D13-poikien I-tason välisarja alkoi

Syksyn piirisarjapelit jatkuivat D13-poikien I-tason välisarjan tiukoilla otteluilla

29.7.2017 klo 11.00 Pallokissat - PK-37/sininen, 5-1

Lapinlahti, Valio-Areena

Pelissä: Oona, Jenna, Milka, Aada, Mona, Henni, Jenny, Emma, Anna ja 03-apuri Mette

Ei videota.

04-poikien I-tason piirisarjan välisarja käynnistyi Lapinlahden Valio-Areenalla upeissa olosuhteissa ja kelissä. Kissat lähtivät otteluihin kymmenen pelaajan voimin, joista tosin Mette piti lainata pikakomennuksella nollakolmosista. Ensimmäisenä vastaan asettui Iisalmen PK-37:n sininen joukkue.

Ottelu alkoi hieman haparoiden aamukasteen kastelemalla, mutta hyväkuntoisella nurmella. Syöttöjen laatu parani huomattavasti muutaman peliminuutin jälkeen ja tulostakin alkoi syntymään nopeiden vastahyökkäysten ansiosta. Ensimmäisellä puoliajalla tosin vain Jenny onnistui, kun ottelua oli pelattu 10 minuuttia. Anna nosti oikeassa laidassa taitavasti pallon vastustajan yli suoraan Aadan juoksuun. Aadan hyvä syöttö tavoitti Jennyn maalilta ja kissat johtoon. PK-35 kuitenkin tasoitti ottelun ennen taukoa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin jatkamaan hyvää pallonhallintaa. Tavoitteena oli lisätä maalintekoyrityksiä kun ensimmäisellä puoliajalla niitä hukattiin turhaan aikailuun. Pitkä painostus tuotti tulosta 46. peliminuutilla. Muutaman kulmapotkun jälkeen pallo ajautui Metelle reiluun 20 metriin, mistä Mette laukoi suoraan takakulmaan. Kissojen hallinta jatkui edelleen ja taisipa joku PK-35:n pelaaja saada keltaisen kortinkin turhautumisesta tilanteen jälkeen.

Seuraavan maalin upotti 59. peliminuutilla Jenna. Jennyn laukaus ei pysynyt vastustajan maalivahdin näpeissä ja tilanteen hyvin seuranneella Jennalla oli helppo työ siirtää peliväline maalin verkkoon.

Kissojen neljäs maali syntyi Milkan ja Oonan hyvällä yhteistyöllä vasemmassa laidassa. Muutaman nopean syötön jälkeen Milkalla oli jalka vapaana ja kierteinen laukaus 15 metristä painui hienosti maalin takayläkulmaan. Loppulukemat 5-1 sai viimeistellä Aada Monan laitanousun jälkeen.

Syyskierroksen ensimmäinen ottelu oli kissoilta hyvä ja tasainen pallonhallintapeli, jossa jokainen hoiti oman tonttinsa kiitettävästi. Tulosten valossa mukavinta oli se, että maalinteko maistui viidelle eri pelaajalle.

29.7.2017 klo 13.00 Pallokissat - Yllätys, 2-10

Lapinlahti, Valio-Areena

Pelissä: Oona, Jenna, Milka, Aada, Mona, Henni, Jenny, Emma, Anna ja 03-apuri Mette

Ei videota.

Päivän toinen ottelu oli Ylämyllyn Yllätyksen poikia vastaan. Otteluiden välillä oli noin 45 minuuttia huilia, ja se koitettiin käyttää hyödyksi varjossa istuen muutaman välipalan kanssa.

Ottelu alkoi tasaisena ja huonolaatuisena kun molemmat joukkueet tekivät paljon helppoja virheitä. Lopulta Yllätys rankaisi heti ensimmäisestä erikoistilanteesta ottelun 5. peliminuutilla. Kulmapotkuun nousi selvästi muita korkeammalle vastustajan #9, ja puski pallon vastustamattomasti kissojen verkkoon.

Kissoilla oli oma hetkensä kun pelikello näytti 17 minuuttia. Pallo saatiin pelattua vastustajan maalille, josta Anna sen jollain keinoin raapi itselleen ja toimitti välittömästi verkon perukoille. Heti seuraavalla minuutilla Jenny huomasi vastustajan maalivahdin olevan kaukana maalista ja laukoi melkein puolesta kentästä pallon maaliin. Yllätys kuitenkin palautti kissat maan pinnalle parin minuutin päästä tasoittaen ottelun 2-2. Ensimmäisen puoliajan lopulla Yllätys rankaisi vähän liiankin helposti vielä kahdesti ja tauolle mentiin poikien 4-2 johdossa.

Toinen puoliaika oli kissoilta selviytymistaistelua - eikä selvitty. Vastustaja vaihtoi koko ottelun ajan kentällisen pelaajia seitsemän minuutin välein, eikä kissojen jalat pystyneet vastaamaan siihen. Tilanteisiin ei enää vaan ehditty tarpeeksi nopeasti ja jos ehdittiinkin, niin niitä hävittiin liian usein. Lopulta Yllätys takoi toisella puoliajalla helposti kuusi maalia eikä kissoilla ollut oikeastaan yhtään kunnollista maalipaikkaa.


Ensimmäiset välisarjan pelit näyttivät, että kissat ovat pelaamassa ihan oikeassa sarjassa. Pojille pystytään antamaan tarpeeksi hyvä vastus niin kauan kun vaan virtaa riittää. Lauantain helteessä sitä riitti nyt noin puolentoistaottelun verran ja jatkossa pitääkin koittaa saada mukaan ainakin yksi pelaaja enemmän jakamaan työmäärää.

Tällä kertaa tsemppariviirit menivät Annalle ja Aadalle raatamisesta. Toki enemmänkin viirejä olisi voinut jakaa...

Posted in Nollaneljä.