Sarjaottelut

2017
https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/joukkue&132774&spljp17&N1

Ennakko ROPS vs KUFU98, sunnuntaina 8.10. klo.13.00,Rovaniemi.

Sarjapaikka ratkeaa tässä ottelussa. Tästä pelataan. Panokset ovat kovat. Ennen kaikkea kyse on siitä pelaajapolusta, jonka naisten ykkönen antaa. Lauantaina matkustetaan, sunnuntaina pelataan. Kaikki annetaan ja jätetään kentälle

 

Ennakko, KUFU98  vs TIPS, lauantaina 30.9, klo.16.00, Litmasen TN

”Nyt kun kesä mennyt on, syksy saapuu..” Kauden viimeinen kotipeli ja vastassa sarjakärki ja panoksena nousu sekä säilyminen.  Nousua tavoitteleva Tips on sarjan vauhdikkain ja raikkain joukkue. Nuori ryhmä pelaa vauhdikasta jalkapalloa ja tehokas kahden suunnan peli tekee vastustajalle melkoisen haasteen. Kevät kierroksen ottelu oli ensimmäisen jakso osalta tasainen vääntö ja toisella jaksolla emme enää pystyneet Tipsiä haastamaan lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Mutta nyt on tarkoitus pelata vahva 90min ja saada pisteet kotiin. Flunssa aalto helpottaa ja saadaan kasattua joukkue myös vaihtopenkin osalta. Edellinen peli pelattiin toipilaiden kanssa ja poissa oli pelaajia niin paljon että vaihtopelaajia meillä ei ollut.

Kova treeniviikko alla ja kaksi peliä jäljellä. Intohimo, taistelu sekä onnistunut taktiikka – siinä aseet kahteen viimeiseen peliin. Tervetuloa sarjan loppusuora, me olemme valmiina.

 

 

Ennakko HPS vs KUFU98. lauantaina 23.9. klo.15.00. Paloheinä TN

Kauden toiseksi viimeinen vieraspeli. Ja vastassa aina kova HPS joka viime ottelussa nousi 2-0 tappio asemasta 3-2 voittoon. Vastassa on kaikin puolin sarjan miellyttävin joukkue toimihenkilöiden ja pelaajien käytöksen suhteen. Tähän otteluun on kiva lähteä. Mutta meidän osalta haastetta tuottaa kokoonpano johon iskenyt ennennäkemätön flunssa aalto. Poissa on paljon pelaajia myös kissojen puolella, sekä Bsm että Pallokissojen edustus painii saman haasteen kanssa. Joten lähtevä joukkue peliin jää aivan viime metreille. Toivottavasti meidän ei tarvitse pelata vajaalukuisena.

Olemme viidestä viimeisestä pelistä saaneet kasaan mukavat yhdeksän pistettä ja myös tässä pelissä on tarkoitus pistepottia kasvattaa. Sarjataulukon loppuosa on edelleen tiukka ja pisteiden metsästyksen täytyy pelaaja tilanteen haasteesta huolimatta pyrittävä jatkamaan. Puolustuspelin täytyy olla täydellistä ja maalipaikat käytettävä tehokkaasti hyväksi. Myös erikoistilanteilla on suuri merkitys tässä ottelussa. Todennäköistä on että pelaaja määrä tähän otteluun tulee olemaan aika suppea mutta periksihän me ei tulla antamaan missään vaiheessa, joten kohti Helsinkiä voitto mielessä.

 

Ennakko KUFU98 vs FC United, lauantaina 16.9. klo.17.00, Rauhalahti

Tästä pelistä ei panosta puutu. Voidaan sanoa että voitolla jatkoon. Taistelu sarjapaikasta on nyt kovimmillaan – kevään koitos kufu-kissoille Pietarsaaressa 2-0. Miten käy nyt. Tule ja näe.  Tämä peli on tosiaan nähtävä. Ei muuta.

 

Ennakko IK MYRAN vs KUFU98, sunnuntaina 10.9. klo.15.00, Alaveteli

Sarjan kärkijoukkueita vastaan pelataan. IK Myran – vahva, vahvistuksia vilisevä ryhmä. Nyt vain kyse siitä keitä heillä on enää paikalla. Mutta ei heitä haittaa vaikka joku puuttuu, selkeä 4-1 voitto edellisellä kierroksella. Tehot on tallella kaikesta huolimatta.
Mekin olemme oppineet sarjan tavoille, joten kufu-kissat lähtee varsin luottavaisin mielin kohti pohjanmaata. Tarkoitus on riistää ja raastaa ja tehdä ryöstöretki kolmen pisteen arvoisesti. Ottelun avainasiat liittyy tasapainon pitämiseen, ylivoiman luontiin – sekä hyökätessä että puolustaessa. Aloitteellisuus ja aggressiivinen peli vastustajan kenttäpuoliskolla täytyy säilyä läpi ottelun. JA ENNEN KAIKKEA MEIDÄN PITÄÄ ONNISTUA ERIKOISTILANTEISSA, sillä vastustaja on niissä sarjan paras.  Mutta pallo ei pysähdy ja eikä kufu-kissat.  Mielenkiintoinen taistelu peli. Seuratkaa palloliiton tulospalvelusta.

