E11-piirisarja jatkui Toivalassa

Kissat nostivat tasoaan Toivalan E11-piirisarjan toiseen otteluun

11.8.2019 klo 11.00 Klubi-36 - Pallokissat, 7-0

Toivala, Tanhulan tekonurmi

Pelissä: Saga, Eevi, Peppi, Kerttu, Elsa, Saaga, Saija, Milma, Vilma H, Emmi ja Juuliette

Pallokissojen E11-joukkue jatkoi omanikäisten piirisarjaa kauniina lauantaina Tanhulan tekonurmella Toivalassa. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui taitava ja liukasliikkeinen Klubi-36 Iisalmesta.

Iisalmen tytöt pistivätkin heti alussa kissa-puolustuksen koville ja Eevin torjuntatöihin. Kissojen alakerta jaksoi puolustustaistelua viisi minuuttia, jonka jälkeen hieman huolimattoman avauksen jälkeen Klubi siirtyi 1-0 johtoon. Ottelu pysyi jatkossakin kissojen päädyssä ja Klubin painostus toi 2-0 johtomaalin kymmenennellä peliminuutilla, taas omasta virheestä. Näissä lukemissa myös mentiin tauolle.

Tauolla painotettiin päivän teemaa, helppoja syöttöjä omille ja periksiantamatonta puolustamista. Hyvästä yrittämisestä huolimatta Klubi rankaisi heti toisen puoliajan alkuun irtopallosta 3-0 johtoon. Vastustajan pelinhallinta oli kissoille liikaa ja lopulta iisalmelaiset paukuttivat vielä neljä maalia kissojen verkkoon.

Loppulukemat 7-0 olivat ihan oikeutetut pelitilanteisiin nähden, vastustaja oli tällä kertaa selvästi parempi. Kissojen puolustukseksi täytyy kuitenkin sanoa, että teemaa pyrittiin toteuttamaan uskollisesti ja siinä myös saatiin onnistumisia. Varsinkin kaksinkamppailuissa kissat olivat hyvin mukana. Välillä vaan helpot syötöt epäonnistuivat ja vastustaja pääsi puoli-ilmaiseksi maalipaikkoihin, jotka se myös käytti tehokkaasti.

11.8.2019 klo 13.45 Pallokissat - STPS, 1-2

Toivala, Tanhulan tekonurmi

Pelissä: Saga, Eevi, Peppi, Kerttu, Elsa, Saaga, Saija, Milma, Vilma H, Emmi ja Juuliette

Kissat sai toipua rauhassa ensimmäisen ottelun myllystä ja valmistautua tulevaan koitokseen Savonlinnan STPS:ää vastaan.

Ottelu alkoi tasaisesti pallon pyöriessä molempien kenttäpäädyssä, mutta ensimmäisen maalin teki taas vastustaja viiden minuutin pelin jälkeen. Kissat eivät maalista säikähtäneet vaan jatkoivat teeman mukaisesti helppojen syöttöjen etsimistä ja tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta. Vihdoin juuri ennen taukoa hyvä ja helppo syöttö eteenpäin tuotti palkinnonkin - Saija nappasi syötön ykköskosketuksella ohi vastustajan puolustulinjan ja pääsi maalivahdin kanssa vastakkain, eikä erehtynyt.

Toisella puoliajalla tilanteita syntyi tasaisesti molemmille joukkueille, mutta kissojen harmiksi vain STPS onnistui omastaan. Tällä kertaa vastustaja sai hieman liikaa tilaa ja hyvä laukaus painui kissojen verkkoon. Kissat saivat aikaan vielä muutaman hyvän tilanteen ja painetta vastustajan maalille, mutta viimeistely ei onnistunut.

Loppuhuuto ei naurattanut

Loppuhuudossa kissojen päät olivat tuloksesta syystäkin painuneet. Paremmalla ja vähän röyhkeämmällä viimeistelyllä ottelu olisi voitu ihan hyvin myös voittaa, mutta mitään ei saa ilmaiseksi edes pienempien piirisarjoissa.

Päivän puolustusteema toteutui hienosti. Joillakin pelaajilla taistelu ja tilanteiden vääntäminen loppuun asti on enemmän veressä kuin toisilla, mutta pienen tsemppauksen kautta jokainen antoi kaikkensa. Pallollisena pyrittiin tarjoamaan ja etsimään joka tilanteessa helppo syöttösuunta. Pääsääntöisesti helppo mahdollisuus olikin aina tarjolla, mutta turhan usein silti palloa lähdettiin kuljettamaan ahtaaseen tilaan vastustajia päin. Työtä on siis vielä edessä, mutta tällä asenteella sekin on vain kivaa!

 

Posted in Nollakahdeksan, Otteluraportti.