T14 PSL käyntiin

Kolme pistettä - kissat aloittivat Puolen Suomen Liigan minimitavoitteella

6.5.2018 klo 11.00 Pallokissat - Ylämyllyn Yllätys, 2-1

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Milka, Aada, Jenny, Emma, Anna ja Sonja sekä nollavitosista Niitty, Vilma H ja Saga V. Lisäksi Klubi-36:n Mira, Jenny ja Venla.

Ylyn videot uutisen lopussa.

Pallokissat aloittivat kesän 2018 päätavoitteen, T14 Puolen Suomen Liigan vuoden ensimmäisenä oikeana kesäpäivänä Ylämyllyllä. Avausturnauksessa vastassa olivat kaikista tutuimmat joukkueet, Ylämyllyn Yllätys sekä JyPK Jyväskylästä. Päivän tavoite kotimatkalle oli selvä, kolme pinnaa on minimi, neljä on hyvä suoritus ja kuusi - no ei nyt olisi sentään torille menty pitkäksi aikaa, korkeintaan pyörähdetty sitä kautta... Valmennusjohto näki nollasta pisteestä painajaisia ja huonosti nukutun yön jälkeen olikin vuorossa joukkueen herättely ja vireystilan tarkistus. Joukkuetta oli vaivannut pienet nuhat ja vaivat, mutta mukaan lähti kuitenkin kilpailukykyinen ryhmä vahvistettuna kolmella nollavitosella ja kolmella Klubi-36 -pelaajalla.

Kolme pistettä oli budjetoitu juurikin ensimmäisestä ottelusta, kun vastaan asettui emäntäseura Yllätys. Ylyssä ei ollut enää mitään yllätystä, sillä kissojen valmennuksella oli tiedossa vuosien yhteistyön seurauksena niin Ylyn pelitavan vahvuudet ja heikkoudet kuin sairauslistan pituuskin. Kissojen piti normaalilla pelillä pystyä napsimaan melko helppo voitto mukaan.

Liekö syynä ollut sitten valmentajan vähäiset yöunet, kissojen sairastelun väsyttämät jalat vai "häviämisen pelko", mutta heti ensimmäisillä minuuteilla huomattiin, että nyt ei peli lähde kulkemaan. Huonot syötöt, louhikkoiset ykköset ja pallottomien pelaajien passiivisuus aiheuttivat sen, että peli meni kuskailukseksi ja rätkimiseksi. Yly sai pidettyä palloa huomattavasti kissoja paremmin ja hallitsikin alkupeliä hieman rauhallisemmilla ratkaisuilla. Onneksi kissojen taistelu kaksinkamppailuissa oli sentään kohdallaan ja kun Lilja vielä napsi hyviä koppeja niin ei pelissä ollut suurempaa hätää.

Kun 15 minuuttia tuli täyteen, sai kissat rakennettua yhden harvoista nopeista hyökkäyksistä. Yly sai sen vielä katkaistua kissojen rajaheitoksi, mutta nukkui sitten heitossa ihan täysin. Oona sai käydä hakemassa rajaheiton ihan vapaasti jalkaan ja näennäisen häirinnän jälkeen ajettua keskustaan reiluun 20 metriin. Vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti yläriman alle ja kissat siirtyivät 1-0 johtoon.

Johtomaali vapautti hieman tunnelmaa, mutta itse peliä se ei juurikaan parantanut. Huolimattomuus jatkui ja ratkaisut pysyivät edelleen heikkoina, joten Yllätys sai jatkaa pientä pelin hallintaa pääsemättä kuitenkaan vaarallisiin tilanteisiin - ja nekin puolikkaat Lilja hoiti hienosti.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Lopulta oman hölmöilyn ja turhan peesailun jälkeen Yllätys sai rangaistuspotkun, kun Venla oli hieman myöhässä tilanteessa. Yllätyksen #11 sijoitti varmasti pallon yhdestätoistametristä maaliin ja pelin tasoihin kun pelikello näytti 44 minuuttia.

Takaisku ei onneksi juurikaan kissojen peliin vaikuttanut. Enemmän tahdolla kuin taidolla tai hienolla joukkuepelillä tilanteita lähdettiin puskemaan kohti Ylyn maalia, ja vain pari minuuttia tasoituksesta Ilona kaadettiin lähellä rangaistusalueen rajaa. Oona asettui pallon taakse ja taas vasuri onnistui. Tällä kertaa hyvä kierteinen laukaus takanurkkaan ja kissat ottelussa toisen kerran johtoon.

