonja sekä 05-apuri Sanni ja Jipon Pirita

Ei videota.

Puolen Suomen Liiga jatkui Ylämyllyllä auringon paisteessa. Kissojen fiilis oli melko mukava ja hyvin menneiden P13-piirisarjapelien jälkeen myös valmennuksen toiveet korkealla.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli Vaasan seudun yhteisjoukkue WFA YJ. Ottelu alkoi kissojen hyvällä liikkeellä ja asenteella. Alkuminuuteilla maalipaikan sai niin Emma kuin Pirrekin, mutta molemmilla oli ruuti tällä kertaa aurinkoisesta kelistä huolimatta ihan litimärkää.

Kissojen maalia piti hienosti puhtaana 05-kissoista mukaan otettu Sanni melkein koko ensimmäisen puoliajan. Lopulta 27. peliminuutilla kissojen puolustus vähän höntyili ja WFA YJ:n #10 pääsi sijoittamaan läheltä pallon varmasti takanurkkaan. Samanlaista viimeistelyn tasoa kaivattaisiin myös kissoille.

Toinen puoliaika alkoi pallokissoilla murheellisesti, kun maalille siirtynyt Emma otti pallon käsiin rankkialueen ulkopuolella. Tilannetta sotki liputettu paitsio mitä ei kuitenkaan missään vaiheessa vihelletty kun vaasalainen ei mennyt tilanteeseen - eli ihan oikea tuomio. Lähivapari painui sitten kissojen maaliin, laukojana taas #10. Viimeinen niitti tuli 43. peliminuutilla #22 jalasta.

Ensimmäiset 15 minuuttia kissat kyllä hallitsivat peliä hyvillä syöttöyhdistelmillä, mutta tämä peli osoitti taas sen, että omista maalipaikoista pitäisi pystyä ratkaisemaan - muuten vastustaja tekee kuitenkin maalin jossain vaiheessa...

2.9.2017 klo 16.30 WFA YJ - Pallokissat, 3-0

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Vilma I, Vilma K, Oona, Jenna, Milka, Aada, Henni, Jenny, Elli, Emma, Anna ja Sonja sekä 05-apuri Sanni ja Jipon Pirita

Ei videota.

Turnauspäivän toinen vastustaja oli kaikille tuttu JyPK Jyväskylästä. Kissojen kevätkierroksen ainoa voitto tuli juuri JyPKiä vastaan ja tarkoitus oli jatkaa samoin myös syksyllä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin pääsääntöisesti keskialueella. JyPK piti palloa selvästi enemmän kuin kissat ja pystyi myös pidempiin syöttöketjuihin, mutta todelliset maalipaikat jäivät molemmilta joukkueelta uupumaan.

Toisella puoliajalla jyväskyläläiset pistivät syöttömyllyyn vähän lisää vauhtia ja kissojen peli muuttui puolustustaisteluksi. Emma poimi maalilla kuitenkin helposti kaikki maalia kaikki kohti tulleet laukaukset ja vaarallisimmat vedot puolestaan painuivat maalin ohi. Puolustuslinja Milkan ja Oonan johdolla peitti hyvin keskustan ja monet laukauksetkin.

Kesken JyPKin painostuksen sattui jyväskyläläisille kuitenkin harvinainen harhasyöttö alaspäin, jolloin Henni pääsi läpiajoon. Sijoitus maalivahdin ohi jaksoi juuri ja juuri maalille, josta JyPKin pelaaja taisi sen lopulta siirtää maaliviivan yli. Näin kissat siirtyivät erittäin nautinnollisesti johtoon ottelun 45. peliminuutilla.

Johtoasemasta saatiin nautiskella kuitenkin vain kaksi minuuttia kun JyPKin nopeat syötöt murtivat kissojen puolustuslinjan. #10 pääsi puolestaan läpiajoon, ohitti Emman ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Kissojen puolustustaistelu JyPKin jatkuvaa vyörytystä vastaan kesti viimeiselle minuutille asti. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi JyPKin #13 sai pallon 18 metrissä ja pelasi vasurin vapaaksi ja antoi palaa välittömästi täysillä. Komea laukaus yläkulmaan eikä Emmalla ollut mitään jakoja torjua. Loppulukemat JyPKille näin 2-1 - ja tunnustetaan että ihan ansaitusti.

Kissat eivät saaneet ottelussa aikaiseksi yhtään laukausta, joten on aika helppo miettiä mitä taas harjoitellaan... Toinen ikuisuusongelma on pallottoman pelaajan osallistuminen peliin, niin fyysisesti kuin äänellä ohjaten.

Posted in Nollaneljä.