Kuopion Palloseura ja Pallokissat sopimukseen

Historiallinen sopimus

Pallokissojen junioritoiminta yhdistyy KuPS:n toimintaan.

Seurojen puheenjohtajat Eija Vähälä (KuPS) ja Jarmo Hartikainen (Pallokissat) ovat allekirjoittaneet 9.9.2020 historiallisen sopimuksen, jolla Pallokissojen toiminta siirtyy osaksi KuPS:n toimintaa 1.11.2020 alkaen. Ensimmäiset tunnustelut seuratoimintojen yhdistämisestä tehtiin tammikuussa 2019, aiesopimus hyväksyttiin tammikuussa 2020 molempien seurojen yhdistyskokouksissa ja nyt päästiin positiiviseen lopputulokseen. Sopimuksen myötä 350 tyttö- ja naispelaajaa pukee kaudesta 2021 alkaen KuPSin perinteikkäät keltamustat asut.

”Tyttöjen liittyminen KuPSiin oli luontevaa sen jälkeen, kun naisten joukkue oli jo siirtynyt. Se, että keltamustissa jalkapalloilevia tulee lisää, on tietenkin historiaa sekä tyttöjen ja poikien tasa-arvoa. KuPSin organisaatiossa askel on ollut helppo, ei vastustusta vaan positiivista odotusta ja kehittämisen tahtoa. KuPS haluaa edistää nuorten liikunnallisia harrastuksia ja hyvän elämän periaatteita lapsista aikuisiin”, kommentoi KuPS ry:n puheenjohtaja Eija Vähälä.

”Pallokissat aktiivisena seurana jää pian historiaan, mutta jättää pysyvän jäljen suomalaiseen tyttö- ja naisjalkapalloon. Kiitokset seuran toimijoille vuosien varrelta. Noin kolmen vuoden yhdistämistyö on takana, ja pian jalkapalloperhe toimii yhdessä. Naisten liigajoukkueen siirtyminen KuPS Oy:n alle 2018 oli ensimmäinen onnistunut siirto ja nyt on junioreiden vuoro. Työ jatkuu, yhdessä olemme enemmän!” kommentoi Pallokissojen puheenjohtaja Jarmo Hartikainen.

Pallokissat, Kuopio ry. on perustettu 21.1.2007 nimellä KMF Juniorit ry. Perustamishetkellä seuraan liittyi noin 160 juniorityttöä. 11.10.2010 seuran nimeksi vaihdettiin Pallokissat, Kuopio ry. Parhaimmillaan (2016) seurassa oli 540 tyttö- ja naispelaajaa.

Kuopion Palloseura ry on perustettu 16.3.1923. Seurassa pelaa n. 1200 poikapelaajaa. KuPS on saavuttanut Palloliiton Laatujärjestelmän korkeimman 5 tason keväällä 2019. Tämä on ensimmäinen kerta KuPS:n 97 vuotisessa historiassa, kun seura järjestää junioritoimintaa sekä tytöissä että pojissa. Seuran tavoitteena on mahdollistaa lasten ja nuoren monipuolinen liikunta ja jalkapallon pelaaminen omalla tasollaan. Seuran toiminta kattaa eri muodoissa kaksivuotiaista lapsista aina aikuisikään asti pelaajana, vanhempana, toimihenkilönä ja kannattajana.
KuPS toivottaa Pallokissojen tyttö- ja naispelaajat tervetulleeksi keltamustaan ”Elämänmittaiseen tarinaan”, Banzai!

Lisätietoa antavat
Eija Vähälä
Puheenjohtaja
KuPS ry
050-5586141

Jarmo Hartikainen
Puheenjohtaja
Pallokissat, Kuopio ry
jarmo.hartikainen@pallokissat.fi
040-5280552

Jari Koistinen
Toiminnanjohtaja
KuPS ry
jari.koistinen@juniorikups.fi
050-4354267

Posted in Seurauutinen.