OGC:n ensimmäinen päivä takana

Kissoille makea voitto Ilveksestä ja tiukka tappio ruotsalaisille

3.2.2017 klo 14.15 Pallokissat 04 - Ilves, 3-0,
klo 16.45 Pallokissat 04 - Viggbyholms F04 (Tukholma)

Oulu Arina areena

Pelissä: Lilja, Vilma K, Oona, Milka, Aada, Mona, Henni, Hilma, Jenny, Emma, Anna ja Iita sekä Ylyn apurit Venla, Linnea ja Milla

Videot tulossa

Pallokissojen 04 joukkue aloitti historiansa kovimman turnauksen ottelulla tuttua Ilvestä vastaan. Ilves on tähän asti ollut aina kissoja askeleen edellä joten tähänkin otteluun lähdettiin nöyrästi tekemään töitä.

Flussakierre oli kuitenkin kaatanut joukkueensa kantavia ilves-tyttöjä petiin kun taas vastaavasti kissat olivat hyvällä porukalla liikenteessä - täydennettynä itärajan ihmeillä. Siis yllätyksillä.

Kissojen peli-ilme oli alusta alkaen nälkäisempi, vahvempi, nopeampi. Jenny pelasikin Aadan heti alussa läpi ja Aadalla oli kaikki maaliman aika käytettävissä syöttöön ilves-moken ohi. Aadan ratkaisu oli kuitenkin Täysillä päin© ja tilanne kuivui kokoon. Kahdeksannella minuutilla Oonan syötöstä Aada malttoi sitten mielensä, kiersi vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjiin.

Ottelu jatkui kissojen täydellisessä hallinnassa. Syöttöketjut olivat pitkiä ja toimivat alhaalta asti päättyen nopeisiin hyökkäyksiin. Venla saikin näistä pari läpiajoa, mutta ratkaisut olivat ponnettomia. Tuhlatut maalipaikat yleensä kääntyvät vastustajan onnistumiseeen, mutta siitä ei ollut tässä pelissä pelkoa. Lilja taisi joutua torjumaan ehkä kerran...

Lopulta Venla sai ratkaistua ottelun Jennyn syötöstä pelikellon näyttäessä 28 minuuttia ja lopuksi vielä Mona kaunisteli Venlan syötöstä lukemat vähintäänkin ansaittuun 3-0 voittoon.

Voitto oli ennen kaikkea koko joukkueen ansiota. Puolustus toimi virheettömästi avaten koko ajan hyvin peliä. Keskikentältä pallo saatiin nopeasti kärkipelaajille maalipaikoille. Tsemppariviirejä olisi pitänyt jakaa koko joukkueelle, mutta nyt sen ainokaisen sai eilen pikavauhdilla mukaan pyydetty Linnea.

 

Päivän toinen ottelu oli kissoille ensimmäinen kansainvälinen koitos, kun vastaan tuli Viggbyholmsin tytöt Tukholmasta. Pitkästä aikaa siis kohtasimme vastustajan, josta ei ollut mitään käsitystä. Edes valmentajan ennakko kyselyt eivät tuottaneet muuta kommenttia kuin "perus-ruotsalainen", mitä se sitten tarkoittikaan.

Perus-ruotsalainen tarkoittaa siis jatkossa kovaa ja aggressiivista peliä missä koko joukkue osallistuu ainakin puolustamiseen. Viggbyholmsin hyökkäykset taas olivat aika suoraviivaisia pitkiä syöttöjä nopealle kärkipelaajalle. Milka ja Linnea saivat ne kuitenkin katkottua, eikä vastustaja päässyt niiden avulla vaarallisiin paikkoihin Kissojenkin paikat pysähtyivät vastustajan puolustukseen.

Ottelu sai kuitenkin ikävän käänteen seitsemännellä peliminuutilla. Viggbyholmsin vaaraton kaukolaukaus oli jo käytännössä Emman hallussa, kun pallo vaan pyörähti maaliviivan yli. Tasaväkinen taistelu jatkui - kissat hävisivät Jennyä lukuunottamatta suurimman osan kaksinkamppailuista, mutta rakensivat puolestaan paremmin hyökkäyksiä. Hienon rakentelun jälkeen Venla tasoitti pelin Monan syötöstä 16 peliminuutilla.

Peli olisi voinut oikeutetusti päättyäkin tasoihin, mutta lopulta huolimattoman syötön jälkeen ruotsin tyttö pamautti kaaripallon 20 metristä Emman yli. Näille ei vaan Emman kokoinen mokke mahda mitään, harmi! Tiukan lopputaistelun jälkeen tulostaulu näytti epäreilun tuntuisesti 2-1 vastustajalle.

Tässä pelissä korostui kissojen pienet virheet kun vastustaja tulee kovasti päälle. Kaikki kunnia heille voitosta ja meille loppuun asti yrittämisestä, mutta viiri olisi nyt mennyt koko kentän päästä päähän ja laidasta laitaan taistellulle Jennylle, jos vaan vastustajalta olisi sellinen saatu.

 

Ilta päättyi uintireissuun missä harmit onneksi unohtuivat.

Posted in Nollaneljä.