TalviRonaltiinan pelit käsikirjoituksen mukaan

TalviRonaltiinan viimeinen pelipäivä tarjosi loistavan harjoituspelin KuPSin poikia vastaan.

8.1.2017 klo 9.10 Pallokissat 04 - KuPS D12 haaste, 0-1
Kuopio Kuopio-halli

Pelissä: Lilja, Vilma K, Oona, Jenna, Ella, Milka, Jasmin, Mona, Henni, Hilma, Jenny, Elli, Anna ja Sonja

Video

TalviRonaltiinan viimeinen peli oli KuPSin D12-poikien haastejoukkuetta vastaan. Tiedossa oli, että pojat tulevat kovasti päälle tarvittaessa kahdella tai kolmella pelaajalla. Tällaista peliä oikeastaan jopa toivottiin vastustajalta, jotta nähdään miten kissojen oma peli sujuu paineen alla.

Pelipalaverissa muistutettiin pallottoman pelaajan tärkeyttä, jotta kovasta prässistä päästään pelaamalla pois mahdollisimman helpoilla syötöillä ja siten saadaan pidettyä pallo omalla joukkueella. Tavoite toteutui suurimmilta osin - pallollisella pelaajalla oli hyviä vaihtoehtoja ja yleensä päätöskin oli oikea. Tila- ja aikapaine aiheutti kuitenkin sitten virheitä itse toteutukseen ja syöttöjen laatu kärsi ja joskus vastustaja ehti myös peittämään niitä.

Ottelun ainoa maali nähtiin 13. peliminuutilla kun KuPSin poika sai 16 metrissä oikean jalan vapaaksi ja laukoi pallon vastustamattomasti yläputken kautta etuyläkulmaan. Liljalla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta yltää torjumaan nappilaukausta vaikka olikin tilanteessa hyvin mukana.

Kissat pääsivät tarpeeksi monta kertaa hyökkäyspäässä vaara-alueelle, mutta koko turnauksen ajan vaivannut ponnettomuus maalintekoratkaisuissa jatkui. Milloin jätettiin laukomatta tai lauottiin liian vaikeasta paikasta.

Tiukka peli olisi voinut päättyä toisinkin, mutta 0-1 tappio oli myös oikeutettu tulos. Sillä tuloksella kissat tippuivat TalviRonaltiinassa neljännelle sijalle kun ottelun voitto olisi tuonut myös koko turnauksen voiton.

Ottelun jälkeen palaverissa ei ollut mieli kovin korkealla. Tässä vaiheessa kautta kun opetellaan uutta aikuisten pelisysteemiä, lopputuloksella ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, vaan sillä miten peli sujuu ja kehittyy. Siinä otettiin hyviä askeleita oikeaan suuntaan koko joukkueella - pää pystyyn ja harjoitusten kautta kohti uusia pelejä!

Posted in Nollaneljä.