 

Ennakko KUFU98 vsVIFK, lauantaina 2.9, klo.17.00 Savon Sanomat Areena

Tuloksellisesti kaksi hyvää ottelua takana ja kuusi pistettä ja Aikun huimat kahdeksan maalia! Nyt saamme vastaan sarjan kärkipäähän kuuluvan vaasalaisryhmän joka on kokokauden pelannut vahvaa, oman näköistään jalkapalloa. Me emme ole aseettomia, päinvastoin. Tarkoitus on että iskemme ja hyökkäämme ja pakottamme vastustajan puolustuskannalle.  Tarkoitus on nopealla pallonhallinta pelillä laittaa vastustaja pelaamaan heidän 5-4-1 pelijärjestelmää puolustuskenttäalueella syvällä kuudentoista rajan tuntumassa. Vastustajan vahvuus on siinä että he pyrkivät pelaamaan hitaasti ja laittamaan pelaajat tietylle alueelle vastustajan puolustusalueelle.  Sen jälkeen yleensä topparit avaavat pelin pitkällä syötöllä suoraan tälle alueelle.  Näin ollen varsinaista rakentelua vaihetta vastustajamme ei juuri käytä vaan keskikenttä pelaajat ovat ns. kakkospallon taistelijoita.  Kovan paineen alla eli meidän prässi pelin on onnistuttava jotta heidän pelaamisensa menisi epätarkaksi. Entäpä miten me murramme vastustajan ensimmäisen linjan ja miten meidän avaamis- ja rakentelu peli toimii, niin sitä teidän -hyvä yleisö- kannattaa tulla seuraamaan, siinä on taktisen ja pelin lopputuloksen kannalta tärkein vaihe. Tervetuloa seuraamaan jännittävää ottelua Savon sanomat areenalle!

 

Ennakko Nice Futis vs KUFU98, lauantaina 26.8., klo.15.00 Pori Stadion

Makeat pisteet viime ottelussa. MPS kaatui hyvän esityksen jälkeen. Uusi Kufukissa Aino Kröger teki hattutempun. Ja Aikku jatkaa meidän kanssa myös tulevaan otteluun Poriin. Porissa onkin luvassa mielenkiintoinen kamppailu koska liigatauko jatkuu vielä elokuun ja molemmat joukkueet voivat käyttää yhteistyö joukkueiden pelaajia. Voidaanko puhua jopa tavallaan liiga tason ottelusta jossa nähdään paljon tällä hetkellä liigaa pelaavia pelaajia. Se jää nyt vielä nähtäväksi onko näin. Mutta kufukissat iskee kyllä täydellä teholla. Haetaan vahvuudesta omasta pelistä ja nähdään mihin kannattaa pelata vastustajan ollessa heikoimmillaan. Täytyy välttää karikot. Nähdä mahdolliset riskialueet jotka voivat olla kohtalokkaita. Kotipelissä onnistuimme voittamaan Nice futiksen keväällä 2-1. Ja nyt on tarkoitus toistaa sama temppu. Taistelu mieli korkealle ja kohti Poria!

KUFU98 vs MPS, lauantaina 19.8., klo.17.00 Rauhalahti

Vieraat isolta kirkolta saapuvat meidän lauantain koti otteluun. Edellinen ottelu keväällä, joka pelattiin Helsingissä olikin melkoinen ”talvi”peli, lunta, räntää, kovaa tuulta. Nyt toivottavasti saadaan pelata kesäisessä säässä . MPS on pelannut kauden kuudella voitolla, viidellä tasapelillä ja tappioita on tullut kolme. MPS on sarjassa tällä hetkellä sijalla 7 mutta kärkeen ero on vain kuusi pistettä. Eli edessä on kova ottelu, taistelu hyvää ykkösen joukkuetta vastaan. Joukkueen maalipyssy on tällä kaudella ollut Hyttinen Jaana kahdeksalla osumalla. Joukkueen yhteistyö seura on FC Honka ja kevään ottelussa mukana ollut tuttu Emilia Iskanius todennäköisesti on tällä kertaa poissa Hongan cup kiireiden vuoksi. Ja joukkuetta valmentaa itä-suomalaisille tuttu Arpad Mester.
Meidän peli katosi edellisessä TUWE ottelussa. Kaksi edellistä peliä varsin mallikkaasti pelannut kufukissat menetti jostakin syystä otteen peliin kahden viikon aikana. Harjoitukset toimi, mutta peli ei. Sitä onkin valmennus kaksikko joutunut miettimään mistä moinen otteen menetys johtui. Ehkäpä suurin syy oli että emme pelanneet kahden viikon aikana yhtään ottelua vastustajan kuitenkin pelatessa yhden normaalin sarja otteluna vastaavana aikana. Joten todennäköisesti kyse oli vain tuntuman menettämisestä. Nyt olemme siis pelanneet tuon TUWE ottelun ja toivotaan että tuntumaa ei tarvitse tähän MPS otteluun hakea. Viikon aikana meininki ollut harjoituksissa kokoajan hyvä ja mukavaa vaihtelua toi testit jotka tehtiin Kuopiohallissa. Muuten olemme keskittyneet viikon aikana perus tekemiseen puolustus ja hyökkäyspelin osalta. MPS peli tuo meille tukun pelaajia myös Pallokissoista koska liigan ottelutauko jatkuu elokuun loppuun. Ketä on sitten mukana ratkeaa aivan piakkoin. Valmiina ollaan jälleen pelaamaan, ja pelaajista huokuu kaikki peliin mentaliteetti. Tervetuloa seuraamaan jännittävää ottelua ykkösen sarjapisteistä! KUFU98 naiset taistelee!!

