Puolen Suomen Liiga päättyi maalijuhliin

Kissojen maali-iloitteluun osallistui viisi pelaajaa

22.9.2017 klo 12.30 Pallokissat - HauPa, 1-2

Tornio, Puuluodon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma I, Oona, Jenna, Milka, Aada, Emma, Anna, Iita ja Sonja sekä Klubi-36 apurit Iitu, Mira, Riina ja Venla

Ei videoita

Puolen Suomen Liigan viimeiset ottelut pelattiin Torniossa hyvässä syyssäässä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui HauPa Haukiputaalta.

Ottelu sai taas kerran kissojen näkökulmasta karmean alun. Heti toisella peliminuutilla pallo kimposi Riinan käteen oman maalin edessä josta pallo vietiin välittömästi 11. metriin. Lilja oli rankissa hyvin mukana ja ehkä vähän napakammilla käsillä torjuntakin olisi onnistunut, mutta nyt vastustaja pääsi heti johtoon.

Ensimmäinen puoliaika jatkui HauPan painostuksella, mutta laukaukset lähtivät kaukaa ja Lilja poimi ne varmasti syliin. Kissojen oma peli puolestaan pysähtyi keskikentälle.

Toiselle puoliajalle kissat lähtivät noputtamaan pelinrakennusta ja syöttöpeli alkoikin toimimaan huomattavasti paremmin. Ottelu painottuikin HauPan päätyyn ja kissat hakivat ratkaisupaikkoja kärsivällisesti. Lopulta Jennan pudotuksesta Iitu pamauttaa pelivälineen maaliin. Ottelua oli vielä 20 minuutia jäljellä ja kissoilla kova usko, että tästä vielä otetaan pisteet.

HauPa sai kuitenkin yhden vaarallisen tilanteen ottelun 47. peliminuutilla. Kissojen pelinrakennus pysähtyi haukiputaalaisten jalkaan jonka jälkeen pallo olikin nopeasti Emman takana pallokissojen maalissa. Emmalla ei ollut maaliin mitään saumaa...

Kissat jaksoivat painostaa tämänkin jälkeen ja uutta tasoitusmaalia haettiin hyvällä sykkeellä. HauPa kuitenkin puolusti tilanteet upeasti uhrautuen koko joukkueen voimin ja kissat jäivät lopulta ilman palkintoa.

22.9.2017 klo 17.30 TP-47 - Pallokissat, 0-9

Tornio, Puuluodon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma I, Oona, Jenna, Milka, Aada, Emma, Anna, Iita ja Sonja sekä Klubi-36 apurit Iitu, Mira, Riina ja Venla

Ei videoita

Viimeiseen otteluun pallokissat saivat vastaan ramman emäntäjoukkuuen, Tornion TP-47. Torniolaiset olivat menettäneet ensimmäisessä ottelussaan kaksi pelaajaa telakalle ja kissoja vastassa oli enää 10+1 pelaajaa joista kaksi vielä nuorempaa junnua. Ennakkoasetelmat olivat selvästi kissojen puolella jos vain jaksetaan pelata hyvällä temmolla.

Ottelu alkoi tasaisesti kissojen painaessa peliä koko ajan enemmän torniolaisten päätyyn. Välillä torniolaiset yrittivät murtaa kissojen varmasti pelannutta puolustuslinjaa nopeilla ja pitkillä avauksilla. Kissojen puolustus kuitenkin pelasi hienosti Milkan ja Riinan johdolla.

Lopulta kissat onnistuivat maalinteossa ja samalla koko kauden tukossa ollut ketsuppipullo turskahti auki - ja kunnolla. Maalinteon aloitti Jenna ottelun 24. peliminuutilla nousten vahvasti vasenta laitaa pitkin ja pelasi tilanteen loppuun asti toimittaen pallon torniolaisten verkkoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Aada riisti pallon suoraan vastustajan maalipotkusta ja laukoi saman tien maalin. Juuri ennen taukoa Jenna teki toisen maalinsa, kun Ilonan laukaus jäi maalin eteen.

HauPa sai tauolla taas vähän virtaa jalkoihin ja toisen puoliajan alussa ottelu oli taas tasainen. Vastustaja väsyi kymmenessä minuutissa, minkä jälkeen kissat jatkoivat maalintekoa liukuhihnalla. 41. peliminuutilla kulmurin jälkitilanteesta Oona Liljan syötöstä, 44. minuutilla Aada taas HauPan avauksesta, 50. minuutilla Vilma maalin edestä Oonan nappisyötöstä, 53. minuutilla Aada viimeisteli hattutempun Oonan syötöstä ja Vilma laukoi toisen maalinsa kulmurin jälkeen. Loppulukemat 9-0 laukoi Iita, kun ottelu oli juuri loppumassa.

Koko kauden maalinteon kanssa tuskailleille kissoille tällainen oli makea voitto vastustajan vaikeuksista huolimatta. Nautitaan tästä seuraavaan kauteen asti! TP-47:n viiri menee tällä kertaa Iisalmeen Riinan seinälle.

Posted in Nollaneljä.