PSL alkoi kahdella tappiolla

Puolen Suomen Liigan ensimmäinen turnaus Ylämyllyllä oli kissoille pettymys

22.4.2017 klo 13.15 ONS - Pallokissat, 7-0

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Milka, Jasmin, Aada, Mona, Henni, Hilma, Jenny, Elli, Emma Ro ja Anna + Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina

Video

Kauden 2017 D13-tyttöjen Puolen Suomen Liiga alkoi Pallokissojen osalta mahdollisimman kovalla koetuksella, kun avausottelussa Ylämyllyn huippukuntoisella tekonurmella vastaan astui ONS Oulusta. ONS sijoittuu varmasti 04-ikäluokassa Suomen top 3 -joukkueiden sakkiin ja joukkueen tekeminen on jokaisella mittarilla askeleen pari kissoja edellä. Kissat lähtivät otteluun kuitenkin terävillä kynsillä ja hyvällä asenteella tarkoituksena laittaa ONS mahdollismman tiukalle.

Ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta hieman hermostuneita. Syöttöketjut olivat lyhyitä ja pallo pomppi myös ONSin jaloissa yllättävän paljon - vaaralliseksi tiedetyt pystysyötötkin karkasivat kissojen maalipotkuksi ja oululaisten pelinrakentaminen saatiin estettyä käytännössä kokonaan.

Neljäs peliminuutti muutti sitten tilanteen kissojen kannalta nololla tavalla: Milkan ja maalissa pelanneen Monan yhteispelissä tapahtui pieni nukahdus ja pallo lirui ONSin häirinnän avustuksella omaan maaliin.

Maalin jälkeen ottelu jatkui ONSin puolittaisessa komennossa. Pallo pysyi kissojen kenttäpuoliskolla ja lisämaaleilta vältyttiin Monan ja puolustuksen uhrautuvalla pelillä. Kissojen hyökkäykset olivat lyhyitä vastahyökkäyksiä ilman kunnon ratkaisuja.

14. peliminuutilla ONS näytti erikoistilanneosaamistaan. Hyvä sisäänpäin kiertävä kulmuri kissojen maalilta katsottuna vasemmalta. Kissojen vartiointi jäi parin metrin päähän ja ONSin #10 puski pallon maaliin. Selkeä nukahdus mistä rokotettiin armotta.

ONSin kolmas maali tuli pelikellon näyttäessä 20 minuuttia. Hyvät pari syöttöä kissojen liian löysän muodostelman sisään ja epäonnistuneen purkupallon jälkeen #10 sai sijoittaa pallon rauhassa takanurkkaan.

Ensimmäisen erän lopussa kissat joutuivat suorittamaan ensimmäiset pelaajavaihdot, Aada ja Jenny jättivät loukkaantumisten jälkeen kentän ja Venla sekä Jenna pääsivät näyttämään osaamistaan. Erätauolla vaihdettiin myös Elli ja Riina pois, tilalle Mimmu sekä Jasmin.

Toinen erä oli ensimmäistä selvemmin ONSin. Kissat onnistuivat saamaan pari puolittaista paikkaa, joista ehkä hyvällä tuurilla olisi voinut avata maalitilinkin. ONS sen sijaan lisäsi johtoaan hieman paitsiolta haiskahtaneen läpiajon päätteeksi. #14 laittoi pallon joka tapauksessa varmasti maaliin ja vastaavasta maalintekotaidosta kissat saisivat ottaa oppia.

Loppuerä olikin sitten kissoilta väsynyttä peliä. ONS pyöritti piirisarjamaista vaihtorulettia ja tuoreita jalkoja tuli kentälle koko ajan. Mona piti lukemia pitkään vielä siedettävänä muutamalla huipputorjunnalla, mutta 52 peliminuutilla väsy iski pahasti kissojen vasemmalla laidalla. #18 sai kuljettaa rauhassa pallon laatikkoon ja vaikka syöttö ei tavoittanutkaan omaa pelaajaa, niin #32 laittoi lopulta irtopallon vapaasti maaliin. Maalin jälkeen paikoitellen hyvää hässäkkää hyökkäyspäässä aiheuttanut Hilma sai tehdä tilaa Hennille.

ONS kaunisteli lukemia 55. minuutilla jälleen harmittavan puolustusvirheen jälkeen. Pallo syötettiin suoraan ONS #10 jalkaan 16-metriin ja taas Mona sai käydä hakemassa pelivälineen verkosta... Emma pääsi vielä kentälle viimeisiksi minuuteiksi Annan tilalle.

7-0 -loppulukemat syntyi jälleen kerran läpiajosta. Tällä kertaa ONSin pelaajien ajoitus oli täydellinen toisin kuin kissojen keskialueen puolustus. ONSin vasemmasta laidasta saatiin antaa ihan vapaasti hyvä syöttö kissojen topparien taakse ja juoksukilpailu #14 vastaan hävittiin selvästi ja sen jälkeen pallo taas maaliin. Loppuvihellys pelasti täysin tyrmätyn kissapentueen vieläkin isommalta nöyryytykseltä...