 

Ennakko TUWE vs KUFU98, lauantaina 12.8, klo.16.00, Raunistula KHT

No niin… pelit jatkuu, pieni tauko pidetty ja harjoituksia jatkettu tällä viikolla. Playoff pelejä tässä pelataan kokoajan ja pisteiden metsästys jatkuu Turussa. Edellinen Tuwe ottelu päättyi turkulaisille 4-3, heidän johtaessa peliä 4-0, aloitti Kufukissat hurjan takaa-ajon joka tuotti kolme maalia, ei siis aivan pisteille päästy. Tuo peli kuitenkin avasi paljon asioita jotka meidän pitää muistaa nyt syksyn peleissä. Vältä riskit, ole tehokas, hallitse palloa. Nuo elementit pitää löytää myös Turun peliin. Ennen kaikkea oltava rohkeita ja samalla pelata yksinkertaista, riskitöntä futista. Taistelu jatkuu!!

 

Ennakko PKKU vs KUFU98, lauantaina 29.7 klo.15.00, Tuusulan UK.

Toinen kierros täydessä vauhdissa. Kohdataan kova PKKU toistamiseen ja nyt Tuusulassa. Edellisen kohtaamisen epäonninen alku on mielessä kun pelatessamme vajaalla vastustaja teki kaksi maalia. Muuten peli oli tasaista vääntöä. Vastustajan avain pelaajat ovat samat kuin edelliselläkin kerralla. Keskikentän kapteeni Anna-Kaisa Hannuksella pyörittää peliä ja laidat pelaa vauhdilla eteenpäin Natalia Kusminin johdolla. Ja Front Jonna kärjessä neljällä maalilla ja Veera Posti seitsemällä maalilla ovat tällä kaudella joukkueen parhaat maalintekijät.

Kufu98 iskee nyt uudella ilmeellä. Emme ole viime peleissä onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta edellisen pelin toinen puoliaika antoi vahvaa uskoa että olemme edelleen mukana pelissä. Harmittava Jenna Huttusen loukkaantuminen vei Jennan sairastuvalle mutta muuten joukkue vaikuttaa nyt iskukykyiselle. Asenne peli tulossa, alkuun pitää saada hyvä prässi aina kovaa aloittavaa PKKU:ta vastaan. Pelin- ja pallonhallinta keskialueella on avain asemassa, kun pidämme pelin meidän rytmissä menettää vastustaja selvästi vahvuuksiaan pois. Samoin tasapaino keskialueella estää Pkkuun vahvan laitapelin pois. Omat hyökkäykset pitää olla tehokkaita ja ne täytyy päättää aina ”tilanteeseen” ei tilanteenvaihtoon koska se jos mikä vie terävyyttä pelistä.  Olemme valmiita niin kuin aina. Taistelu jatkuu!

 

Ennakko Kufu vs Tuwe, lauantaina 22.7. klo.17.00, Rauhalahti

Jos 6-0 tappio on ”murha” niin 1-7 muistuttaa jo ”verilöylyä”. Me oltiin ”ämpärit jaloissa”, terävyys tipotiessä, aloitteita ei juuri nähty, syötöt legendaarista luokkaa ”miten 5m syöttö voi mennä 3m ohi” – voi mennä, mutta ei saisi mennä. Kyllä tähän Tuwe peliin jäi paljon mietittävää. Mutta ratkaisu taitaa olla varsin yksikertainen: Intohimo pelaamisen on oltava muuten kaikki muu menettää merkityksen.
Tällä viikolla ei palaveerattu, vain tarpeellinen, nyt tehtiin fyysistä, intohimoista hommaa puolustuksen ja hyökkäämisen osalta. Taistelua, ilmettä, haettu molempiin suuntiin.  Korjaus liikkeitä perus tekemisen suuntaan. Ei pelistä ole kadonnut mikään, ne vaan täytyy kaivaa esiin. Pelin viehätys on varsin yksinkertainen, hyviä asioita tapahtuu kun heittäydyt mukaan, sanonta työssä tekevä oppii pitää paikkansa myös urheilussa. Viikon aikana kaivettiin haalarit esiin ja haettiin sitä että mistä kaikki lähtee. Osallistu, ole aktiivinen, auta kaveria. Näitä asioita täytyy olla mukana tässä henkeä salpaavassa ottelussa joka alkaa olla kauden ns. ratkaisu otteluita sarjapaikankannalta. Nyt punnitaan sitä missä sarjassa Kufu98 naiset pelaa tulevalla kaudella 2018. Vaikka panos on kova ja haastava niin se ei voi viedä pois rentoutta.  Havannoi, analyysi, valitse, suorita – siinä hyvä teema tässä ja nyt sekä tulevaisuudessa. Ja vielä yksi juttu ennakoimalla tapahtumiin olet pelin ytimessä. Näillä eväillä kohti Tuwe peliä. Tervetuloa katsomaan taistelua arvokkaista pisteistä.