Ottelun loppu oli kahden jo väsyneen ja hermostuneen joukkueen edestakaista pelaamista. Pallokontrollista tai hallituista pelin rakenteiluista ei ollut tietoakaan. Kissojen huolimattomuus meinasi vielä pariinkin otteeseen kostautua, mutta loppunumerot eivät muuttuneet. Ei voi sanoa, että kolme pistettä olisi ollut ihan ansaittua ottelutapahtumien valossa, mutta kyllä ne silti kissoille kelpasivat!


 

6.5.2018 klo 14.30 JyPK - Pallokissat, 5-0

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Oona, Milka, Aada, Jenny, Emma, Anna ja Sonja sekä nollavitosista Niitty, Vilma H ja Saga V. Lisäksi Klubi-36:n Mira, Jenny ja Venla.

Ei videoita

Päivän toisessa ottelussa vastaan saapui JyPK. Taas kerran joukkueiden välisessä ottelussa tilanne on se, että kissoilla on jalat valmiiksi väsyneet ja JyPK puolestaan tulee tuoreilla kintuilla peliin. Toki reilun kolmen tunnin matkustamisen jälkeen, mutta silti... Edellisen pelin hermoiluun ei olisi nyt tässä pelissä varaa. Muuten virta tulisi loppumaan nopeasti jos joudumme juoksemaan pallon ja jypkiläisten perässä. Myös JyPKin vahvuudet tiedettiin pelaajaluettelosta. Mitään erityisvartiointia ei asetettu, vaan jokaisen keskikenttäpelaajan tehtävä oli huolehtia vastustajan pelinrakentaminen tukkoon.

Ottelu alkoi JyPKin selvällä hallinnalla, mutta kissojen tiivis puolustupelaaminen pakotti jyväskyläläiset hakemaan ratkaisuja kaukaa tai laukauksien edessä oli aina joku kissajalka. Myös jypkiläisten maalintekoyrityksetkin olivat totuuden nimissä luokattomia. Mitä pidemmälle kissat jaksoivat puolustaa myös vastustajan peli alkoi hidastumaan. Toisaalta kissojen vauhti ei enää riittänyt ottelun edetessä nopeisiin vastahyökkäyksiin, joten JyPKin puolustus pääsi helpolla.

Kissojen puolustus kesti lopulta puoli tuntia. JyPKin nopea vapaapotku keskialueelta oli huono, mutta kissat olivat unessa. Pallo jäi pomppimaan kuudentoista rajalle, josta se vielä pomputeltiin suoraan maalin eteen ja vastustajan #18 teki ottelun ensimmäisen osuman. Maalin jälkeen loppupuoliaika pelailtiin loppuun ilman merkittävää muutosta.

Toinen puoliaika ei muuttanut pelin luonnetta mihinkään suuntaan. Kissojen pallolliset hetket olivat pääsääntöisesti huonoja, hitaita ja lyhyitä syöttöjä paikoillaan oleville pelaajille tai vastaavasti pitkiä toivotaan-toivotaan -palloja.

JyPK teki toisen maalin huonosti puolustetusta kulmapotkusta ottelun 45. peliminuutilla. Pallo jäi pyörimään kissojen maalin eteen, mistä #6 kävi sen pistämässä verkkoon lopulta kolmen kissan keskeltä.

3-0 maali syntyi JyPKin nopeasta hyökkäyksestä, kun ottelua oli pelattu 49 minuuttia. Kissojen puolustus ei pysynyt linjassa vaan jouduttiin juoksukilpailuun. Sen päätteeksi #10 syötti ihan vapaasti pallon täysin vapaana olevalle pelaajalle maalin eteen #18 ja helppo viimeistely tyhjiin.

Kissojen väsymys näkyi jo pahasti JyPKin neljännessä maalissa 60. peliminuutilla. Keskialueella ei jaksettu taistella tilanteita loppuun ja parin kissojen ohipotkun jälkeen #18 viimeisteli ihan vapaasti hattutempun.

Loppulukemat 5-0 ja neljännen maalinsa laukoi #18 hyvän laitapelin jälkeen pitkästä kuljetuksesta ottelun 67. peliminuutilla.

Toisesta pelistä ei jäänyt paljoa positiivista muisteltavaa varsinkaan pallollisena joukkueena. Mukaan mahtui toki muutamia kelpo yksilösuorituksia, mutta joukkue oli kyllä täysin telineissä. Lukemat olivat säädylliset oikeastaan vain uhrautuvan taistelun ja vastustajan viimeistelyn ansiota sekä muutaman hyvän torjunnan. Maalit kuitenkin vastustaja teki käytännössä joka kerta ilman mitään estelyä ja se ei ole hyvä juttu se...

 


Videot ottelusta Pallokissat - Yllätys

Posted in Nollaneljä.