Pohjois-Suomen Helmarit pirteämpiä

Pohjois-Suomen Helmarit murskasivat kissojen unelman mitalista

4.2.2017 klo 20.40 Pallokissat 04 - Pohjois-Suomen Helmarit, 2-4

Oulu Arina areena

Pelissä: Lilja, Vilma K, Oona, Milka, Aada, Mona, Henni, Hilma, Jenny, Emma, Anna ja Iita sekä Ylyn apurit Venla, Linnea ja Milla

Videot tulossa

Pitkän päivän viimeisessä pelissä riitti panosta. Muiden joukkueiden ottelut olivat tasoittaneet tien kissoille mitalipeleihin - ainoa este oli enää Pohjois-Suomen Helmarit. Helmarit on Pohjois-Suomen piirin nohevimpien tyttöjen joukkue pois lukien ONSin tytöt jotka olivat luonnollisesti omassa joukkueesaan. Helmareita oli paikalla parikymmentä, joten siellä oli oletettavasti vähän virkeämpiä jalkoja.

Lähtötilanne oli selvä. Kissojen piti voittaa peli tehden vähintään kaksi maalia jos mitalipelit kiinnostaa. Väsyneistä jaloista huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi otteluun lähdettiin kaikki-tai-ei-mitään -periaatteella. Alussa isketään julmettu prässi päälle ja tehdään syntyneistä tilanteista pari-kolme maalia.

Ottelu alkoikin hyvin suunnitelmien mukaan, mutta ensimmäinen mutka matkaan tuli jo toisella peliminuutilla kun Aada kaatui epäselvässä tilanteessa käden päälle. Käsi kylmään ja Aada vaihtoon. Kissojen peli pysyi loukkaantumisesta huolimatta hyvin vielä hallussa ja Milla siirsi Venkun ehkä onnekkaastakin läpisyötöstä kissat johtoon.

Ottelu kääntyi kuitenkin minuutti minuutilta enemmän helmareille ja pelikellon näyttäessä kahdeksaa Jenny ei saanut enää estettyä vastustajaa vaan helmari sai tökättyä pallon toiselle joka viimeisteli tasoituksen helposti hyvästä paikasta Emman selän taakse.

Kissat eivät saaneet peliä enää käyntiin ja helmarit rankaisivat pitkän hallinnan päätteeksi väsyneitä kissoja 20. ja 22. minuutilla. Ensin Venla ei päässyt heikkoon syöttöön kiinni, vaan vastustaja pisti toisen helmarin läpiajoon ja heti perään Linnea harvinaista kyllä hävisi kaksinkamppailun maalin edessä. Näin peli oli jo 3-1 helmareille.

Loppu olikin pelailua missä helmarit rokottivat ensin nopealla vastahyökkäyksellä 28. minuutilla pelin jo 4-1. Heti aloituksen jälkeen Oona sai Venlalta hyvän läpisyötön ja sijoitti pallon varmasti ohi helmareiden maalivahdin.

Loppulukemat 4-2 kertovat kaiken oleellisen joukkueiden vireystason erosta. Peli olisi ollut voitettavissa vain jos kissat olisivat saaneet pidettyä tempoa hieman pidempään. Nyt seinä tuli vastaan liian nopeasti ja kohtaloksi tuli sijoittua lohkossa neljänneksi kahdella voitolla ja kolmella tappiolla. Parhaiten pelissä mukana jaksoi Vilma joka raatoi alaspäin tehden useita hyviä voittoja helmarista. Sitä samaa taistelutahtoa jos olisi löytynyt kaikilta, niin sijoitus olisi ollut toinen.

Valoa sijoitukseen antaa se, että huomenna saadaan nukkua vähän pidempään, kotiin päästään lähtemään ajoissa, mutta ennen kaikkea se, että sijoitusottelussa vastaan asettuu taas uusi tuttavuus ja edessä on turnauksen kolmas kansainvälinen peli, tällä kertaa BOO IS. Ja sijat joista taistellaan on 7-8.

Posted in Nollaneljä.