Ennakko Kufu98 vs TPV, lauantaina 15.7. klo.17.00, Rauhalahti

Kohtaamme jälleen TPV:n. Playoff tunnelmissa eletään ja nyt on revanssin paikka. Viime lauantaina viimeinen 10min pelistä ratkaisi – kolme vastahyökkäystä ja kolme maalia ja TPV vie pisteet kotona. Tasainen vääntö kokonaisuudessaan ja nyt meidän pitää saada tilanteet vietyä onnistuneesti loppuun jotta saadaan kalavelat maksetuksi.

Maalipaikkoja oli meilläkin maalintekoon, paras niistä rangaistuspotku mutta tällä kertaa veto ei mennyt maaliin, lisäksi poikkipuu kolisi ensimmäisellä jaksolla ja pallo suuntautui vielä kohti kenttää mutta ei maaliin saakka. Ripaus onnea ja tilanne olisi saattanut olla toinen. Mutta tämä onkin historiaa nyt vaan uusi vaihde päälle ja onni ansaintaan uudessa pelissä. Tällä viikolla olemme pitäneet palaveria, harjoitelleet hyvällä temmolla ja olleet päättäväisiä kohtamaan uusinnan. Harjoituksissa painopiste ollut tilanteiden vaihdossa puolustuksesta hyökkäykseen ja päinvastoin; ja pallonhallintaan maata pitkin, sillä TPV:n joukkue on vahva ilmassa tuleviin palloihin. TPV:n joukkueessa on myös vahva pari valjakko keskikentän Sofia Viitala ja kärki Jenni Kantanen. Heidän yhteistyön saaminen poikki on tärkeää ja odotammekin että tämä pari valjakko on myös avauksessa.  Lisäksi heidän laitapeli täytyy saada eliminoitua.  Jos TPV:n vahvuudet saadaan pois ja oma pallonhallinta peli kuntoon sekä pelin tasapaino tilanteentunnistamisen muodossa olemme vahvoilla.

Ennakko TPV vs. Kufu98, lauantaina 8.7. klo.17.00, Lamminpään UK Tampere.

Juhannus meni, kesä jatkuu ja niin myös ottelut. Seuraava vieraspeli suuntautuu Tampereelle ja siellä saamme vastaan TPV:n. TPV on sarja nousija jolla on ollut saman tyyliset askelmerkit kuin meidän ryhmällä ja odotettavissa onkin kauden kovin taisto kolmesta pisteestä.

Edellisessä ottelussa Ropsia vastaan teimme selkeän muutoksen peliimme ja täten toimiva ratkaisu toi meille ensimmäisen sarjapisteen selkeesti ennakkoon tiedossa olleesta ennakkosuosikista. Peli yksinkertaistaminen ja tiettyjen ”maamerkkien” tarkistaminen toi selvää selkeyttä pelaamiseen.  Tampereella on tarkoitus jatkaa samoilla merkeillä, pitää maltti, pelata yksikertaista peliä, ja pitää selvä toimenkuva yllä sekä pelaajien väliset etäisyydet tasapainossa ja näin estää vastustajan vahvuudet pallollisessa pelissä. Näillä eväillä pyrimme pitämään vastustajan olotilan epämukavana ja oman aggressiivisena, aloitteellisena ja aktiivisena. Samalla pelaamaan peliä jossa pelialue on mahdollisimman kaukana omasta maalista.  Ja kun tähän lisätään vielä se että kun pidämme oman pelin ylhäällä uskomme maalipaikkoja syntyvän riittävä määrä jotka tarvitaan kolmeen pisteeseen. Näin mennään kohti Tamperetta!

