Nollaneloset jatkoon cupissa

Nollanelosten cup-taival 03-tyttöjen sarjassa alkoi voitolla FC Siilistä

4.5.2017 klo 18.30 FC Siili 03 - Pallokissat 04, 0-1

Siilinjärvi Ahmon tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Milka, Mona, Hilma, Jenny, Emma Ro, Anna, Iita

 

Cn14-tyttöjen cupin avauskierroksella pelattiin vain yksi ottelu. Arpa oli osunut 04-kissoihin ja FC Siilin 03 -tyttöihin, joista jälkimäinen oli kotijoukkueena. Ottelu siis pelattiin Siilinjärvellä Ahmon tekonurmella ja pelimuotona oli pitkästä aikaa kissoille 8v8.

Otteluun lähdettiin nollanelosille tutulla veskari + 2-3-2 -ryhmityksellä, joka tuo hyvän tasapainon puolustuksen ja hyökkäyksen välillä, mutta tarkoitttaa myös laitureille kovaa työmäärää. Emman eteen puolustuspariksi laitettiin varmajalkaiset Milka ja Anna joiden varaan laskettiin myös pelin rakentaminen ja kierrättäminen. Koko ottelun pelannut puolustus selvisikin roolistaan hyvin, varsinkin kissojen ollessa pallollisena.

Ottelun alku oli täysin kissojen hallintaa. Peliä avattiin nopealla kierrättämisellä laidalta toiselle Oonalle ja Jennalle sekä vastustajan muodon repeillessä myös keskustassa hyvän pelin pelanneen Jennyn kautta. Kissat pääsivätkin nopeasti kuudennella peliminuutilla 1-0 johtoon, kun Jenny pelasi hyvin oikealla laidalla aloittaaneelle Jennalle, joka laukoi suoraan syötöstä kymmenestä metristä pallon etuyläkulmaan.

Paine pysyi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen päädyssä kissojen hallitessa ottelua. Hyviin paikkoihin itsensä pelanneilla hyökkääjillä Liljalla ja Monalla oli kuitenkin vähän epäonnea, ja ehkä myös liikaa puristusta, eikä lisämaaleja nähty. FC Siili sen sijaan kolisutti pariinkin otteeseen ylärimaa Emman takana, mutta kerrankin vältyttiin takaiskumaalilta. Kissojen vaihtoruletti oli taas maltillinen ja vaihdosta aloittaneet Iita ja Hilma pääsivät kentälle ensimmäisen puoliajan lopulla.

Toisella puoliajalla ottelu hieman tasoittui, mutta vastustajan vaarallisimmat paikat syntyivät silti kissojen omista pienistä virheistä. Kotijoukkue ei päässyt missään vaiheessa hallitsemaan peliä, vaikka kissojen jaloissa alkoikin näkymään jo pientä väsymistä. Työmoraali säilyi kuitenkin korkealla ja FC Siili joutui avaamaan peliään käytännössä aina pitkällä. Kaikki pitkät pallot hoiti sitten kissojen puolustus ja toisen puoliajan maalilla pelannut Lilja. Kissoille avautui vielä muutama tuhannen taalan paikka naulata peli, mutta lopulta tämäkin ottelu päättyi tuomarin vihellykseen.

Alkukauden teema, äänen käyttö ja pelin ohjaaminen, alkaa näkymään tämän porukan tekemisessä. Puheella pystyttiin koko ajan neuvomaan pallolliselle hyviä ratkaisuja. Toisena teemana kissoilla on nopea reagointi plus- ja miinus-tilanteenvaihtoihin. Myös tässä onnistuttiin koko joukkueena huomattavasti edellisiä pelejä paremmin. Tsemppariviiri jaettiin teemoissa hyvin onnistuneelle ja valtavan työmäärän tehneelle Jennylle - kirsikkana kakun päällä liukutaklaus, jolla estettiin vastustajan laukaus tyhjän kissamaalin edessä.

Posted in Nollaneljä.