Nollaneloset myös D13-cupin finaaliin

Nollaneloset nähdään Iisalmessa myös D13-tyttöjen cupin finaalissa!

23.5.2017 klo 18.00 Pallokissat 05 - Pallokissat 04, 3-6

Kuopio Lippumäen tekonurmi

Pelissä: Vilma I, Vilma K, Oona, Milka, Jasmin, Aada, Mona, Siiri, Hilma, Elli, Anna, Iita

 

Myös D13-tyttöjen cupin toisen kierroksen ottelussa vastakkain asettui piirin sääntöjen määräämänä Pallokissojen joukkueet. Tällä kertaa nollaneloset saivat vastaansa kissojen nollavitoset, jotka olivat selvittäneet tiensä finaaliin jo Dn12 cupissa. Otteluruuhkassa annettiin nyt joillekin vähän lepoa ja pelaavaan porukkaan saatiin myös pitkästä aikaa vaivojen jälkeen lisää vaihtoehtoja puolustukseen. Nollanelosilla olikin ottelussa "vähintään hyvä" porukka ja voitto oli oikeastaan ainoa hyväksyttävä vaihtoehto. Nyt kyse oli pelkästään asenteesta...

Ottelun teemana nollanelosilla oli "täysillä". Jokainen tilanne pitää pelata loppuun asti, puolustetaan aina eteenpäin eikä nollavitoset saa antaa yhtään helppoa syöttöä meidän kenttäpuoliskolla. Nollaneloset ottivatkin nopeasti ottelun komentoonsa. Ensin Anna pamautti maalin 3. peliminuutilla Oonan syötöstä ja Hilma heti kolmen minuutin perään myös Oonan syötöstä. Mona oli maalilla ihan työtön.

Sitten iskikin hyväolo™ ja nollaneloset luulivat juoksevansa lukemat helposti sataan nollaan tai vähän ylikin. Pallottoman liike loppui ja pallollinen pelaaja alkoi yrittämään liikaa itse. Onneksi eteenpäin puolustaminen jatkui ahkerana, mutta jatkuvien pallon menetyksien vuoksi se alkoi syömään energiaa ihan liikaa. Ja lopulta parissa minuutissa, ensin 22. ja perään 25. peliminuutilla Pilvi iski nollavitoset tasoihin - molemmista maaleista voi nollaneloset käydä peilin edessä katsomassa vähän mikä meni vikaan...

Nollanelosten ammattiylpeys sentään säilyi ja Milka pääsi ensimmäisellä puoliajalla 31. minuutilla puskemaan Annan kulmurista nollaneloset taas johtoon.

Toinen puoliaika alkoi nollanelosten määrätessä tahdin. Iita survoi 51. peliminuutilla nollaneloset taas helpottavaan kahden maalin johtoon, mutta koutsin kirjatessa tulosta Twitteriin soikin verkot jo omassa päädyssä. Maalille toiseksi puoliajaksi laitettu yllätysveto Anna voi varmaan joskus antaa raportin siitä miten se syntyi, minulla ei ole siitä mitään käsitystä...

Nollavitosten maali ei nollanelosia hetkauttanut. Peli painettiin taas nuorempien päähän ja Oona pamautti lukemat 5-3 kun ottelua oli pelattu 56 minuuttia ja lopulta 62. peliminuutilla hyvän hässäkän jälkeen pallo kimposi nollavitosten omasta jalasta maaliin. Se jäi viimeiseksi pöytäkirjamerkinnäksi ja koko ottelu siis nollanelosille 6-3.

Pitää olla tyytyväinen koko joukkueen aktiiviseen puolustamiseen ylöspäin. Nollavitosille ei annettu yhtään ylimääräistä tilaa varsinkaan nollanelosten omassa kenttäpäädyssä - kuin sen pari kertaa joista myös rankaistiin. Jatkossa pitää sitten pystyä paremmin säilyttämään oma pallollinen peli myös johtoasemassa. Tässäkään pelissä ei kuitenkaan saatu mitään ilmaiseksi ja heti kun niin luulimme teimmekin vain oman pelin turhan vaikeaksi.

Finaalissa Iisalmessa 4. kesäkuuta kissoja vastaan asettuu voittaja otteluparista SiPS - YLY.

Posted in Nollaneljä.