Nollaneloset C14-cupin finaaliin

Nollaneloset tiukkojen käänteiden ja rankkikisan jälkeen C14-tyttöjen cup-finaaliin

15.5.2017 klo 18.00 Pallokissat 04 - Pallokissat PSG, 0-0, jo: 1-1, rp: 2-1

Kuopio Lippumäen tekonurmi

Pelissä: Lilja, Vilma I, Jasmin, Mona, Henni, Hilma, Elli, Emma, Anna, Iita

 

Cn14-tyttöjen cupin toisen kierroksen ottelussa vastakkain asettui piirin sääntöjen määräämänä Pallokissojen 04-ikäkausijoukkue sekä 03-04 tyttöjen PSG. Nollanelosille ottelu oli palkinto harjoittelusta ja joukkue valittiinkin parin viikon harjoitusaktiivisuuden mukaan. Ennen muutamaa loukkaantumista ja sairastumista joukkueeseen vaadittiin noin 85% harjoitusaktiivisuus, eli sen suhteen aletaan olla oikeissa lukemissa.

Ottelu pelattiin Lippumäessä kentällä mikä oli pieni 8v8-peliin. Tilanteita tulikin jatkuvasti molemmille maaleille. Suurin osa ratkaisuista meni kuitenkin ohi ja yli tai vastaavasti maalivahtien syliin. Nollaneloset pyrkivät tässäkin rakentamaan peliä alhaalta lähtien kierrättäen toppariparin Annan ja Henni,n sekä maalissa hyvin pelanneen Emman kautta. Pallo saatiin usein joko Liljalle keskelle tai laitoihin, mutta maalintekoyritykset lähtivät yleensä liian kaukaa. Vastaavasti murtavat syötöt menivät vähän liian ahtaaseen väliin eikä nollanelosten kärkipelaajat päässeet hyville paikoille.

Vastaavasti PSG lähti usein pitkillä hakien nopeita kärkipelaajia ja totta puhuen tuuri taisikin pelastaa nollanelosten maalin useaan otteeseen. Toki topparit ja Emma tekivät omalla pelillään vastustajan ratkaisut vaikeiksi.

Peli odotti koko ajan sitä, että jompi kumpi joukkue saa ratkaisevan maalin tehdyksi. Sitä ei kovasta yrittämisestä ja vauhdista huolimatta nähty ensimmäisellä eikä toisella puoliajalla, vaan edessä oli jatko-ottelu. Se pelattiin molempien joukkueiden yhteisymmärryksessä 2x5min, kun otteluun varattu kenttäaika uhkasi loppua kesken.

Rangaistuspotkukilpailu näytti jo varmalta, kunnes 78. peliminuutilla Mona sai raivattua itsensä vastustajan estelystä huolimatta maalialueelle ja jalan vapaaksi - helpottava 1-0 johtomaali oli syntynyt.

PSG ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti ennen näkemättömän mylläkän nollanelosten maalilla. Minuutin sisään oli PSG:lle tullut läpiajo, pallo pyörinyt jo nollanelosten maaliviivalla ja kaksi PSG:n pelaaja sutinut ohi pallosta kun maali oli tyhjänä edessä... Maali pysyi silti koskemattomana kuin taiottuna, kunnes #17 pääsi ottelun aikana jo sadannen kerran läpiajoon ja tällä kertaa onnistuikin viimeisellä minuutilla tasoittamaan ottelun. Maalin jälkeen nollaneloset saivat vielä hyvän paineen aikaan, mutta PSG:n uhrautuvan puolustuksen ansiosta jatkoon menijää lähdettiin ratkomaan pilkulle.

Nollaneloset voittivat teikkauksen, ja päättivät aloittaa laukaukset. Ensimmäisenä Hilma pamautti pallon verkkoon ja PSG:n #4 laukaus puolestaan yläriman kautta yli. Lilja aloitti toisen kierroksen loistavalla sijoituksella jonka PSG:n #27 kuittasi yhtä hienolla ratkaisulla. Annalla oli siis kolmannella kierroksella mahdollisuus ratkaista kilpailu nollanelosille ja niin Anna tekikin.

Ottelussa hyvää oli tempo ja taistelutahto molemmilla joukkueilla. Kummankin vauhti oli kuitenkin yli oman tason, eikä pallollinen pelaaminen noussut missään vaiheessa merkittäväksi. Toki ahdas kenttäkin vaikutti siihen, mutta ihan liian paljon tapahtui taas pallon menetyksiä helpoissakin ratkaisuissa, saati sitten vaikeimmissa yrityksissä.

Finaalissa Iisalmessa 4. kesäkuuta kissoja vastaan asettuu Iisalmen Klubi-36, joka meille tutun pelaajan Iitun voimin kaatoi omassa välierässään Toivalan Urheiljat lukemin 2-1. 23. toukokuuta ratkeaa puolestaan se, pelaako nollaneloset 03-ikäluokan lisäksi myös 04-sarjan finaalissa, tuolloin nimittäin 04-cupin välierässä vastassa on Pallokissojen 05-joukkue.

Posted in Nollaneljä.