D13-poikien I-tason piirisarja käyntiin

Poikien piirisarja tarjosi kissoille tappion ja voiton

7.5.2017 klo 12.00 Pallokissat - WJK, 2-6

Kuopio, vanha tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Milka, Aada, Mona, Siiri, Hilma, Jenny, Elli, Anna

Video

D13-poikien I-tason piirisarja polkaistiin käyntiin raikkaan keväisessä kelissä Kuopion ylpeydellä, vanhalla tekonurmella, mikä myös lentokenttänä tunnetaan. Alusta ei anna armoa, vaan syötöt on oltava just eikä melkein kohdallaan - muuten laji muuttuu juoksukilpailuksi.

Ensimmäisenä kissat saivat vastaansa WJK-juniorit Varkaudesta. Vastustaja oli tuttu jo viime vuodelta ja olipa pojat nähty myös talvella KuPSin Junnupelemuissa. Mieleen oli jäänyt pitkä, nopea ja voimakas #34 mikä vaatikin pieniä erityisjärjestelyjä. Mona maaliin ja alakertaan sopivassa suhteessa voimaa sekä nopeutta, Milka sekä Aada. Lilja ja Jenny muodostivat keskuskentän ja peittävät vastustajan murtopallot. Loput avauksen paikat menivät ajoissa paikalle tulleille Siirille, Hilmalle ja Annalle.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta ja alustaan tutustumista. Pallo pomppi syötöissä ja ykköskosketukset olivat "arkoja". Vaikka Siiri pääsikin alussa hyvään tilanteeseen, niin WJK sen sijaan kolkutteli kissamaalin tolppia useaan otteeseen heti alkuminuuteilla.

Lukemat säilyivät kissojen uhrautuvan puolustuksen ja poikien luokattoman viimeistelyn ansiosta nollissa 17. peliminuutille asti. Silloin kissat menettivät pallon ylhäällä hyökkäyksessä, WJK pisti pallon parilla kosketuksella Milkan taakse eikä Aada pärjännyt tällä kertaa juoksukilpailussa, vaan #34 tuikkasi yhdellä kosketuksella pelivälineen maaliin ohi vastaan tulleen Monan. Juuri sellainen tilanne jota osattiin pelätä.

Kissat kuittasivat tilanteen kuitenkin nopeasti. Pallo pomppi tällä kertaa WJK:n hyökkääjiltä kissoille ja nopean hyökkäyksen päätteeksi Lilja pamautti Hilman syötöstä nahkakuulan takakulmaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kissat suorittivat ensimmäiset vaihdot, Anna ja Siiri saivat tehdä tilaa Oonalle ja Ellille. WJK jatkoi nopeita hyökkäyksiään, kissoilla oli muutama puolittainen yritys, mutta erätauolle mentiin 1-1 -tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi sitten kissoilta ankeasti. Ensimmäinen nukahdus sattui 37. peliminuutilla kun takatolpalle unohdettu #9 sijoitti pallon tyhjiin. WJK:n kolmas maali tuli heti perään vapaapotkusta noin 15 metristä. Tulinen #34:n laukaus muurin vierestä etukulmaan.

Kissojen paras paikka tuli Jennylle joka pääsi Liljan syötöstä nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa. Mokelta kuitenkin loistava vastaantulo ja Jennyn laukaus pysähtyi akrobaattiseen venytykseen. Toisessa päässä oltiin tehokkaampia, pelikellon näyttäessä 50 minuuttia kissojen nopea hyökkäys pysähtyi omia aikojaan ja vastustaja vei pallon. Yksi syöttö keskellä vapaana olleelle #18, jonka laukausta ei peitetty ja tilanne oli jo ratkaisevan tuntuisesti 4-1 varkautelaisille.

Kissat tuli kuitenkin vielä peliin mukaan. Liljaa rikottiin keskialueella ja Milka pamautti vapaapotkun 25 metristä suoraan takayläkulmaan. Kissat saivat maalista lisää virtaa ja peli pysyi seuraavat 10 minuuttia WJK:n päädyssä. Yritys oli kova ja tilanteita syntyi useita, mutta viimeistelyssä oli koko pelin vaivannutta pehmeyttä. Anna ja Siirikin pääsivät takaisin kentälle Aadan ja Hilman tilalle.

Lopulta kesken kissojen painostuksen tapahtui 58. minuutilla taas harmittava pallonmenetys #34:lle jonka sutaisu kissojen maalille löysi oman pelaajan. #13 ei erehtynyt vaan siirti maalin edestä pallon tyhjiin. #34 kaunisteli vielä loppulukemat 6-2 kun ottelua oli pelattu 63 minuuttia. Tälläkin kertaa pitkä syöttö tavoitti hyökkääjän joka ohitti voimalla Milkan ja sijoitti lopulta pallon etukulmasta sisään.

