Etsitään maalintekijää!

Kissoilla jälleen suuria vaikeuksia saada pallo vastustajan verkkoon.

12.9.2017 klo 18.30 Yllätys - Pallokissat, 2-0

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Ilona, Vilma I, Oona, Jenna, Milka, Aada, Mona, Emma, Anna ja Sonja sekä 05-apurit Sanni, Viivi ja Saga plus Jipon Pirita

Videoupotukset raportin lopussa.

Puolen Suomen Liigan yksittäinen ottelu pelattiin lopulta hyvissä olosuhteissa Ylltyksen emännöimänä Ylämyllyn tekonurmella. Pallokissat olivat tällä kertaa raapineet muutaman nollavitosenkin mukaan, jotta kentälle saatiin iskukykyinen 11-pelaajan joukkue.

Vastustajan vahvuudet oli hyvin jokaisella tiedossa. Maalivahtipeli, tiukka puoluslinja mikä ei ota riskejä, nopeat vastahyökkäykset ja vaaralliset erikoistilanteet. Kissat lähtivät haastamaan Yllätyksen keskustaa hyvällä yhteispelillä ja pallon hallinnalla.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kissoilta hermostuneesti ja Yllätys painoi hetken peliä kissojen päätyyn. Ylyläiset pidettiin kuitenkin poissa maalintekopaikoilta ja pian ottelu kääntyikin kissojen keskialueen hallinnaksi. Vaikeudet alkoivat kuitenkin taas kerran viimeisellä kolmanneksella missä Ylyn puolustuslinja nopeine jalkoineen ja purkuineen hoiti kaikki kissojen puolittaisetkin tilanteet varmasti.

Parhaat paikat tulivat Annalle ja Sagalle. Anna pääsi kulmapotkun jälkeen laukomaan hyvin, mutta ylyläiset puskivat pallon uhrautuvasti pois. Saga puolestaan sai prässättyä pallon Ylyn maalivahdin ja puolustuksen arpoessa tilannetta, mutta viime hetkellä sinisten puolustus pääsi pallon eteen. Yly sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman vaarallisen kulmapotkun, mutta kissat hoitivat tilanteet varmasti. Samoin vastustajan laitanousut saatiin kuriin kuten myös satunnaiset yritykset pelata nopeita palloja kissojen puolustuslinjan taakse.

Toinen puoliaika ei pelillisesti eronnut juurikaan ensimmäisestä. Kissat pyrkivät edelleen pelaamalla eteenpäin mutta yritykset pysähtyivät Ylyn puolustuslinjaan ennen kuin päästiin maalipaikoille. Yllätys puolestaan onnistui heti puoliajan alkuun erikoistilanteesta. Hieman lepsun puolustamisen jälkeen Yly sai kulmapotkun ottelun 33. peliminuutilla, minkä Milka puski kauas omalta alueelta. Pallo kuitenkin tippui suoraan Ylyn #13 jalkaan reilussa 20 metrissä. #13 sai laukoa liian vapaasti 18 metristä unelmavedon kissojen maalin takanurkkaan.

Myös Yllätyksen toinen maali tuli "suunnitelmien mukaan". Ottelua oli pelattu noin 39 minuuttia kun #99 pääsi haastamaan oikeaa laitaa pitkin ja laittoi pallon kissojen rangaistusalueelle. Syöttö tuli suoraan Ylyn #11 jalkaan joka laukoi ykkösellä upeasti jälleen takanurkkaan. Maalissa hyvin pelannut Sanni ei mahtanut kummallekaan maalille yhtään mitään.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa kissat oli pakotettu panostamaan enemmän hyökkäykseen. Muutos toi keskikentälle vähän epätasapainoa eikä tilanteiden rakentaminen ja keskikentän hallinta toiminut enää toivotulla tavalla. Yly alkoi pääsemään tämän seurauksena vaarallisiin vastahyökkäyksiin nyt myös keskustan kautta, mutta kissojen puolustus kesti loput Ylyn hyökkäykset ja erikoistilanteet. Ottelun lopulla Sagalle avautui Pirren syötöstä vielä tuhannen taalan paikka, mutta Ylyn maalivahti #28 torjui laukauksen. Pirre pääsi vielä itse irtopalloon, mutta laukaus meni vähän ohi.

Kissat hävisivät taas ainoastaan maalintekokilpailun, vaikka varsinkin ensimmäinen puoliaika oli kissoilta hyvää hallintaa. Tällä kertaa siitä pitää kyllä antaa kunniaa myös Yllätyksen puolustukselle ja maalivahtipelille.

Yllätys - Pallokissat, PSL 12.9.2017 1. puoliaika

Yllätys - Pallokissat, PSL 12.9.2017 2. puoliaika

Kuvaus ja videot, Ylämyllyn Yllätys T04

 

Posted in Nollaneljä.