Puolen Suomen Liigan kevätkierros päätökseen

Surkea kevätkierros sai surkean lopun.

10.6.2017 klo 12.00 HauPa - Pallokissat, 4-2

Kuopio, Litmasen tekonurmi

Pelissä: Lilja, Milka, Jasmin, Aada, Henni, Jenny, Elli ja Emma, lisäksi Klubi-36:n apurit Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina sekä Elli L PSG:stä

Ei videota.

Puolen Suomen Liigan kevätkierroksen viimeinen turnauspäivä pelattiin Kuopiossa Litmasen tekonurmella loistavassa kelissä. Ehkä jopa liian loistavassa, sillä kasaan saatiin vain kahdeksan omaa pelaajaa sekä kaikki neljä Klubi-36:n apuria. Lisäksi apuun saatiin pikahälytyksellä Elli L PSG-joukkueesta.

Ottelun alku oli kissoille sysimusta. Pelikello oli juuri ehditty laittaa käyntiin, kun omissa soi... Hieman huolimatonta pelaamista ja HauPan tytöt pistivät juoksuksi, pallon kissojen maalin eteen ja kiittivät 1-0 johdosta. Uusi yritys oli paljon parempi ja ensimmäinen puoliaika pysyi tasaisena. Kissoilla oli kuitenkin sijoittumisessa, liikkeessä ja syötöissä edelleen suuria ongelmia ja Aada sekä Lilja olivat nopeissa hyökkäyksissä liian yksin. Puolustus teki hyvää työtä eikä vieraatkaan päässeet vaarallisille paikoille. Ensimmäinen puoliaika oli jo päättymässä kun HauPa rankaisi toisen kerran. Nyt HauPan pelaaja laskettiin laukomaan vähän liian vapaasti ja pallo painui Emman käsien alta verkkoon.

Toiselle puoliajalle painotettiin peli-iloa ja positiivista tekemisen meininkiä. Kentällä nähtiinkin nyt taas pitkästä aikaa parempaa kissaa jotka voittivat kaksinkamppailuja ja pyrkivät mahdollisuuksien mukaan nopeaan hyökkäykseen. Yksi painostustilanne päättyikin Aadan napakkaan laukaukseen, jonka HauPan pelaaja peitti kädellään. Pallo vietiin 34. peliminuutilla 11-metriin ja Iitu pallon taakse. Rankkari painui voimalla maaliin ja kissat olivat taas hyvin pelissä mukana.

Puolittaisia tilanteita alkoi syntymään kumpaankin päähän ja yhdessä loistavan ottelun pelannut Riina oli keltaisen kortin arvoisesti myöhässä. Emma kuitenkin torjui rikkeestä seuranneen vaparin. 48. peliminuutilla pallo sitten jäi ihmeellisesti pomppimaan maalin eteen ja vain HauPan pelaaja oli tilanteessa hereillä, vieraat siirtyivät liian helposti taas kahden maalin johtoon.

Kissat olivat tässä vaiheessa pakotettuja siirtymään kolmen alakertaan, Milka nostettiin keskikentän pohjalle ja Iitu 10-paikalle. Ryhmitys tuotti hyvää painostusta toki pienellä riskillä, mutta se kannatti. Hyökkäyspään sivurajan jälkeen pallo pomppi Jennyn ja Aadan kautta Iitulle joka laukoi 20-metristä toisen osumansa, kun ottelua oli vielä vajaat kymmenen minuuttia jäljellä. Kissojen nousu katkesi kuitenkin 55. peliminuutilla kun maalipotku jäi vajaaksi ja HauPan pelaaja pääsi vapaasti sijoittamaan maalin.

Ottelussa oltiin liian pehmeitä juuri ratkaisevilla hetkillä. Pisteitä on vaikea saada ellei palloa saada pomppimaan paremmin omille eikä pidetä sitä tarpeeksi pitkään omilla. Tähän tappioon katkesi kissojen viimeinenkin oljenkorsi lopputurnauspaikasta. Näillä peleillä, otteilla ja tekemisellä sitä ei kyllä ansaittukaan. Edessä oli vielä ottelu TP-47:aa vastaan lähinnä kunniasta.

10.6.2017 klo 17.45 Pallokissat - TP-47, 2-3

Kuopio, Litmasen tekonurmi

Pelissä: Lilja, Jenna, Milka, Jasmin, Aada, Henni, Jenny, Elli ja Emma, lisäksi Klubi-36:n apurit Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina sekä Elli L PSG:stä ja Lilli, Vilma sekä Iris nollavitosista

Ei videota

Viimeiseen otteluun apuun saatiin myös nollavitosia, Lilli, Vilma ja Iris tulivat tasaamaan pelikuormaa.

Kerrankin ottelu alkoi kissojen komennossa. Vain vajaat kolme minuuttia oli ehditty pelaamaan kun kymppipaikalta aloittanut Iitu sai Jennyltä hyvän pystysyötön ja ajoi tilanteen loppuun asti. Pallo varmasti verkkoon ja vapauttavan tuntuinen johtomaali oli saatu heti ottelun alkuun.

Kissat jatkoivat vyörytystä kohti torniolaisten maalia ja tilanteita syntyi vuoron perään Liljalle, Aadalle, Jennylle, Iitulle ja muillekin. Lopulta kävi niin kuin yleensä, vastustajan #29 saa yhden paikan ja käyttää sen. TP-47 tuli tasoihin kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia. Puoliajan loppu painettiin tiukasti vastustajan kenttäpäädyssä, mutta lisämaaleja ei nähty ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin hyvin mielin jatkamaan pelin hallintaa. 36. peliminuutilla kuitenkin tuli puolustukselle nukahdus ja vastustajan #29 sai kuljettaa pallon rauhassa maaliin. TP-47 siirtyi jo kahden maalin johtoon kun ottelua oli pelattu 42 minuuttia. Tällä kertaa hävittiin torniolaisten pitkäpallo-juoksukilpailu.

Kissojen kavennus syntyi hyvän hyökkäyksen päätteeksi vastustajan omasta jalasta. Elli R laittoi tällä kertaa hyvän kovan keskityksen maalille ja kissojen hyökkääjä antoi sopivasti painetta vastustajan topparille. Tyylipisteitä ei jaettu mutta maali laskettiin.

Loppukiri jäi lopulta vaisuksi - hyvätkin yritykset kaatuivat huonoihin laukauksiin ja liian usein vastustajan puolustukseen. Jälleen kerran kissat olivat yksilöitä eikä joukkue.


 

Puolen Suomen Liigan kevätkierros oli kissoille pettymysten taival. Kesän päätavoite, I-tason lopputurnaus, jäi lopulta haaveeksi kun jäimme sarjassa viimeiseksi. Pelejä vaivasi liian usein epätasaisuus ja henkilökohtaiset virheet. Lopulta kun joukkueen peli ei kulje, niin pelissä sorrutaan yksin yrittämiseen ja kuskailuun - huonoihin ratkaisuihin.

Nyt on peiliin katsomisen paikka monessa kohdin. Onko harjoiteltu oikeita asioita - ja ollaanko oltu harjoittelemassa oikeita asioita? Onko valmistelevat harjoituspelit olleet sopivia - ja onko niissä edes oltu pelaamassa? Onko päätavoite ollut oikea - ja onko siihen sitoutuduttu niin kuin talvella uskottiin?

Posted in Nollaneljä.