Kokkolan PSL-turnauksesta nolla pistettä

Tappiot Kokkolassa vaikeuttivat lopputurnaus-haavetta

26.5.2018 klo 10.00 KPV/YJ - Pallokissat, 5-1

Kokkola, Santahaka tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Milka, Aada, Jenny, Emma, Anna ja Sonja sekä nollavitosista Niitty ja Saga V. Lisäksi Klubi-36:n Mira Venla ja Nella.

Pallokissojen Puolen Suomen liiga jatkui aamuottelulla emäntäjoukkuetta KPV/YJ:tä vastaan. Vastustaja tiedettiin vahvaksi ja liikkuvaksi joukkueeksi ja siihen vastalääkkeenä piti olla kissojen hyvä syöttöpeli.

Kokkolan prässi pääsi kuitenkin yllättämään kissat melko pahasti. Liekö syynä ollut ottelun panos vai vastustajan tempo, mutta alussa kissojen oli vaikeuksia saada omaa peliään kulkemaan. Syötöt olivat huonoja ja pallottoman pelaajan osallistuminen puolittaista. Kissat onnistuivat kyllä hyvin riistämään pallon vastustajalta, mutta riiston jälkeen vaihtoehdot olivat vähissä ja nekin ratkaisut kehnoja.

Ottelua olikin pelattu vain kuusi minuuttia, kun KPV/YJ pääsi rankaisemaan ensimmäisen kerran kissojen ollessa haaleassa vedessä. #9 sai hyvän keskityspallon kissojen maalivahdin ja puolustuslinjan väliin eikä erehtynyt.

Maalin jälkeen ottelu jatkui emäntien hallinnassa ja vartin kohdalla tuli kissojen musta minuutti. Ensin maalipotku töpeksittin vastustajalle ja heti minuutin päästä uusi nukahdus, tilanne olikin yhtäkkiä 0-3 kokkolalaisille #10 viimeistellessä kaksi ilmaista maalia.

Kissat nostivat maalien jälkeen vähän omaa tasoaan ja ottelu muuttui tasaiseksi. Vastustajan kova peli esti kuitenkin kissojen pallonhallintapelin, eikä hyviä syöttöketjuja saatu rakennettua.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kissat pääsivät peliin mukaan kavennusmaalilla. Oona pääsi laukomaan, mutta vastustajan maalivahti esitti tv-torjunnan. Pallo kuitenkin lipui Mimmulle, jonka laukaus painui takakulmaan ja erätauolle päästiin siedettävissä lukemissa.

Toisen puoliajan kissat aloittivat lähempänä omaa tasoaan, eikä vastustaja päässyt vaarallisiin paikkoihin. Kissojenkin tilanteet pysähtyivät järjestään kokkolalaisten topakkaan puolustamiseen erotuomarin salliman linjan molemmilla puolilla.

Kissojen uhkapeli päättyi lopulta emäntien maaliin 56. peliminuutilla, taas omaan virheeseen, ja vastustajan #10 viimeisteli hattutempun. Loppulukemat 5-1 viimeisteli #27 maalin edestä pallosta, minkä olisi pitänyt olla jo kaukana...

Lopputulokseen pitää olla tosi pettynyt, varsinkin kun se kuvaa melko osuvasti kissojen omaa peliä. Viidestä vastustajan maalista kaikki olivat enemmän tai vähemmän omia hölmöilyjä. Peilin eteen ja kohti uutta peliä...

26.5.2018 klo 15.00 Pallokissat - VIFK/WFA YJ , 0-2

Kokkola, Santahaka tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Milka, Aada, Jenny, Emma, Anna ja Sonja sekä nollavitosista Niitty ja Saga V. Lisäksi Klubi-36:n Mira Venla ja Nella.

Aamupelin tappio nosti huomattavasti panoksia vaasalaisia vastaan pelattavaan otteluun. Kissat saivatkin hyvän pöhinän päälle ennen ottelua ja kaikki olivat valmiina taisteluun.

Ottelu sai kuitenkin heti ensimmäisellä minuutilla tragikoomisia piirteitä, kun keskiympyrässä koko ottelun viihtynyt tuomari näki ainoana koko Kokkolassa Aadan rikkovan vaasalaista rankkarin arvoisesti. #10 pamautti pallon pisteeltä Emman käsien kautta verkkoon ja kissat joutuivat epäoikeudenmukaisesti takaa-ajoon.

Kissat kasasivat itsensä hyvin ja ottelu olikin loppupuoliajan tasaista keskialueen pelaamista tosin vaasalaisten pienessä hallinassa. Ainoa todellinen maalipaikka tulikin vaasalaisille, mutta Emma torjui upeasti läpiajon.

Toisella puoliajalla kissojen oli pakko panostaa hyökkäämiseen - puoliaika alkoikin ennen aikojaan avustavan eotuomarin kerätessä vielä vaihtoja...

Hyökkäykseen panostaminen näyttikin tuovan tulosta puolittaisten tilanteiden muodossa. Maalin kuitenkin teki vaasalaiset, hyvä sijoitus takanurkkaan 50. peliminutilla.

Lopussa Aadalla oli vielä hyvä paikka hienon hyökkäyksen päätteeksi, mutta pallo meni millin takayläkulman vierestä. Lopulta loppuvihellys päätti kissojn rimpuilun 2-0 tappioon.

Sarjan loppupäässä otteluita on pelattu sopivasti ristiin ja teoriassa lopputurnauspaikka on edelleen mahdollinen. Viimeisessä turnauksessa Kuopiossa tosin vastaan tulee sarjan ennakkosuosikit ONS ja HauPa, eli helpolla kissat eivät pääse.

Posted in Nollaneljä.