YLY vahvempi PSL-ottelussa

YLY-tappion jälkeen lopputurnauspaikka ei ole enää omissa jaloissa

7.6.2017 klo 18.00 Pallokissat - YLY, 0-2

Kuopio, Puijonlaakso

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Ella, Milka, Jasmin, Aada, Mona, Henni, Siiri, Hilma, Jenny, Emma sekä Klubi-36:n apurit Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina

Video uutisen lopussa, kuvaus Ylämyllyn Yllätys, Pekka

Puolen Suomen Liigan paikallisottelun panokset olivat selvät. Voitolla kumpi tahansa joukkue säilyttää mahdollisuuden lopputurnaukseen ilman muiden apuja, hävinnyt joukkue taas tarvitsee siihen oman onnistumisen lisäksi toisten joukkueiden ristiin pelaamista sekä vuorovesien ja auringon pilkkujen tukea.

YLY tuli otteluun selvästi paremmin (bussissa) levänneenä ja otti heti alussa tiukasti ylhäältä kiinni. Kissojen puolustus selvisi ensimmäisen vartin painostuksesta kuitenkin hyvin eikä laskenut ylyläisiä laukomaan vaara-alueelta. Maalilla aloittanut Lilja poimikin kaukaa tulleet laukaukset helposti.

Kissojen huolet alkoivat kuitenkin kasaantua jo heti ensimmäisillä peliminuuteilla kun Aada joutui jättämään vasemman puolustajan paikan. Tämä olikin kotijoukkueen ainoa vaihto ensimmäisellä puoliajalla, mutta aiheutti huomattavasti muutoksia kissaryhmän tasapainoon.

Vaikka puolustus toimikin Milkan ja Riinan komennossa tärkeimmän tehtävän osalta hyvin - eli estettiin vastustajan maalin teko - pelin avaaminen sen sijaan takkuili pahasti. Meidän tulisi tunnistaa paremmin tilanteet joissa kierrätetään ja avataan peliä rauhassa ja milloin taas on hyvä lähteä vähän pidemmällä syötöllä eteenpäin. Nyt YLY:n aktiivinen prässi laskettiin liian helposti iholle asti eikä pomppivat syötöt ja huonot ensimmäiset kosketukset helpottaneet tilannetta. Ainoat hyvät hyökkäykset saatiin aikaan kun uskallettiin pelata pidemmällä syötöllä YLY:n prässilinjan ohi.

Erätauolla saatiin lisää murheita kun Lilja ei pystynyt jatkamaan peliä ja Venlan sekä Hilman matkamittari oli myös täynnä. Näin ollen Emma pääsi maaliin ja Ella sekä Mira kentälle.

Toisella puoliajalla ei nähty kummaltakaan joukkueelta kovin tasokasta suorittamista. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin laukomaan kaksi kertaa liian vapaasti. Ensin Emma torjui Millan laukoman pallon eteensä josta Venkku kävi tuikkaamassa YLY:n 1-0 johtoon ottelun 38. peliminuutilla. Tilanne avautui heikon keskikentän puolustamisen jälkeen eikä puolustuslinjakaan reagoinut tilanteeseen tarpeeksi nopeasti.

YLY:n toiseen maaliin pallo lahjoitetettiin oman pään sivurajaheitosta. Ylyläiset kiittivät lahjapallosta ja nopea syöttö tavoitti Venkun maalin edustalta. Laukauksen peittäminen epäonnistui ja napakka vasemman jalan laukaus painui maaliin hyvin pelanneen Emman käsien kautta, kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia.

Kissojen paras tilanne tuli viisi minuuttia YLY:n toisen maalin jälkeen kulmapotkusta. Oonan hyvä kulmuri löysi Milkan pään kuudesta metristä, mutta hieno pusku painui vajaan metrin takatolpan ohi. Lopussa YLY jäädytti ottelun jääkiekkovaihdoilla eikä vaarallisia tilanteita nähty enää kummassakaan päädyssä.

Aktiivisempi joukkue voitti - kissojen pitäisi pystyä nousemaan nyt takaisin omalle tasolleen tai muuten kesän lopuista peleistä tulee ikäviä ja vaikeita.

 

Posted in Nollaneljä.