Tappioita E11-kotiturnauksessa

E11-piirisarjan kotiturnaus mollivoittoinen

25.8.2019 klo 11.00 Pallokissat - FC Siili/09, 0-6

Kuopio, Keskuskentän "tekonurmi"

Pelissä: Vilma L, Eevi, Peppi, Kerttu, Martta, Elsa, Saga, Milma, Vilma H, Raakel, Emmi ja Vanessa

Pallokissojen E11-kotiturnaus saatiin viettää lämpimänä ja kauniina alkusyksyn sunnuntaipäivänä. Päivää varjosti vain kissojen vaisuhko peliesitys, sekä kerrassaan surkea kenttä. Keskuskentän vanha tekonurmi pitäisi laittaa välittömästi sellaiseen kuntoon, että siinä voisi hyvillä mielin pelata myös jalkapalloa.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan saatiin FC Siilin 09-tytöt naapurista, miljonäärien Siilinjärveltä. Nuoremmat ikäluokat vanhempien sarjassa tarkoittaa yleensä vähän pidempään pelanneita palloilijoita ja sitä kautta taito ja pelikäsitys hieman keskiarvoa parempi. Nyt ottelun alku ei ihan vastannut tätä, mutta surkea kenttä voi olla siihen osasyynä.

Kumpikaan joukkue ei ensimmäiseen viiteen minuuttiin saanut mitään tilanteita aikaan eikä pelikään tuntunut "käynnistyvän". Pikkuhiljaa siilinjärveläisten syötöt ja liike alkoivat toimimaan ja lopulta FC Siili siirtyi seitsemännellä peliminuutilla ansaitusti 0-1 johtoon vaikkakin kissojen pienellä myötävaikutuksella. Myös FC Siilin 0-2 maalissa mukana oli kissojen omaa huolimattomuutta.

Heti toisen puoliajan alkuun siilinjärveläiset survoivat kulmurin jälkitilanteesta 0-3 johtoon ja naputtivat ottelun loppuun mennessä vielä kolme lisää. Loppulukemat 0-6 kertovat kaiken oleellisen kentällä olleiden joukkueiden taito- ja tahtotasosta. Taidossa häviäminen on ymmärrettävää ja hyväksyttävää, mutta asenne ja taistelutahto on saatava seuraavaan peliin kuntoon.

 

25.8.2019 klo 15.45 FC Hertta - Pallokissat, 5-1

Kuopio, Keskuskentän "tekonurmi"

Pelissä: Vilma L, Eevi, Peppi, Kerttu, Elsa, Saga, Milma, Vilma H, Raakel, Emmi ja Vanessa

Toisessa ottelussa nähtiin kissoilta selvä ryhtiliike. Vastaan tullut FC Hertta sai kimppuunsa taistelevan ja rohkean kissalauman.

Ottelun alku oli kuitenkin kissoille murheellinen, kun kaukolaukaus kääntyi puolustajan jalasta omaan maaliin. Takaiskusta ei lannistuttu, vaan ottelu jatkui tasaisena pallon pyöriessä vaarallisesti kentän molemmissa päissä. 18. peliminuutilla FC Hertta onnistui toistamiseen, mutta heti perään Eevi kavensi ottelun hyvän riiston ja läpiajon jälkeen. Ensimmäisen puoliajan lopuksi joensuulaiset saivat kuitenkin vielä yhden maalin ja tauolle mentiin Hertan 3-1 johdossa.

Toinen puoliaika oli yhtä tasainen kuin ensimmäinenkin, mutta vain FC Hertta oli maalinteossa tarkempi. Kaksi osumaa lisää kissa-maaliin ja niin ottelu päättyi 5-1 tappioon.

Päivän ensimmäisestä ottelusta kissat nostivat selvästi tekemisen laatua pelaten jo lähempänä omaa tasoaan - varsinkin kaksinkamppailuissa nähtiin paljon parempaa tekemistä kuin aamulla. Huono kenttä on huono molemmille, mutta silti vastustajat onnistuivat tilanteissa joissa kissoilla pallo pomppi vähän minne sattuu. Paremmalla henkilökohtaisella taidolla ja huolellisilla suorituksilla kentän pomput olisi paremmin hallittavissa ja sitä kautta myös pallonhallintaan saataisiin pidempiä jaksoja.

Posted in Nollakahdeksan, Otteluraportti.