JyPK selvään voittoon Kuopiossa

Pallokissojen harjoituspeli JyPKiä vastaan vieraiden hallintaa.

12.3.2017 klo 10.00 Pallokissat 04 - JyPK 04, 1-5

Kuopio jalkapallostadion

Pelissä: Lilja, Vilma I, Oona, Jenna, Milka, Jasmin, Henni, Siiri, Sofia, Jenny, Elli, Emma Ro, Iita

Video

Kissat tilasivat kympin olosuhteet Jyväskylän vieraille. Kenttä ja keli olivatkin mitä parhaimmat Kuopion hiihtolomaviikon viimeisenä päivänä. Ajankohta pudotti tosin joukkueesta pelaajia pois, mutta niillä pelataan ketkä ovat paikalla...

Pallokissoilla otteluun valmistautuminen oli siis hiihtoloma. Eilen vähän harjoiteltiin ja tutustuttiin stadioniin paikalla olleiden kanssa, mutta muuten alla oli viikon huili. Tästä koitettiin saada peliin hyvä ja rento fiilis, kuukauden teemaksi naulattiin vielä "äänen käyttö, pelin ohjaaminen".

Rentous ja pelihuumori katosivat kuitenkin välittömästi JyPKin hyvään prässiin. Palloa kuljeteltiin vailla päämäärää, syöttösuunnat loistivat poissaolollaan eikä teemasta kuulunut pihahdustakaan.

JyPK teki ensimmäisen maalin ottelun 7. peliminuutilla. Korkea prässi toimi eikä kissat saaneet palloa pois omasta puolustuksestaan. Pallo kimposi lopulta JyPKin syötöstä Jennyn jalkojen kautta vapaana olleelle JyPKin pelaajalle, joka sai siirtää vieraat rauhassa johtoon.

Pelin painopiste pysyi jatkossakin kissojen maalilla ja vieraiden toinenkin maali tuli kissojen avustuksella. Tällä kertaa Oonan yritys purkaa JyPKin kulmapotku lipsahti Emman käsien kautta omaan maaliin.

Ottelu hieman tasottui JyPKin toisen maalin jälkeen. Kissojen hyökkäykset pysähtyivät kuitenkin harhasyöttöihin tai rohkeuden puutteeseen. JyPK puolestaan pääsi pari kertaa hyviin tilanteisiin mutta ne tuomittiin paitsioiksi tai muuten vain viimeistely oli huonoa ja Emma sai poimia hyvät kopit.

28 peliminuutilla kissat pääsivät peliin mukaan kun Jasmin sai JyPKiltä lahjasyötön, avasi nopeasti Sofialle, joka vastustajan puolustuksen avustuksella pääsi syöttämään Liljalle toppareiden väliin. Liljan laukaus vasurilla 18 metristä meni hienosti tolpan kautta maaliin eikä hyvin pelanneella JyPKin maalivahdilla ollut mitään mahdollisuuksia. Maali oli osoitus siitä, että hyvät syötöt ja rohkeus yrittää ratkaisuja tuottaa myös tulosta!

Kissojen ote kuitenkin katosi ja JyPK rankaisi ensimmäisellä puoliajalla vielä kolmannen kerran. Tällä kertaa JyPK pelasi keskikentällä 2v1-ylivoimatilanteen mallikkaasti ja pääsi haastamaan täydellä vauhdilla kissojen puolustuksen. Milkan jalka ei tilanteessa riittänyt ja pallo oli jälleen Emman selän takana.

Erätauolla painotettiin äänen käyttöä. Ilmainen tapa tehdä itsestä ja pelikavereista parempia ottamatta askeltakaan.

Toisella puoliajalla ottelun vauhti ja varsinkin JyPKin prässi tippui huomattavasti. Valitettavasti syntynyttä tilaa ja aikaa ei kissat saaneet käytetyksi hyödyksi. Syöttöjen laatu ja ajoitus kulkivat käsi kädessä pallottoman pelaajan liikkumattomuuden kanssa. Reagointi tilanteenvaihdoksiin oli luokattoman hidasta ja muutama mahdollisuus nopeaan vastahyökkäykseen pysähtyi JyPKin puolustukseen.

JyPKin neljäs maali syntyi jälleen kerran helpon pallon menetyksen jälkeen, johon käytännössä jätettiin kokonaan reagoimatta. JyPKin pelaajat pääsivätkin kahdella nopealla syötöllä kasvokkain toisella puoliajalla maalissa hyvin pelanneen Liljan kanssa ja pienen kompuroinnin jälkeen JyPK siirsi pallon helposti tyhjään maaliin.

Loppunumerot 5-1 JyPK viimeisteli nopealla hyökkäyksellä. Jälleen kissojen huono ykköskosketus antoi pallon JyPKille eivätkä kissat pysyneet tässäkään juoksukilpailussa perässä.

Ottelusta jäi päällimmäisenä mieleen vuori minkä yli pitäisi kiivetä reilussa kuukaudessa, jotta PSL-peleissä oltaisiin vähän valmiimpia. Nyt omat ykköskosketukset ovat luokattomia eikä syöttöpelistä tule mitään. Toki kissoilta puuttui loman vuoksi paljon pelaajia mutta ei JyPKin joukkuekaan ollut kaikilla parhailla jaloilla liikkeellä.

Turha selitellä - töitä pitää tehdä.

 

Posted in Nollaneljä.