E11-piirisarja käyntiin Varkaudessa

Nollakasi-ikäluokan E11-piirisarja käynnistyi helteisessä Varkaudessa

16.6.2019 klo 11.00 Pallokissat - FC Hertta/09, 1-5

Varkaus, Björn Areenan tekonurmi

Pelissä: Peppi, Kerttu, Martta, Elsa, Saaga, Alisa, Milma, Raakel, Jessica ja Emmi

Loppukevään talvimyrskyn vuoksi E11-ikäluokan piirisarja käynnistyi vasta kesätauon kynnyksellä todella kauniissa ja helteisessä kelissä Varkauden Björn Areenalla. Kissat saivat ensimmäisessä ottelussa vastaan FC Hertan 09-joukkueen, mikä aiheutti hieman ihmetystä kissalaumassa.

Ihmetyksestä ei ollut tietoakaan kun peli lähti käyntiin. Kissojen hyökkäys rynnisti vasten Hertan puolustusta ja maalivahtia ensimmäisen kymmenen minuutin ajan, mutta ilman tulosta. Sitten kävikin "perinteisesti" ja joensuulaiset siirtyivät 0-1 johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä.

Pallokissat painoivat takaiskun jälkeen vielä muutaman minuutin palloa kohti vastustajan maalia - edelleen tuloksetta. Herttalaiset sen sijaan rokottivat taas muutamalla nopealla hyökkäyksellä sekä pallonriistolla ja peli olikin hetkessä jo 0-4 vastustajalle. Onneksi Alisa pääsi kaventamaan ottelun vähän ennen taukoa lukemiin 1-4, mutta kissojen peli oli kokonaisuudessaan jo aika pahasti sekaisin.

Tauolla helteessä lähkähtyneitä kissoja koitettiin rauhoitella ja rohkaista auttamaan pallollista kaveria. Mihin lie ohjeet menivät, sillä Hertta siirtyi heti toisen puoliajan alussa jo 1-5 johtoon. Pallokissojen pelistä puuttui päättäväisyys ja itseluottamuskin oli rapissut vastustajan nopeiden maalien ansiosta. Ottelussa ei nähty enää lisää maaleja kissojen rangaistuslaukauksesta huolimatta ja vastustaja vei voiton ansaitusti. Ottelu oli hyvä opetus kissoille, että vastustajaa ei kannata aliarvioda!

16.6.2019 klo 14.45 Pallokissat - FC Siili/09, 4-3

Varkaus, Björn Areenan tekonurmi

Pelissä: Peppi, Kerttu, Martta, Elsa, Saaga, Alisa, Milma, Raakel, Jessica ja Emmi

Kissat painavat pelin FC Siilin päätyyn

Myös päivän toisessa ottelussa kissat saivat vastaansa vuotta nuorempia palloilijoita, tällä kertaa FC Siilin tytöt Siilinjärveltä. Aamupäivällä FC Hertta opetti, että vastustajaa tulee kunnioittaa ja tässä olikin heti hyvä tilaisuus näyttää menikö oppi perille.

Ottelussa näkyi heti alusta alkaen, että kentällä oli kaksi jo vähän helteessä pehmennyttä joukkuetta. Kissat saivat kuitenkin heti toisella minuutilla vastustajasta niskalenkin, kun Elsa täräytti pallon Siilin verkkoon. Siilinjärveläiset eivät maalista kuitenkaan lannistuneet vaan tasoittivat ottelun yhdeksännellä peliminuutilla.

Kissojen syöttöpeli toimi välillä mallikkaasti sisältäen pitkiä syöttöketjuja hyvän äänen ja pelattavaksi liikkumisen ansiosta. Peliä saatiin pidettyä näin ollen leveänä ja FC Siili sai paikoitellen juosta pitkän aikaa pallon perässä. Hyvän kissa-jakson aikana Jessica veikin kissat taas johtoon jota Alisa kasvatti päivän toisella osumallaan.

FC Siili ryhdistäytyi vielä ennen puoliajan loppumista tehden ensin kavennuksen ja juuri ennen taukovihellystä pallo kimposi hyvin puolustaneen kissan jalasta vahingossa omiin - näin ollen tauolle mentiin tasatilanteessa. Tauolla painotettiin, että jos ja kun hyvä oma liike sekä kaverin auttaminen vaan jatkuu, niin ottelu on meidän hallussa.

Päivän rasitus alkoi kuitenkin painamaan molempia joukkueita, eikä tilanteilla juuri päästy herkuttelemaan. Kissoilla oli kuitenkin hieman vastustajaa päättäväisempi asenne mikä näkyikin voitetuissa kaksinkamppailuissa. Juuri kun ottelu näytti päättyvän tasapeliin, voitti Kerttu hyökkäyspäässä vielä viimeisen pallon vastustajalta ja siirsi pelivälineen maalivahdin ohitse verkon perukoille. Näin ollen kissat pääsivät loppuhuudossa juhlimaan!

Posted in Nollakahdeksan, Otteluraportti.