C14 PSL jatkui kissa-tappioilla

Pallokissojen vauhti Puolen Suomen liigassa ei tällä hetkellä riitä pisteisiin

2.9.2018 klo 12.00 Pallokissat - KPV YJ, 0-2

Kuopio, jalkapallostadion

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma, Oona, Henni, Milka, Aada, Jenny, Emma ja Anna sekä nollaviitosista Eena, Vilma H, Siina, Sanni ja Julia H.

Video jutun lopussa

C14 Puolen Suomen liiga jatkui Pallokissojen kotiturnauksella, mikä pelattiin C14-sarjan parhaissa olosuhteissa Kuopion jalkapallostadionilla. 105m x 68m kokoinen lentokenttä on tälle sarjalle toki aivan liian suuri, mutta puitteet olivat muuten tietysti kunnossa! Pallokissat olivat tällä kertaa ilman Iisalmen apureita, joiden tilalle saatiin hyvällä asenteella omia nollavitosia. Kissat lähtivät päivän otteluihin tutuilla teemoilla, eli tilanteenvaihdoilla ja varsinkin niihin reagoimisella.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kokkolan seudun KPV:n ja GBK:n tytöistä kasattu yhteisjoukkue. Kissat ovat olleet edellisissä kohtaamisissa vaikeuksissa kovaa pelaavan vastustajan kanssa, joten otteluun lähdettiin hieman altavastaavan asemasta.

Ottelun alku oli tuttuun tapaan kissoille katastrofi. Vain puolen minuutin pelin jälkeen oman pään rajaheitto pelattiin suoraan vastustajalle ja kun siitä syntynyt vaaratilanne vielä pelattiin loppuun asti vähän katsellen, niin vastustaja sai pelivälineen nopeasti laukaisupaikkaan reiluun 20 metriin. Hieno #7:n laukaus painui vastustamattomasti kissojen maalin takasivuverkkoon.

KPV YJ:n maalin jälkeen ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntämistä eikä kumpikaan joukkue päässyt ottelussa niskan päälle. Kissojen pelinrakentelua vaivasi jatkuva väkisin yrittäminen eteenpäin. Tämä näkyi varsinkin huonoina pitkinä syöttöinä, joita annettiin epätoivoisistakin paikoista ja siten niiden onnistumisprosentti oli surkea. Kentän tilaa ei tältä osin pystytty käyttämään hyödyksi, toisin kuin vastustaja, jonka syötöt pitivät kissojen puoluslinjan koko ajan varpaillaan.

Toinen puoliaika ei peliin tuonut juuri muutoksia. Pallo pomppi pääasiassa keskialueella, mistä joukkueet pyrkivät vuoron perään etsimään tilaa murtopalloille. Lopulta kokkolalaiset saivat yhden pomputtelun jälkeen 1v1-tilanteen, minkä #6 voitti ja sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Kissojen kiri tuotti vain yksittäisiä tilanteita, joista vaarallisin oli Oonan hyvä vapaapotku. Vapari lähti painavasti kohti takakulmaa, mutta vastustajan maalivahti torjui laukauksen hienosti.

Ottelun teemoissa näkyi paljon parannettavaa, eli tilanteenvaihdot kumpaankin suuntaan vaativat vielä paljon harjoittelua. Ison kentän tilan käyttäminen puolestaan vaatii parempaa syöttötaitoa, varsinkin pitkien syöttöjen osalta. Muutamasta virheestä huolimatta puolustuslinja ja maalivahtipeli kuuluivat tällä kertaa kissojen onnistujien joukkoon, kuten myös kovasti töitä kärjessä tehnyt Eena.

2.9.2018 klo 15.30 VIFK/WFA YJ - Pallokissat, 4-3

Kuopio, jalkapallostadion

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma, Oona, Henni, Milka, Aada, Jenny, Emma ja Anna sekä nollaviitosista Eena, Vilma H, Siina ja Julia H.

Video jutun lopussa

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui puolestaan yhdistelmäjoukkue Vaasan seudulta. Kissat ovat pystyneet vaasalaisten kanssa tasaisiin otteluihin, jotka ovat kuitenkin ratkenneet muutamaan vaasalaisten onnistumiseen. Varsinkin kärkipelaajat ovat nopeudellaan ja taidollaan olleet vaikeita pidettäviä.

On suorastaan käsittämätöntä, miten taas kerran kissat olivat pelin alussa pihalla. Minuutin kohdalla pelattiin nopea pallo kissojen puoluslinjan ohi ja #24 otti #10:n toisesta aallosta mukaan. #10 vei pallon neljän kissan keskeltä suoraan maalia kohti, jolloin Anna rikkoi juuri ennen rangaistusaluetta. Syntyneestä vaparista kymppi laittoi pallon takatolpan kautta maaliin.

