ONS selvästi parempi harjoituspelissä

Pallokissat altavastaajina Oulussa

30.12.2016 klo 13.20 ONS 04 - Pallokissat 04, 6-0
Oulu Heinäpään Arina Areena

Pelissä: Lilja, Ella, Oona, Milka, Aada, Henni, Jenny, Anna ja nollakolmosten Anni ja Venla, PSG:n Anna ja Saga sekä Klubi-36:n Sara ja Helena

Video

Pallokissat lähtivät aikaisin aamulla kolmen joukkueen voimin kohti Oulua ja harjoituspelejä Heinäpään Arina Areenalla. Bussiin istui nollanelosten lisäksi nollakolmoset ja nollakakkoset. Lähtötilanne oli kehno, kyytiin nousi vain kahdeksan pelaajaa joten tiedossa oli kaikille täysi 2x35 minuutin 11v11 peli ja lisäksi apuja tullaan tarvitsemaan nollakolmosilta.

Nollakolmosten tilanne ei ollut paljoa parempi eikä nollakakkosiakaan ollut kuin juuri kentällinen. Jo matkalla tiedettiin, että nollanelosista Aada ja Milka joutuvat/pääsevät auttamaan nollakolmosia vastapalveluksi heidän vaihtopelaajistaan. Tämä yksi ylimääräinen erä oman pelin jälkeen sujuikin tytöiltä vähän väsyneesti, mutta olosuhteisiin nähden melko hyvin.

Itse peli alkoi varovaisesti, taistelutilanteissa oltiin liian varovaisia eikä vähäisten riistojen jälkeen päästy pelaamaan teemana pidettyä helppoa syöttöä. ONS sen sijaan liikutti palloa varmasti alakerran kautta keskustaan ja laitoihin. Sieltä oululaiset pyrkivät nopeisiin avauksiin meidän puolustuslinjan taakse jatkuvasti paitsion rajamailla kärkkyneelle kärkipelaajalle.

ONSin nopea kärki aiheuttikn useita paitsioita mutta myös todellisia vaaratilanteita. Maalinteko kuitenkin kaatui ensimmäisellä puoliajalla maalivahtina pelanneen Liljan vastaantuloihin ja myös huolimattomaan viimeistelyyn. Kissat sen sijaan pystyivät pitämään palloa lähinnä puolustuksessa ja keskikentällä, hyökkäyksiä ei ollut käytännössä yhtään.

Ensimmäisellä puoliskolla ONS onnistui rokottamaan kaksi kertaa. Molemmat maalit tulivat henkilökohtaisten virheiden jälkeen niin kuin jalkapallo-ottelussa yleensäkin.

Toiselle puoliajalle vaihtui nollakolmosten lainapelaajat ja varsinkin vasen laita pystyi haastamaan monta kertaa päästen jopa maalintekopaikoillekin. Muutenkin toinen puoliaika tarjosi meille enemmän onnistumisia, taistelua - mutta myös harmittavia virheitä - kuin ensimmäinen. ONS jatkoi virheistä rankaisua tehden neljä maalia meidän jäädessä nollille.

Plussat

  • Epäonnistumisista ja virheistä ei lannistuttu, leuka pystyssä uusiin tilanteisiin
  • Kuntopuoli kesti melko hyvin koko pelin vaikka pelattiin ilman vaihtoja
  • Puolustus-keskikenttä -akseli pystyi murtamaan ONSin prässin monta kertaa hyvillä syöttökuvioilla

Miinukset

  • Syöttöketjut edelleen lyhyitä
  • Riiston jälkeen ei päästä syötöllä eroon tilanteesta
  • Puolustustilanteessa yritetään aina riistoa kun vastustajan etenemisen estäminenkin riitäisi
  • Puheella osallistuminen edelleen harvinaista
  • Liian vähän syöttösuuntia

 

Posted in Nollaneljä.