SiPS vei voiton toisessakin ottelussa

Siilinjärven pojat selvästi parempia toisessakin I-tason D13-poikien kohtaamisessa

14.6.2017 klo 18.10 Pallokissat - SiPS, 3-8

Kuopio, Puijonlaakso

Pelissä: Lilja, Vilma I, Oona, Jenna, Henni, Jenny, Elli, Emma, Anna ja Iita

Ei videota.

Edellinen kohtaaminen SiPSin poikien kanssa oli perussuomalainen nöyryytys - nyt oli aika näyttää että ei kissat ihan niin huonoja ole. SiPS tiedettiin joka tapauksessa kovaksi joukkueeksi ja kissat lähtivätkin otteluun kolmen alakerralla. Eilinen Junnuliiga toimi siihen erittäin hyvänä harjoituksena ja nyt sitä saatiin toteuttaa tosipaikassa. Ennen ottelua nähtiin myös hienosti järjestetty lentosotanäytös, muutkin seurat ja joukkueet voisivat ottaa nollanelosista oppia miten ottelutapahtumaan luodaan tunnelmaa.

Ottelu alkoi käsikirjoituksen mukaan SiPSin kovalla prässillä. Kissojen puolustusta koeteltiin kahden-kolmen pojan nopeilla iskuilla mikä tuotti vaikeuksia kissojen pelin avaamiseen. Jostain syystä pitkää syöttöä ei uskalleta käyttää tarpeeksi usein jolloin päästäisiin pois prässin alta.

Poikien yrittäminen palkittiin heti 3. peliminuutilla ja jatkoa seurasi 11. ja 20. minuuteilla. Käytännössä tilanteissa oltiin sekuntti-pari myöhässä ja pojat iskivät nopeiden jalkojen ja hyvien murtavien syöttöjen avulla pelaajat maalintekotilanteisiin ja käyttivät ne varmasti. 23. peliminuutilla nähtiin sitten tilanne josta keskustellaan foorumeilla varmasti pitkään - oliko rankki vai ei? Osuma SiPSin pelaajaan oli selvä, mutta joku näki sen tapahtuneen alueen ulkopuolella - paitsi loistavasti läpi ottelun tuominnut Hynninen joka näytti pilkkua. Varma laukaus oikeaan nurkkaan ohi Emman ja pojat jo 4-0 johtoon.

Heti perään SiPS rankaisi vielä kahdesti ennen kuin Lilja onnistui Oonan syötöstä avaamaan kissojen maalitilin 28. peliminuutilla. Vielä ennen taukoa Lilja teki kissojen toisen maalin.

Erätauolla painotettiin tilanteenmuutosten merkitystä. Kolme poikien maalia syntyi nopeista hyökkäyksistä kissojen pallon menetyksen jälkeen. Vastaavasti nähtiin, että pojillakin oli enemmän hyökkäys- kuin puolustusintoa, eli pallonriistot pitäisi käyttää nopeammin hyödyksi.

Toisella puoliajalla SiPS onnistui maalinteossa taas 56. peliminuutilla ja Lilja täräytti heti perään hattutempun valmiiksi. Tällä kertaa upeasti suoraan Ellin syötöstä. Lopulta SiPS teki vielä yhden ja lopputulos 3-8 on selvästi käännös parempaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti viikonlopun pelejä!

Posted in Nollaneljä.