D13-poikien piirisarjaturnauksesta voitto ja tappio

Poikien I-tason välisarjan piirisarjapelit tarjosivat kissojen kannattajille kaunista katseltavaa

26.8.2017 klo 11.00 Pallokissat - LaPa-95/white, 3-4

Iisalmi, Kangaslampi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Milka, Aada, Mona, Henni, Siiri, Hilma, Elli, Anna

Ei videota.

Pallokissat kohtasivat LaPa-95/white -joukkueen toiseen kertaan heti reilun viikon sisällä. Kissat pääsivät peliin hyvällä joukkueella, kun lapinlahtelaisilla taas oli alkuperäisestä joukkeesta väki entisestään vähentynyt. Poikien tilalla oli vuosi-pari vanhempia tyttöjä, joten tiedossa oli mukavaa vääntämistä. Toki LaPalla oli mukana myös maalipörssin kärkinimi, jonka mukana LaPan peli kulkee tai kaatuu.

Ottelu oli heti alusta alkaen kuin kopio viikon takaisesta. Tosin tällä kertaa vastustajakin pystyi tekemään pelaajavaihtoja, joten heidän prässi toimi selvästi ylempänä ja paremmalla jalalla kuin edellisessä kohtaamisessa, eikä kissoilla ollut ihan yhtä paljon aikaa pyöritellä peliä. Kissojen pitkät hyökkäykset päättyivät taas liian usein ohilaukauksiin ja vastaavasti pallon menetyksen jälkeen koko joukkueelle tuli kiire vastustajan maalitykin pitelemiseksi.

LaPa-95 siirtyi ottelussa 15. peliminuutin kohdalla johtoon mutta kissat tasoittivat pitkän hyökkäyksen päätteeksi Milkan upealla laukauksella takayläkulmaan Oonan pudotuksesta. Ennen taukoa kissoilla oli vielä lukemattomia paikkoja johtomaaliin, mutta pitäisi vaan osua tolppien väliin ja riman alle...

Tauon jälkeen LaPa siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon ja kissoilla alkoi näkymään pelihuumorissa vähän merkkejä uupumisesta. LaPan kulmapotkun päätteeksi Henni kuitenkin karkasi läpiajoon Aadan pitkästä avauksesta 52. peliminuutilla ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Kavennusmaali antoi kissoille taas lisää virtaa ja vajaan kymmenen minuutin jälkeen Aada pääsee laukaisemaan pallon tolppaan ja Mona on kissana paikalla siirtämässä pelivälineen verkkoon. Lopulta LaPan #13 ratkaisi ottelun perinteiseen tapaan ylivoimaisella yksilösuorituksella jo hieman väsyneiden kissapuolustajien ollessa voimattomia.

Täydet pisteet matkasivat tällä kertaa lapinlahtelaisten mukaan. Pisteet jaetaan maalien mukaan ja siinä kissoilla on vielä vähän petrattavaa. Kokonaisuutena kissojen peli oli kuitenkin taas hyvää pallonhallintaa ja loistavaa puolustamista tilanteenvaihtojen aikaan.

26.8.2017 klo 13.00 Pallokissat - KuPS/jl 04 musta A, 5-2

Iisalmi, Kangaslampi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Milka, Aada, Mona, Henni, Siiri, Hilma, Elli, Anna

Ei videota.

Päivän toisessa ottelussa oli vastassa tuttuakin tutummat KuPSin junnuliigan pojat. Myös KuPSilla on ollut haasteita saadakseen kunnon joukkueen kasaan, eikä tällä kertaa poikien vaihtopenkillä ollutkaan valmentajien lisäksi ketään. Ennakkoon ajateltuna tämä tietysti tarkoitti sitä, että hyvällä pallon hallinnalla ja nopeilla syötöillä ottelu pitäisi olla selvästi kissojen.

Kissat iskivätkin heti ottelun alkuun kaksi nopeaa maalia. Ensin 4. peliminuutilla Oonan kulmapotku kimpoili KuPSin pojista suoraan maaliin ja viisi minuuttia myöhemmin Oonan kulmapotku pomppi Monan jalkaan, joka nopean kääntymisen päätteeksi laukoi kissat mukavan tuntuiseen 2-0 johtoon.

Pojat kuitenkin päättivät tehdä ottelusta vaikean kissoille. Kissojen muutaman pallon menetyksen  jälkeen pojat iskivätkin vastahyökkäyksistä ottelun tasoihin vielä ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi - kissat pitivät palloa ja tuhlailivat maalipaikkoja. Jokainen kissojen pallonmenetys puolestaan saattoi johtaa vastahyökkäykseen joissa testattiin kissojen jalkojen nopeutta. Vaihtopelaajien puute alkoi kuitenkin luonnollisesti näkymään poikien otteissa eikä vastahyökkäyksistä ollut lopulta enää mitään vaaraa.

Pallokissat puolestaan onnistuivat toisella puoliajalla kolmesti. Ensin Oonan kulmapotku leijaili tällä kertaa suoraan maalin takanurkkaan 51. peliminuutilla ja Milkan upea kaukolaukaus verkkoon 63. minuutilla. Loppulukemat 5-2 viimeisteli Oona kaukolaukauksella kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Posted in Nollaneljä.