 

Ennakko Kufu98 vs Rops, sunnuntaina 18.6. klo.15.00, Rauhalahti

KJK:n otteluanalyysi heidän omasta ottelusta jokin aika sitten oli varsin osuva: ”yleisö oli todistamassa murhaa”. Tätä samaa vertausta voidaan käyttää mekin edellisen ottelun osalta, 6-0 on aika ”murhaava” tulos hävitä. Mutta ensin pelataan ja sitten kirjoitellaan. Nyt on taas hyvä hetki jatkaa taistelua ja hakea pisteitä tulevassa kotiottelussa Ropsia vastaan.  Ja sieltä sitten noustaan, ei passaa jäädä tuleen makaamaan.

Edellisen pelin karmeat lukemat olivat oivaa oppia jalkapallon nopeudesta, kosketuksen määristä syöttöketjuissa, ennakoidun pelin tuomasta nopeusedusta. Vaikka tappio tuli, oli meillä toisen jakson alussa myös nämä elementit mukana ja saimme aikaan hyvää puolustamista ja hyökkäämistä, riistoja lähellä vastustajan maalia, ennakoitua liikkumista, prässi etäisyyden tuomasta edusta kun pelaaja iskee lähietäisyydestä eikä 15m päästä. Kaikkea tätä ja vähän enemmän me tarvitsemme myös tähän tulevaan Rops peliin. Valmistautuminen otteluun alkoi nyrkkeily ja keskivartalon hallintaan tapahtuvalla harjoituksella joka toi mukavan säväyksen peli viikon alkuun. Laji treeneissä on mietitty malleja pelin erilaisille tapahtumille ja pidetty hyvää tempoa yllä. Ropsin fyysisyys otetaan huomioon myös ja pyritään vastaamaan tähän haasteeseen täydellä teholla. Koti pelit on aina koti pelejä ja kun peli alustana on Rauhalahden ”nurmi” niin voidaan pitää kenttää jo melkoisena kotietuna.

Tervetuloa seuraamaan kiihkeää ottelua tärkeistä sarjapisteistä Rauhalahteen klo.15.00 sunnuntaina 18.6.

Ennakko Tips vs Kufu98, lauantaina 10.6., klo.15.00, Tikkurila N1.

Kotipeli HPS:ää vastaan päättyi vieraille 1-4. Ja nyt tulee vastaan myös sarjan kärkipäähän kuuluva Tips. Tips pelaa lähes samalla joukkueella tällä kaudelle kahta sarjaa. Bsm ja naisten ykkösdivaria. Urakka on varmasti haastava sillä kahden kovan kilpasarjan pelaaminen tupla pelein viikonloppuisin tuo palautumisen ja harjoittelun kannalta valintaa, kumpaan sarjaan panostetaan. Tiedot kertovat, että naisten ykkösdivisioona on se sarja johon panostetaan. Ja sen kertoo myös sarjataulukko. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa divarin neljäs.

Lähdemme Tipsiä vastaan haastamaan nuorta joukkuetta ennakkoluulottomasti. Meidän on saatava tehoja peliin ja tarkkuutta puolustamiseen.  Tapahtuu kentän keskialueilla mitä tahansa niin ottelut ratkaistaan maalien edessä. Edellisessä pelissä maaliamme vartioi Karoliina Honkakoski, joka palasi Australiasta kesäksi Kuopioon, onnistuikin pelissä hyvin takaiskuista huolimatta ja tyhjensi kaikki palkinnot itselleen. Nyt saamme matkaan kaksi maalivahtia kun Nea Laitila tulee mukaan Pallokissojen edustuksesta. Tikkurilassa meidän on saatava oma laitapeli kuntoon ja toinen tärkeä painopiste on luoda enemmän maalipaikkoja. Samoin palloa olisi pystyttävä pitämään paremmin ja löydettävä syöttöketjuja vastustajan linjojen väliin.  Pelaaja ryhmitys, joka toimi Pietarsaaressa ei enää toiminut edellisessä kotipelissä. Joten ryhmitystäkin on laitettava siihen kuntoon että tulosta syntyy.  Meillä on iskukykyinen joukkue matkassa ja tsemppi on edelleen päällä, joten taistelemaan lähdetään ja pisteitä haetaan kotimatkalle.

Ennakko Kufu98 vs HPS, SS Areena 28.5. klo.15.00
Sarja kolmonen tulee vieraaksi SS Areenalle sunnuntaina klo.15. HPS on sarjanousija, joka pelaa raikkaalla ja nuorekkaalla ilmeellä sekä pyrkii pallonhallinta peliin. 7 peliä 14 pistettä. Ei huono.
Meidän peli sai Pietarsaaressa uusia piirteitä, jotka tuottivat kolme pistettä mukaan. Pelijärjestelmää muutettiin ja haettiin peliin tasapainoa. Onnistuttiin luomaan tasapaino hyökkäämisen ja puolustamisen osalta ja paketti kesti myös toisen jakson lopun kotijoukkueen hallinnasta huolimatta, tiivis puolustuspeli piti vastustajan nolla maalia tulostaululla pelin loppuun saakka.
Tulevaan HPS otteluun valmistaudutaan viimeistelyharjoituksen parissa ja akkuja ladaten niin että fyysisesti ollaan valmiita ja henkisesti vahvoja. Ja pelaajien kierrätys on paikallaan raikkaan ilmeen säilyttämiseksi. Lähdemme HPS:ää vastaan samalla otteella kuin edellisessä ottelussa. Ja lisänä tämä pelaaja kierrätyksen tuoma ekstra energia, jota haetaan että toinen puoliaika voidaan aloittaa hyvällä temmolla ja täten viedä vastustajan vahvuuksia pois ja tuomalla omaa osaamista kentälle. Usko omaan tekemiseen on vahva ja pelaajat sai hyvän kokemuksen edellisestä pelistä uuden pelijärjestelmän myötä. Kohti uutta ottelua ja kovalla sykkeellä, työ ennen tulosta. Tervetuloa Savon Sanomat Areenalle sunnuntaina klo.15.00.