#10 ja #24 olivat kissoille ensimmäisellä puoliajalla täysin pitelemättömiä. Nopeus ja murtopallot aiheuttivat jatkuvasti tilanteita kissojen päätyyn. Kaikki pallonmenetykset olivat vaarallisia, sillä vaasalaiset käyttivät säälimättä tätä kaksikon ylivoimaa hyväkseen. 2-0 maali syntyikin pitkän syötön jälkeen ottelun 20. peliminuutilla. Pallo pelattiin päädystä vitosen rajalle, jossa #24 sai vähän onnekkaastikin osumaa palloon, mutta se riitti tällä kertaa.

Maalin jälkeen kissat saivat ottelustajo vähän otetta ja varsinkin Oonan nousut vasemmasta laidasta olivat vaarallisia. Vaasalaisten peli pysyi myös raiteillaan ja kissojen puolustus ja maalivahti Emma saivat tehdä jatkuvasti töitä. Kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia kissat saivat lopulta hyvän pallonriiston korkealla hyökkäysalueella. Painopiste vaihdettiin nopeasti toiselle laidalle, missä Jenny ja Oona pelasivat seinäpeliä pienellä pomputtelulla, minkä jälkeen Jenny vapautti Oonan maalin tekoon.

Kissojen kavennus ei muuttanut pelin luonnetta, vaan ottelu jatkui vaasalaisten nopeilla hyökkäyksillä jokaisen kissojen pallonmenetyksen jälkeen. 30. peliminuutilla tuli taas yksi virhe, minkä seurauksena tehokaksikko toimitti taas pallon kissojen maaliin. #10 nopea kuljetus tyhjässä tilassa ja puolesta kentästä loistava pallo kissojen puolustuksen taakse. #24 vei juoksukilpailun helposti ja sijoitti takatolpan kautta pelivälineen maaliin. Valitettavasti tämäkin maali oli malliesimerkki huonosta suoriutumisesta päivän teemassa...

Toiselle puoliajalle kissat lähtivät päättäväisesti hakemaan parannusta omaan peliin haastamalla vastustajaa rohkeammin omilla vahvuuksilla. Puoliaika alkoikin kissojen maalilla, sillä Oona voitti pitkän syötön heti avaussekunneilla jolloin vastustaja rikkoi rangaistusalueella. Rankkikortti on vielä Jennyllä, joka laukoi pallon varmasti maaliin ja kissat olivat taas pelissä mukana.

Kissat saivat kavennuksesta hyvän pelihuumorin päälle ja varsinkin eteenpäin puolustaminen parani huomattavasti. Tämä toi vaikeuksia vaasalaisten pelinrakentamiseen eikä syötöt tavoittaneet kärkiparia enää ensimmäisen puoliajan tavoin. Samoin kissat pääsivät pallonriistoihin ylempänä ja saivat pidettyä peliä välillä pitkiäkin jaksoja vaasalaisten päädyssä.

Lopulta kissat onnistuivat tekemään tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun 60. peliminuutilla. Pallo jäi pieneksi hetkeksi Oonan ulottuville, jonka tökkäys toi vähintäänkin ansaitun tasoituksen.

Ottelu näytti jo kääntyneen kissoille kun vaasalaisten jalat painoivat joka tilanteessa. Paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voinut päättyä kissojen juhliin, mutta nytkään ei ollut onni suotuisa. Sen sijaan vaasalaiset saivat voittomaalin hienolla laukauksella kulmapotkun jälkitilanteesta. Kissat näyttivät jo purkaneen tilanteen, mutta #3 sai hyvällä harhautuksella oikean jalan vapaaksi ja laukaistua pallon paristakymmenestä metristä maaliin.

Kissojen tasoitusmaalille jäi aikaa muutama minuutti, minkä vaasalaiset käyttivät suurten otteluiden malliin vieden pallon muutamaan kertaan kulmalipulle. Voittamisen kulttuuriakin pitää opetella...

Ottelun toinen puoliaika oli selvästi kissojen parasta tässä sarjassa. Sillä olisi suonut vähintään yhden pisteen, mutta onnikin pitää ansaita. Kokonaisuus ei ole riittävän laadukasta eikä ottelu pysy kissoilla tasaisena koko 70 minuuttista. Vastustajilta löytyy sitten aina joku pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan pienistä ja varsinkin suurista virheistä.

Pallokissat - KPV YJ, C14 PSL 2.9.2018

VIFK/WFA YJ Pallokissat, C14 PSL 2.9.2018

Posted in Nollaneljä.