PSL pistetili auki

JyPK:n järjestämästä PSL-turnauksesta kissoille elintärkeät sarjan avauspisteet

13.5.2017 klo 11.00 JyPK - Pallokissat, 0-1

Jyväskylä, Säynätsalon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Milka, Jasmin, Aada, Mona, Hilma, Jenny, Elli, Anna ja Iita + Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina

 

Kauden 2017 toisen D13-tyttöjen Puolen Suomen Liigan turnauksen emmännöi naapuriseura JyPK Jyväskylästä. Ottelut järjestettiin vaihtelevissa kevätkelissä Säynätsalossa hyväkuntoisella tekonurmella. Otteluiden panokset alkoivat olla selvät. Jos tältä reissulta palataan ilman pisteitä, on lopputurnauspaikka menetetty. Kolmella pisteellä säilytetään siihen edelleen mahdollisuudet ja kuudella pisteellä kaikki olisi taas omissa käsissä.

Kissojen ensimmäinen ottelu oli JyPKiä vastaan, jonka tilanne sarjassa oli käytännössä ihan sama kuin kissoilla - vain pisteet kelpaisivat. Ottelun panokset näkyivätkin molempien joukkueiden hermoiluna. Vuoron perään pallo luovutettiin ilmaiseksi vastustajalle, ja sen jälkeen vähän aikaa juostiin kovaa, kunnes pallo vaihtoi taas ilmaiseksi omistajaa. Ensimmäisten kymmenen minuutin aikana JyPK sai kuitenkin rakennettua myös hyökkäyksiä kohti Monan vartioimaa maalia, mutta jyväskyläläisten ratkaisut muistuttivat kovasti kissojen vastaavia - maalintekopaikassa mikään ei onnistunut ja tolpatkin olivat kissojen puolella. Toki kissojen puolustuslinja Aada-Riina-Iitu-Anna hoiti oman hommansa hyvin, ja kun vielä kolmikko Oona-Jenny-Lilja sai tukittua keskustan kiinni ja otettua vastustajalta vauhdin pois, niin peli alkoi tasoittumaan kummasti.

Kissoilla oli edelleen ongelmia pitää hyökkäykset pitkinä eikä varsinaisia vaaratilanteitakaan tullut. Ottelun ratkaisu syntyi 23. peliminuutilla kun Hilma säästeli vähän turhaankin omaa laukaustaan ja pallo tippui Oonalle 20 metriin. Vihdoin Oonan laukaus onnistui myös ottelussa ja pallo painui hienosti takanurkkaan ohi loistavasti pelanneen JyPKin veskarin.

Kissoilla oli nyt edessään vajaat neljäkymmentä minuuttia selviytymistaistelua odotellen sopivaa tilannetta naulata ottelu. Tilanteita syntyikin molempiin päihin, mutta tällä kertaa kaikki taivaankappaleet olivat kissojen puolella eikä ottelussa nähty enää lisämaaleja.

Molempien joukkueiden ottelua leimasi valtava hermostuneisuus jota sitten paikkailtiin suurella taistelulla. Tällaiset pelit sekä kuluttavat energiaa ja alitistavat loukkaantumisille eikä kissalaumalla olisi varaa oikein kumpaankaan... Pelin pitää siis parantua, varsinkin palloa pitää pystyä pitämään omalla joukkueella pitempiä jaksoja.


 

13.5.2017 klo 15.30 Pallokissat - WFA YJ (Vaasa), 1-2

Jyväskylä, Säynätsalon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Jasmin, Aada, Mona, Hilma, Elli, Anna ja Iita + Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina

Video

 

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui WFA YJ, Vaasan "aluejoukkue", jonka pelaajat on kasattu peräti viidestä seurasta: Solf IK, FC Kuffen, I-JBK, SIF, ja VIFK. Jyväskylässä mukana oli parikymmentä tyttöjä neljästä seurasta. Vastustajasta ei ollut aiempia näköhavaintoja, mutta JyPKin ja YLY:n raporttien mukaan ottelua veisi se joukkue, joka saisi pidettyä pallon paremmin omalla joukkueella.