 

Ennakko Fc United vs Kufu98, 25.5. Pietarsaari klo.14.00

Se oli valtava pettymys. Edellinen ottelu. Emme saaneet peliin ajatusta kuin hetkittäin. Meidän maali oli hienosti rakennettu. Sellaista peliä tarvitaan pitempiä jaksoja. 90 min on pitkä aika vain puolustaa. Palloa täytyy pystyä liikuttamaan nopeammin. Ja siihen tähdätään tässä Pietarsaaren ottelussa.

Suuri haaste pallollisessa pelissä ja fyysisessä ilmeessä on edessä. Joten Fc United otteluun voitiin viikon kahdessa treenissä paneutua enemmän pallollisen pelin kehittämiseen. Toivotaan että siihen saadaan jo nyt jotakin säpinää. Laatua syöttöihin, 1kosketukset, syöttö liikkeessä ja liikkeeseen. Siinä on jo isoja teemoja tähän peliin.  Niin ja keskialue, se pitää saada pitävämmäksi. Taistellaan Kufu98!

Ennakko Kufu98-Ik Myran Kuopio Litmasen tn, 21.5. klo.15.00

Saamme kotiotteluun vieraita Pohjanmaalta. Ik Myran on kerännyt 4 ottelusta 4 pistettä, joka on varmasti pienoinen pettymys heille koska uskoisimme että he tavoittelevat tällä kaudella jopa nousu liigaan. Ik Myran tuo kovia pelaajia Kuopioon. Stephenson Alice 4 ottelua  3 maalia, Prest Marie-Helen mm.

Meidän edellinen ottelu päättyi Vifk vieraana 3-0 tappioon. Numeroissa ei sinäänsä ole selittelemistä. Parempi voitti. Fyysinen ja taitava joukkue pelasi suoraviivaista pitkä ja perään peliä. Heidän taidoillaan voisi pelata myös toisenkin näköistä jalkapalloa mutta kulttuuri? ja tulos nähtävästi tekee pelistä heille tämän tyylistä. Ottelussa oli myös mielenkiintoinen ”ilmiö” kun saimme pallon riiston tai syötön katkon niin joka kerta vastustaja teki taktisen virheen ja pelin eteneminen meidän kannalta positiiviseen suuntaan loppui. Tapahtumia jatkui pelin alusta aivan loppuun saakka. Mutta mikä tekee tästä mielenkiintoisen, niin tuomari ei tätä pelitapaa nähnyt muuta kuin vapaapotkun arvoisesti.  Ehkäpä jokin kortin kaltainen vilautus muutamassa tilanteessa olisi lopettanut tämän systemaattisen rikkeiden sarjan.

Mitä tästä edellisestä ottelusta opimme? Sarja nousijana saimme hyvää oppia pelin fyysisyydestä sarjan kärki joukkueelta ja näin ollen meidän pitää tässä Ik Myran pelissä oltava valmiina haastamaan millaista peliä tahansa. 1v1 peli ja prässääminen sekä murtautumistilanteiden parempi hyödyntäminen ovat olleet avain asioita viikon harjoituksissa. Ehkäpä jokin systemaattinen virheiden tuottamistapa olisi myös hyvä olla J, no ei pidä. Meidän pitää kehittää pelaajia tässäkin pelissä ja opittava jalkapalloa enemmän fysiikan ollessa osana taitoa. Kufu-kissat iskee tulevana sunnuntaina edelleen hyvällä ilmeellä ja taistelulla. Voitto mielessä ja tulevaisuuteen luottaen – peli on parasta paikan päällä, tervetuloa mukaan.

Otteluennakko VIFK-KUFU98 13.5.2017, Tekonurmi, Botniahalli klo.15.00

Sarjajohtaja kohdataan kauden toisessa vierasottelussa. Kova kotijoukkue pelaa vahvaa puolustuspeliä pelijärjestelmällä 1-5-4-1 ja iskee tiukasti vastaan laitojen kautta näin kertoo tiedot Vaasan suunnalta. Maaliero 5-1 ja neljä ottelua, kolme voittoa ja yksi tasan. Tiukka on paketti.