Ottelu oli kissoille juuri niin vaikea kuin sen pelättiinkin olevan - WJK:n yksittäinen pelaaja oli liian nopea ja vahva meidän pidettäväksi. Pelillisesti suurin ero oli kuitenkin siinä miten hanakasti pojat yrittävät tehdä maalia kun kissat taas siirtelevät ja pyörittelevät palloa vielä selkeissäkin maalintekotilanteissa. Loppulukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin, sillä kissojen maalikehikko kolisi varmaan viisi kertaa, joten voitto meni oikeutetusti Varkauteen.


 

7.5.2017 klo 14.00 KuPS/jl 04 musta A - Pallokissat, 1-5

Kuopio, vanha tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Aada, Mona, Hilma, Jenny, Elli, Anna, Iita

Video

KuPSilla on piirisarjassa mukana useita eri Junnuliiga-joukkueita. Varsinkin 04-junnuliigalaisia vastaan on erittäin mukava pelata, kun vastassa on aina jonkun luokkakavereita. Näihin peleihin ei kissoja tarvitse juurikaan tsempata erikseen yhtään ylimääräistä...

Musta A -joukkueessa oli muutama pelaaja, joiden varassa peli pitkälti toimii, #27 tiedettiin vaaralliseksi, mutta tällä kertaa mitään erityisohjeita ei annettu. Valmennus luotti siihen, että jokainen pystyy hoitamaan oman tonttinsa - ja tarvittaessa myös auttaa naapuria - ilman erillisiä painotuksia.

Lilja pääsi maalivahdiksi, puolustus luotettiin Oonan ja Annan vastuulle. Jenny sai laidoilleen Iitan ja Monan ja hyökkäykseen pääsivät Aada ja Jenna.

Ottelun alkua leimasi molempien joukkueiden hätäily ja turha innokkuus. Hyvätkin hyökkäykset pysähtyivät paitsiotilanteisiin joita sattui varsinkin laitapelaajille aivan liian paljon. Kaikki kunnia erotuomarille - ainakin kaikki keltamustien paitsiot olivat ihan selviä, eli hyvin vihelletty, vaikkakin videohidastuksien perusteella kissojen ajoitukset olivatkin välillä ihan kohdallaan... Peli pyöri huomattavasti enemmän KuPSin maalilla kuin kissojen päädyssä, mutta harvat maalintekoyritykset jäivät silti vain yrityksiksi.

Ottelu kääntyi pikkuhiljaa kissoille Aada-shown käynnistyttyä. Ensin Mona syötti Aadalle maalipaikan joka toimitti pallon kymmenestä metristä maaliin. Seuraavaksi Jenny riistää pallon vastustajalta ja siirtää pelivälineen vieressä odottaneelle Aadalle ja taas pallo maaliin. Lopulta Aadaa vielä rikottiin rangaistuspotkun ja keltaisen kortin arvoisesti ja Aada itse viimeisteli hattutempun pilkulta. Maalit kirjattiin 17, 27 ja 33 peliminuuteille ja erätauolle mentiin kissojen ansaitussa 3-0 johdossa.

Toinen puoliaika oli pitkään aika harmitonta potkupalloa ja molemmat maalivahdit torjuivat kaikki puolittaiset yritykset. Tempoa hidasti keltamustien jatkuva vaihtoruletti, mikä tietysti antoi myös kissoille huiliaikaa.

Lopulta KuPS sai maalitilin auki. Viaton pomppupallo jäi elämään reiluun 12 metriin, josta #24 pamautti sen Liljan selän taakse 54. peliminuutilla. Ottelu oli jo kääntyä pojille, mutta Iita kuittasi nopeasti vastahyökkäyksestä Ellin syötöstä kissat taas turvalliseen kolmen maalin johtoon kun pelikello näytti 56. Ja vain minuutti tästä, nyt Oonan syöttö löysi Iitan ja taas suoraan ykkösellä maalivahdin ohi.

Loput ottelusta olikin taas pomputtelua puolin jos toisinkin, jossa molemmilla oli puolittaisia maalipaikkoja, mutta ratkaisut pehmeitä. Lopputulos 5-1 kissoille oli ihan oikein ja tsemppariviirin sai puolustuksessa hyvän pelin pelannut Anna.

 

Posted in Nollaneljä.