Nollakasit aurinkoisessa Vaasassa

Nollakasit kahdella joukkueella mukana Wasa-Cupissa

Kissat lähdössä kulkueeseen

Nollakasien kevätkausi päätettiin aurinkoisessa Vaasassa pelattuun Wasa-Cupiin. Kissat lähtivät turnaukseen kahdella ennakkoon suhteellisen tasavahvalla joukkueella, mustalla ja valkoisella. Mukavan yhdessäolon ja turnaustapahtumien lisäksi tarjolla oli paljon peliaikaa, sillä kummassakin joukkueessa oli vain yksi vaihtopelaaja.

Valkoisen joukkueen alkulohkossa oli I-JBK, Huiman sininen joukkue sekä FC Sportin valkoinen. Mustalla oli alkulohkossa yksi joukkue enemmän, FC Rauma, Sundom IF, FC Sport punainen sekä NJS 1 Sininen. Kaikki joukkueet olivat enemmän tai vähemmän uusia tuttavia ja olikin mukava pelata sellaisia joukkueita vastaan joita ei tule eteen piirisarjoissa.

Valkoisen joukkueen alkusarjapelit olivat tiukkaa taistelua, mutta vastustaja pääsi harmittavan usein rankaisemaan vastaiskuilla sekä omista virheistä. Oma maalinteko alkoi olla ottelu ottelulta vaikeampaa eikä apinaa päästy ravistamaan missään vaiheessa pois niskasta. Kahden hävityn ottelun jälkeenkin viimeisessä oli vielä mahdollisuus nousta pois jumbosijalta, mutta vastustaja oli siinäkin vähän vahvempi. Lopputuloksena kissat jäivät lohkossaan viimeiseksi ja edessä oli taistelu sijoista 17-20.

Alkuhuutoa!

Mustalla joukkueella alkusarja alkoi kahdella 0-0 tasapelillä joista vähintään jälkimäinen oli kissojen täyttä hallintaa eikä tasuri oikein maistunut kivalta. Lauantaiaamun ensimäinen ottelu oli samoin täydellistä kissahallintaa, mutta ottelun ainoan maalin teki vastustaja. Viimeisessä alkusarjan ottelussa vastaan asettui NJS:n ykkösporukka. Panoksena oli välttää lohkon viimeinen sija samalla toivoen apuja lohkon muista peleistä. Tiukan taistelun jälkeen taululla oli NJS:n 4-0 voitto mikä riitti lopulta lohkon nelossijaan sekä kaikkien lohkojen parhaaksi neloseksi. Näin ollen musta lähti taistelemaan sijoista 9-16.

Kissat ovat siistiä sakkia

Alkulohkoissa kissojen hyvää peliä ei palkittu. Sijoituspeleihin päätettiinkin lähteä samalla hyvällä jalalla mutta nyt myös maalinteon pitäisi onnistua. Valkoinen sai ensimmäiseen sijoituspeliin vastaansa Solf IK:n. Ottelu oli jälleen kerran tasainen, mutta vastustaja voitti ehkä ansaitusti 4-2. Lopputulos vei valkoiset sijoille 19-20. Musta puolestaan jatkoi omassa lohkossaan kakkoseksi tullutta Malax IF:ää vastaan. Musta joukkue sai ottelussa tehtyä turnauksen ensimmäiset maalinsa joiden avulla hyvin taistellut Malax kaatui 2-0. Kissat ansaitusti sijoille 9-12.

Loppusijoitukset ratkottiin sunnuntaina aurinkoisessa kelissä. Valkoinen joukkue sai viimeisessä ottelussaan vastaan VPS:n mustan joukkueen. Ottelu oli kissojen täydellistä näytöstä ja maaleja paukutettiin liukuhihnalta. Tuomarin päättäessä ottelun VPS olikin tehnyt yhden maalin kissojen kymmentä vastaan. Turnaus on aina kiva päättää murskavoittoon! Mustalla joukkueella oli sunnuntaina vielä kaksi sijoitusottelua. Ensin vastaan saatiin I-JBK jota vastaan valkoinen joukkue oli otellut jo alkulohkossa. Myös valkoinen joukkue pisti I-JBK:n tiukoille pitäen kuitenkin oman maalin puhtaana onnistuen itse tekemään yhden. Näin ollen viimeisessä sijoitusottelussa taisteltiin sijoista 9-10 ja vastaan asettui NJS:n kakkosjoukkue. Ottelu oli kahden jo vähän väsyneen joukkueen raivoisa taistelu, jossa loppujen lopuksi nurmijärveläiset onnistuivat tekemään ainoan maalin.

Kissat avajaisissa

Turnaus oli ennen kaikkea mukava yhteinen reissu missä pelattiin myös (tanko)jalkapalloa. Yhteistä toimintaa olikin mm. kulkueen ja kisadiskon muodossa. Myös jalkapallon anti oli hyvä. Valkoisen joukkueen sijoitus oli vähän odotettua huonompi, ottelut kaatuivat muutamaan pieneen virheeseen joista vastustaja rankaisi armottomasti. Oma maalinteko puolestaan oli ehkä näiden epäonnistumisten johdosta lukossa, vasta viimeisessä ottelussa syntyi tulosta tosin huomattavasti heikompaa joukkuetta vastaan. Mustalla joukkueella oli puolestaan uskomaton puolustusasenne päällä koko turnauksen ajan. Jotain kertoo sekin, että turnauksen voittanut NJS teki kissoja vastaan vain neljä maalia - ja sen lisäksi mustaa verkkoa heilutettiin vain kahdesti. Isompi ongelma olikin sitten maalinteko, alkusarjassa mustat kissat eivät osuneet kertaakaan. Ja täytyy tietysti vielä painottaa sitä, että molemmat kissajoukkueet taistelivat turnauksen läpi vain yhden vaihtopelaajan voimin - vastustajat puolestaan usein kahden kentällisen voimin.

Kissat tustumassa tankofutikseen

Loppujen lopuksi reissusta jäi positiivinen fiilis, olihan tarjolla myös makaronilaatikkoa!

Lisää kuvia ja juttuja reissusta meidän iigeessä: https://www.instagram.com/pallokissat08/

 

Posted in Nollakahdeksan.