Kufu-kissat nappasi kauden ensimmäiset pisteet kotona edellisessä ottelussa. Tiukka puolustuspeli ja hyvää hyökkäämistä kolmella kaistalla, yhteistyötä ja kombinaatiot kohdilleen siinä oli paketti joka toimi. 2-1 voitto riitti vaikka maalipaikkoja syntyi useampaan maaliinkin. Yläputki kolisi tai laukaukset hoiti maalivahti. Samoin pieni hätäily vei parhaan sauman iskeä lisäosumia.  Myös vastustajalla oli omat maalipaikkansa. Joten tulevaan peliin meidän pitää tarkistaa muutamia puolustus asioita lähinnä sitä että teemme asioita selkeämmin, kuka tekee ja miten ja ketkä tukee.

Meidän pitää olla tässä pelissä hyökkäyksellisesti nopeita. Ennakoida ja pystyä murtamaan vahvaa puolustusta.  Meillä on kyllä keinot ja uskon että tässäkin pelissä on mahdollisuus saada positiivinen tulos meidän kannalta.  Joten lähtekäämme kohti länsirannikkoa kovalla asenteella ja savolaisella oveluudella.

 

Ennakko kotiottelu kufu98-Nicefutis 7.5. klo.15.00 Savon Sanomat Areena.

Edellinen ottelu MPS:ssä vastaan pelattiin hyisissä olosuhteissa. Ottelussa toistui ensimmäisen ottelun toisinto, tosin toisen jakson puolella. Vastustaja iski kolme maalia 5 minuuttiin. Olemme kärsineet kaksi  tappiota n. 10 minuutissa kun peliaikaa on ollut käytettävissä yhteensä 180 minuuttia . Vastustajat ovat siis iskeneet tämän 10 minuutin aikana maaleja viisi kappaletta ja kertoneet meille että teidän sarja on vaihtunut, olette tulleet pelaamaan naisten ykköstä.

Mitä siis tehdä kun vastaan asettuu viime kauden liiga joukkue, Porin Nice futis? Meillä on edelleen halu pelata. Joukkue on tappioista huolimatta luottavainen tulevaisuuden suhteen.  Uskomme että nyt taas meillä on mahdollisuus oppia lisää ja voittaa tämä ottelu. Teemme kaikkemme että taktinen kypsyytemme paranisi ja tulosta syntyisi nyt meidän pistekuppiin.

Teemme taktisen muutoksen tähän peliin sillä silmällä että ottelu kestää 90min. Tulkaa katsomaan. Olemme olleet harjoituksellisesti isolla takamatkalla kevään. Taktinen sopeuttaminen otteluihin on siis paikallaan, emme voi pelata siten kuin liiga joukkueet. Meillä on nyt tietoa että otteluiden tulokset saattaisivat olla yhteydessä tähän takamatkaan. Nyt kenttien viimein avauduttua lumipeitteestä saamme lisää harjoitusvuoroja, ja lähdemme uudella ilmeellä, ja olemme nyt kaksi ottelua viisaampia kohtaamaan porilaiset. Se tietää uusia temppuja kun peli alkaa!  Niin kuin eräs kannattaja ryhmä: ”Taistelu jatkuu!”. Tervetuloa seuraamaan kufu-kissojen matkaa nyt SS Areenalle, sunnuntaina 7.5. klo.15. Kahvio palvelee.

 

Ennakko MPS-KUFU98, Tapanilan TN, 29.4.2017 klo.15.00

Kufu-kissat matkustaa kauden ensimmäiseen vieras peliin Helsinkiin.
MPS kohdataan tulevana sunnuntaina klo.15.00 Tapanilan tekonurmella. Odotettavissa on tiukkaa taistelua pisteistä. MPS on aloittanut kauden kahdella tasapelillä. Viime kauden sarja seiska on vahvaa ykkösen keskikastia, joten Kufu-kissojen pitää laittaa kakki peliin pisteiden eteen.

Kauden avaus sujui meiltä kaksijakoisissa tunnelmissa. Harmittavat kaksi ensimmäistä maalia PKKU sai meidän pelatessa vajaalla. Hyökkäyspelissä oli esillä niitä asioita joita halutaan tehdä. Nopeaa eteenpäin pelaamista ja kolmen kaistan käyttöä. Puolustaminen ja – prässääminen yleensä –  vaatii meiltä petrausta, samoin viimeistely aavistuksen määrätietoisemmaksi . Ja tämä viikko onkin harjoituksissa keskitytty siihen että olisimme nopeammin pelissä kun pallo menetetään ja viimeistely tarkkuuteen. Vastustajan aika pallossa on saatava pois ja ensimmäisen puolustajan on iskettävä nopeammin.  Näillä eväillä ja hyvällä hyökkäyspelillä lähdemme hakemaan kauden ensimmäisiä pisteitä. Tuumii valmennus tiimi.

