JyPK löylytti kissat

PSL:n syyskierros alkoi JyPKin murskavoitolla

11.8.2018 klo 11.00 Pallokissat - JyPK, 0-8

Jyväskylä, Säynätsalon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma, Oona, Jenna, Milka, Aada, Henni, Jenny, Emma, Anna ja Sonja. Lisäksi Klubi-36 -apurit Mira, Venla ja Nella

Ei videota.

Puolen Suomen Liigan syyskierros avattiin "paikallisottelulla" JyPKiä vastaan. Joukkueilla oli hieman erilainen viikonloppu takana kissojen hakiessa Pajulahdesta II-tason lopputurnauksesta tuplamestaruus voittamalla kaikki kuusi ottelua selvästi. Jyväskyläläiset olivat puolestaan jääneet harmittavasti mitaleiden ulkopuolelle tiukoissa otteluissa I-tason lopputurnauksessa. Kissoilla siis hyvä voittoputki helpoista vastustajista ja JyPKillä tappiot alla.

Ottelu näytti kuitenkin jo heti ensimmäisellä minuutilla I- ja II-tasojen eron. Kissat eivät ehtineet kissaa sanomaan ennen kun oltiin 1-0 tappiolla. "Kissa" ehdittiinkin sitten juuri sanomaan loppuun, kun ottelu oli jo 2-0 jyväskyläläisille. Tämän lepsuilun jälkeen kissojen valmentajan olikin vaikea pysyä enää ensimmäisellä puoliajalla hiljaa ja kentän reunalta kuultiinkin poikkeuksellisen kovaa ohjaamista ja palautetta. JyPK pyöritti silti edelleen peliä, mutta sai enää vain yhden maalin aikaiseksi. Toinen puoliaika oli kuitenkin maalien valossa ensimmäistä surullisempi jyväskyläläisten takoessa viisi maalia lisää.

Kissat pärjäsivät yksilöinä yksittäisissä tilanteissa hyvinkin, mutta joukkueen pelaaminen niin hyökkäys- kuin varsinkin puolustussuuntaan oli tällä kertaa ala-arvoista. Puolustuksessa välimatkat jäivät jatkuvasti liian isoiksi joka suuntaan ja JyPKin oli helppo pelata seinäsyötöillä maalipaikoille. Hyökkäys taas pysähtyi siihen, kun kissojen pallonriistot tapahtuivat aina syvällä omassa päädyssä eikä ollut mitään mahdollisuutta pelata eteenpäin ja vastaavasti jyväskyläläiset olivat tällöin välittömästi koko joukkueella prässäysetäisyydellä. On myös tunnustettava se, että JyPKin pelaajien henkilökohtainen taito on kissoja edellä.

 

Posted in Nollaneljä.