Mikkelin OP-turnaus ylä- ja alamäkiä

Mikkelin PU-62:n järjestämä OP-turnaus oli kissoilta yhtä vuoristorataa

Nollaneloset lähtivät Mikkelin PU-62:n 8v8 OP-turnaukseen katsastamaan joukkueen pelikuntoa porukalla josta odotetaan täydennystä kesän Puolen Suomen Liigan peleihin. Vastuuta oli tällä kertaa tarjolla monelle pelaajalle joka on 11v11-peleissä jäänyt vähän varjoon.

Ensimmäinen suuri haaste selvitettiin kunnialla - aikainen lähtö onnistui kellojen siirtelystä huolimatta ja Mikkelin kuplahallilla oltiinkin hyvissä ajoin alkulämmittelyssä.

Kissojen ensimmäinen vastustaja oli Kouvolan Sudet. Sudet oli turnauksessa mukana kahdella suht tasaisella joukkueella. Ainakin osalla kissoista peliin herääminen epäonnistui pahasti, liekö vika alkulämmittelyssä tai pelipaikoissa, mutta Sudet pääsivät heti ottelun alussa juoksemalla vaarallisiin paikkoihin. Maalikin syntyi Ellan selän taakse jo kolmannella peliminuutilla ja sen jälkeen valmentaja oli pakotettu laittamaan Hilman kentälle. Hilman kova työ puolustuksessa piti ottelun siedettävänä vaikka Sudet saivatkin nakutettua pallon kissojen maaliin vielä kolmesti. Loppulukemat 4-0 eivät valehtele kuin korkeintaan vähän kissojen eduksi...

Ottelun jälkeen oli pienen palautteen ja kehityskeskustelun paikka. Mikä on ollut kissojen teema? Miten sen pitäisi kentällä KUULUA? Seuraava vastustaja emäntäjoukkue PU-62 saikin vastaansa sitten ihan erinäköisen kissalauman.

Ottelu alkoi PU-62:n hienoisessa painostuksessa ja "isoissa maaleissa" olisi pari kertaa pallo ollutkin jo sisällä. Nyt kuitenkin oli junnumaalit eikä maalissa pelannutta Emmaa yllätetty. Kissat uskalsivat pelata joskus ehkä vähän liiankin rohkeasti alakerrassa Emman kautta palloa kierrättäen. Sitten kun puolustuksessa pelanneet Ella ja Hilma ottivatkin ykköskosketuksen eteenpäin, kissat pääsivät hyviin hyökkäyksiin, pääasiassa Ellin ja keskikentän tai vasemmassa laidassa pelanneen Jennyn kautta. Kissojen hyvätkin tilanteet jäivät kuitenkin vaille kunnon ratkaisua. Muutaman kerran pallo potkittiin maalista ohi, välillä PU-62:n veskarin syliin ja viimeisellä minuutilla Ellin laukaus ylärimaan... Lopputulos 0-0 oli taas oikeutettu pelitilanteisiin nähden. Kissoista parhaiten selvisivät alakerran Hilma, Ella ja mokke-Emma kuten myös Elli sekä "ihmeheräämisen" tehnyt Jenny.


Ruokatauko - sellaista peruspöperöä (kana-perunavuoka). Ruokajuomana saisi kyllä olla maitoa ja salaatissa muutakin kuin kurkkua, kuulema...

Ruokailun jälkeen käytiin hakemassa uusia kuvioita ikämiesten kaukalopallopelistä. Kuviot olisi kannatanut jättää luistimille sillä seuraavassa pelissä vanha tuttu JyPK vei ja pahasti...


Peli kyllä ehti alkaa ja käydäkin muutaman minuutin, mutta sitten paukkui. 4, 5, 6, 7 ja 9 oli minuutit kun Vilma sai kaivaa pallon selkänsä takaa ensimmäisen kerran. Käytännössä mikään ei onnistunut ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, käytiinköhän edes hyökkäysalueella? Saatiinko kahta syöttöä peräkkäin omille? Oliko kaikilla vielä kanaa ja salaattia suussa kun ääntä ei kuulunut..? Olihan siellä yksi valopilkkukin, Jenny sai taisteltua keskellä pallon laitaan hyvin nousseelle Hilmalle. Hilman keskitys löysi Emman maalin edestä ja saatiin mekin tehtyä maali. Ihan hienokin vielä. Sitten JyPK teki kolme lisää... 8-1, ja taas lukemat kertovat suurin piirtein koko totuuden pelistä. Ei tarvitse keksiä selityksiä kun jokainen voi käydä peilin edessä katsomassa "syyllistä" silmiin.

Jumbofinaalissa kissat sai vastaansa turnauksessa kaikki pelinsä hävinneen Joutsenon Kultsun. Kultsu olikin kissoille ihan uusi tuttavuus -mukava huomata, että tyttöfutis heräilee joissain paikoissa aina uudelleen käyntiin.

Kultsua vastaan lähdettiin rohkeasti pelaamaan omilla vahvuuksilla. Palloa pitää uskaltaa pelata ykkösellä välillä rohkeastikin eteenpäin, tarvittaessa taas kierrättää Emman kautta laidalta toiselle. Ennen kaikkea nyt pitää olla rohkeutta lähteä laukomaan kun tilaa pitäisi olla. Kyllähän peli painuikin aika nopeasti kissojen hyökkäyspäähän. Sonja ja Siiri saivat kärkiparina tehdä enemmän töitä kuin puolustus. Kultsun pelinrakentaminen saatiin estettyä lähes kokonaan muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta. Näistä tulikin yllättävän paljon ongelmia, mutta pallo karkasi Kultsun kärkipelaajilta viime hetkillä rajan yli. Kissojen kannalta helpotus tuli Siirin kovan työn jälkeen ja pallo pomppi lopulta Kultsun omasta pelaajasta maaliin kahdeksannella peliminuutilla. Tämän jälkeen kissoilla oli melkein kymmenen kulmapotkua joista osa oli vaarallisiakin. Elli puski yhden vähän yli maalin ja yhdestä Jenna teki ottelun kolmannen maalin kellon näyttäessä 21. minuuttia. Sitä ennen Ella oli survonut kissoille toisen maalin. Neljännen ja viimeisen maalin laukoi Siiri Sonjan tehtyä ensin likainen työ. Ottelu päättyi kissoille 4-0 ja tällä kertaa tulos hieman mairittelee Kultsua. Kärkikaksikon lisäksi Jenna pääsi ottelussa vihdoinkin omalle tasolleen ja haasti laidan kautta monta kertaa.

Turnaus oli muutamalle pelaajalle paikka missä vastuuta sai ottaa ja kantaa niin paljon kuin vain hartiat kestävät. Suoritusten taso vaihtelee nyt kissoilla liian paljon ottelusta toiseen. Nyt neljään otteluun mahtui hyvää koko joukkueen onnistumista ja taistelua PU-62 -pelissä ja täydellinen mahalasku JyPKiä vastaan. Taisteluilmeen pitäisi kuitenkin olla suurimmilta osin PU-62 -pelin näköistä...

Viirit saatiin Susilta ja Kultsulta. Ne jaettiin perinteiseti ottelussa parhaiten tsempanneen ja vähintään omalle tasolle päässeelle. Tällä kertaa Susien viiri meni Hilmalle ja Kultsun viiri Siirille.

Miau.

 

Posted in Nollaneljä.