Ennakko Kufu98 v PKKU, SS areena 22.4. klo.17.00

Naisten ykkönen aloitetaan tänään. KUFU saa vastaansa PKKU:n. PKKU sijoittui viimekaudella naisten ykkösessä sijalle 12. PKKU toimii yhteistyössä HJK:n kanssa, joten saatamme saada vastaan varsin nimekkään joukkueen.
Sarjan avaus kierroksella PKKU:n riveissä pelasi mm, nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Amanda Rantanen.

KuFu lähtee historian ensimmäiseen naisten ykkösen otteluun rauhallisella mielellä ja päättäväisellä otteella. Tavoite onkin voittaa koti avaus. Kolme pistettä kotona ja yksi vieraissa olisi hyvä yhdistelmä nousijalle. Sillä tahdilla varmistettaisiin paikka myös ensikaudelle.

Pallokissat 2 nimellä pelannut joukkue sijoittui viime kaudella naisten kakkosen c-lohkossa sijalle kaksi ja jäi silloin karsijan paikasta pisteen päähän. Kf-10:n luovuttua sarjapaikasta keväällä sarjapaikkaa tarjottiin Pallokissoille ja paikka päätettiin ottaa jonka jälkeen ykkösen edustusoikeus siirtyi KUFU-98 alle.

Kufu-kissat uudistui tähän kauteen melkoisesti kun osa pelaajista vaihtoi paikkakuntaa, siirtyi liiga kentille ja osa jopa vaihtoi lajia. Tälle kaudelle saatiin rakennettua iskukykyinen joukkue kun paluun kentille tekevät: Maarit Toppinen, Verna Korhonen, Katriina Väänänen ja Anu Koponen. Samoin Pallokissojen b-junioreista Vilhelmiina Pyykönen ja Heli Harinen kirmaavat nyt aikuisten sarjoihin. Tiia Vihavainen on saanut vammat voitettua ja on taas hyvässä iskussa. Viime kauden joukkueesta jatkavat Heidi Kiiskinen, Niina Laakso, Sanni Ryhänen, Emilia Huupponen, Amrita Singh, Jenna Huttunen, Riikka Lappalainen. Myös Mona Nykamb on tulossa joukkueeseen mukaan. Lisäksi Pallokissa yhteistyö tuo pelikentille nuoria lupaavia pelaajia.

Tulossa on siis mielenkiintoinen avausottelu. Tervetuloa mukaan 22 ottelun matkalle naisten ykköseen!

 

 

2016
07.05. KLO.15.00 I-JBK – PALLOKISSAT N2, TEKONURMI, BOTNIAHALLI.  TULOS: 1-0
14.05. KLO.15.30 PALLLOKISSAT N2 – FC SPORT-J, SS AREENA. TULOS: 2-0
22.05. KLO.16.00 JYPK/2 –PALLOKISSAT N2, JYVÄSKYLÄ, SÄYNÄTSALO TEKONURMI. TULOS: 0-1
26.05. KLO.19,00 PALLOKISSAT N2 – TOU, SS AREENA. TULOS: 2-0
28.05. KLO.19.00 PALLOKISSAT N2 – KANU, SS AREENA. TULOS: 3-2
11.06. KLO.15.00 VIRKIÄ – PALLOKISSAT N2, LAPUAN KESKUSKENTTÄ. TULOS: 4-3
18.06. KLO.15.00 PALLOKISSAT N2 -FC UNITED, VÄINÖLÄNNIEMI. TULOS: 1-1
22.06. KLO.19.00 FC HERTTA – PALLOKISSAT N2, JOENSUU, MEHTIMÄEN TEKONURMI. TULOS:1-1
23.07. KLO.16.30 PALLOKISSAT N2 – ESSEN IK, RAUHALAHTI. TULOS: 6-0
30.07. KLO.16.00 KANU – PALLOKISSAT N2, KAUHAVA KESKUSKENTTÄ. TULOS: 1-7
06.08. KLO.16.00 PALLOKISSAT N2 – I-JBK, RAUHALAHTI. TULOS: 2-1
13.08. KLO.15.00 FC SPORT-J – PALLOKISSAT N2, VAASA, ELISA STADION. TULOS: 2-2
18.08. KLO.18.00 PALLOKISSAT N2 – JYPK/2, RAUHALAHTI, TULOS: 8-0
25.08. KLO.19.30 TOU – PALLOKISSAT N2, TOIVALA, TANHULA TEKONURMI TULOS: 2-4
03.09. KLO.16.00 PALLOKISSAT N2 – VIRKIÄ, RAUHALAHTI, TULOS:7-2
10.09. KLO.15.30 FC UNITED – PALLOKISSAT N2, PIETARSAARI, LÄNSIKENTTÄ TEKONURMI:TULOS: 3-0
15.09. KLO.19.00 PALLOKISSAT N2 – FC HERTTA, SS AREENA, TULOS:3-0
24.09. KLO.15.00 ESSEN IK – PALLOKISSAT N2, BOLLPLAN 1, YTTERESSE, TULOS 1-6