Pallollisen pelin taso ei kuitenkaan huikaissut kummallakaan joukkueella. Peliväline tosin painettiin vaikka väkisin kissojen päätyyn ja puolustuslinja Aada-Riina-Oona-Anna saikin tehdä täyden työpäivän vastustajan pysäyttämiseksi. Myös maalilla pelannutta Liljaa tarvittiin useasti, esimerkiksi 14. peliminuutilla torjuen täpärästi 16-metristä lähteneen vihaisen laukauksen yläriman kautta peliin takaisin.

Pallokissoilla oli käsittämättömiä vaikeuksia jopa päästä pois omalta alueelta. Tällä kertaa pitää sanoa, että se ei johtunut vastustajan hyvyydestä, vaan kissojen huonoudesta. Lopulta 16. minuutilla vastustajan #10 laskettiin kävelemällä etenemään keskeltä vasempaan laitaan ja laittamaan pallon maalille. Sieltä löytyi #22, joka sai Aadan estelystä huolimatta laukoa pallon maaliin seitsemästä metristä. Lilja oli vielä hyvin mukana torjunnassa ja saikin käsiä väliin, mutta ei mahtanut laukaukselle lopulta mitään.

Puoliajan loppu sujui samoissa merkeissä. Peliä pelattiin huomattavasti enemmän kissojen kuin vastustajan päädyssä, ja kissojen hyökkäykset olivat luokattomia. Toiselle puoliajalle vaihdettiin Mona kärkeen tuomaan lisää vauhtia ja vastustajakin joutui välillä puolustamaan ja saatiinpa ihmetellä vastustajan maalivahdinkin torjuntoja. Kissojen vähän parempi jakso kuitenkin katkesi taas kerran vähän nololla tavalla. Vastustajan #10 riisti ilmaiseksi pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja lähetti nopean pystysyötön yksinäiselle kärkipelaajalle kissojen toppariparin väliin. Sieltä pallo pomppi läpi ja #23 kärppänä perään. Läpiajon päätteeksi pallo sijoitettiin varmasti Liljan ohi maaliin, kun ottelua oli pelaamatta vielä 20 minuuttia.

Kissat jaksoivat edelleen hakea maalia ja paine saatiin siirrettyä kokonaan vastustajan kenttäpuoliskolle. Vastustaja tyytyi pistämään viisaasti vaan palloa mahdollisimman kauaksi omalta maalilta ja sai nistä myös muutaman vaarallisen näköisen tilanteen aikaiseksi. Kissojen hyökkäyksissä Mona jäi kuitenkin liian yksin painimaan WFAn puolustajien kanssa.

Lopulta 53. peliminuutilla Annan oikea-aikainen puolustaminen ylöspäin tuotti hyvän riiston oikeassa laidassa vastustajan kenttäpuoliskolla. Tämän jälkeen pallo syötettiin nopeasti keskellä odottaneelle Iitulle jolta pallo Hilman kautta vähän "louhikkoisesti" suoraan Monalle. Vastustajan armottomasta puolustamisesta huolimatta Mona onnistui tuikkaamaan pallon takanurkkaan ja kissat olivat vielä pelissä mukana.

Kissojen loppukiri kaatui kuitenkin, kuten koko peli, lopulta luokattomaan syöttelyyn. Pelkät perussyötöt karkasivat ihan liian usein vastustajalle eikä omaa pelinrakentamista ja rytmittämistä näkynyt missään vaiheessa. Voitto meni tälläkin kertaa vähemmän virheitä tehneelle joukkueelle.


 

Kuudella pisteellä olisi ollut huomattavasti mukavampi lähteä viimeiseen turnaukseen, mutta ristiin pelatut ottelut antavat kissoille edelleen mahdollisuuden lopputurnaukseen. Jäljellä on kuitenkin vielä jaossa yhdeksän pistettä joista tosin yksikään ei tule ilmaiseksi. Joukkue on saatava hereille ja sairaslista lyhyeksi - muuten lopputurnaus jää varmasti vain haaveeksi.

Posted in Nollaneljä.