ONS vei ottelusta kolme pistettä täysin ansaitusti ja odotetusti. Tapa millä ONS maalit saivat jäivät sen sijaan harmittamaan valmennusta, liian paljon ja liian helppoja virheitä. Kissat pystyivät hyvin voittamaan yksittäisiä tilanteita, mutta niistä ei saatu jatkettua peliä eteenpäin eikä myöskään rauhoitettua alaspäin. ONS näytti mikä on taso kun joukkueellinen tyttöjä on sitoutunut työskentelemään jalkapallon eteen. Kissoilla on nyt viimeisiä hetkiä tehdä vastaava.


 

22.4.2017 klo 16.30 Pallokissat - KPV YJ, 0-1

Ylämylly, Paloaukean tekonurmi

Pelissä: Lilja, Oona, Jenna, Milka, Jasmin, Aada, Mona, Henni, Hilma, Jenny, Elli, Emma Ro ja Anna + Iida-Maria, Mira, Venla ja Riina

Video

ONS-pelin tappio pyyhkiytyi mielestä nopeasti kun aurinko alkoi lämmittämään Paloaukealla kesäisesti. Tytöt nauttivat vähän välipalaa ja alkoivat valmistautumaan Kokkolan KPV:n ja GBK:n yhteisjoukkueen kaatamiseen. Ennakkoasetelmat olivat ihan erilaiset verrattuna ONS-peliin. Kissojen tarkoitus oli ottaa heti ylhäältä kiinni Aadan ja Liljan aktiivisella kärkipelaamisella ja sitä kautta estetään myös pitkien pallojen pelaaminen KPV-yjiin nopeille laitureille.

Ottelu kääntyi nopeasti alun hermoilun jälkeen kissojen painostukseksi. Pallo pysyi pitkiä aikoja kokkolalaisten päädyssä mutta käytännössä kissat eivät saaneet mitään vaarallista aikaiseksi. Hyvissäkin laukaisupaikoissa jännitettiin ja puristettiin ihan liikaa ja pallot karkasivat päädystä yli. Samoin murtautumisyritykset jäivät KPV-yjiin vahvan ja loistavasti ottelun pelanneen toppariparin väliin.

Mitä lähemmäksi erän loppua tultiin alkoi myös KPV-yj päästä peliin mukaan lähinnä kissojen avustuksella. Kun maaleja ei alkanut tulemaan, niin omasta pelistä katosi maltti ja kärsivällisyys. Jokainen syöttö yritti olla se ratkaiseva syöttö ja pallon hallinta sekä rytmittäminen unohtui. Kun vielä KPV-yjiin varmasti toiminut puolustus hoiti oman tonttinsa, niin tauolle mentiin pelitilanteisiin nähden ihan oikeutetussa 0-0 -tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Molemmilla joukkueilla oli enemmän yritystä kuin osaamista ja hyvän yhteispeliin sijaan palloa kuskattiin yksin päin vastustajan sumppua.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia kissojen taivas synkkeni. Jenny lähti pelaamaan keskialueella pitkää avausta Hilmalle, mutta syöttö epäonnistui pahasti. Vastustajan #14 pääsi väliin, sai Hilman edessä kahdessakymmenessä metrissä vasemman jalan vapaaksi ja laukaus painui maalilla muuten hyvin pelanneen Emman jalkojen välistä maaliin.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä selvemmin maalin tekemisen pakko ja yhtälailla pelko alkoi näkymään kissojen suorituksissa. Paine saatiin monta kertaa hyvin kokkolalaisten päätyyn, mutta viimeiset ratkaisut olivat luokattomia. KPV-yj sen sijaan oli tilanteeseen tyytyväinen ja tilaisuuden tullen toimitti pallon mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kauas omalta maalilta. Yhdestä pitkästä avauksesta meinasikin tulla toinenkin takaisku, mutta tällä kertaa KPV-yjiin #2 ruuti oli kuivaa ja läpiajo päätyi Emman jalkaan.

Ottelun 45 peliminuutilla kissat suorittivat tuplavaihdon, laidoilta pois Hilma ja Mona jotka olivat juosseet jo oman mittarin täyteen. Kentälle pääsivät tuoreilla jaloilla Elli ja Mimmu. Kissojen loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi eikä lopun kova rutistus tuottanut kuin pari ohilaukausta.

Pelitilanteisiin nähden lopputulokseen ei voi olla missään nimessä tyytyväinen. Tästä pelistä oli tarjolla kolme pistettä ja ne olisi viety Kuopioon helposti vain vähän huolellisemmalla pelillä. KPV:n tarra laitettiin Venlan mukaan Iisalmeen palkinnoksi hyvästä taistelusta loppuun asti, muuta tästä reissusta ei sitten saatukaan.


 

Avausturnaus oli kokonaisuudessaan kissoille pettymys. Toiveena oli pelata hyvä peli ONSia vastaan ja viedä Kokkolan porukalta kolme pistettä Kuopioon - nyt kumpikaan tavoitteista ei täyttynyt. Molemmat ottelut kaatuivat ihan omiin jalkoihin...

Yhteistyö Klubi-36:n pelaajien kanssa ei ollut vielä saumatonta mitä nyt ei näillä yhteisharjoituskerroilla voi vielä odottaakaan. Tytöt tuovat kuitenkin kissojen PSL-joukkueeseen lisää leveyttä ja ennen kaikkea tervettä kilpailua peliajasta.

Posted in Nollaneljä.