Fortum Tutor

Hyvä valmentaja saa aikaan intohimon tekemiseen

53-VUOTIASpaki INSINÖÖRI / UEFA Pro Coaching Licence

Miksi hait tutoriksi?

– Olen ollut yli 40 vuotta jalkapallon kanssa tekemisissä ja valmentajanakin yli 25 vuotta eli eiköhän siitä kokemuksesta olisi annettavaa. Valmentajakouluttajana olen huomannut, että uudet valmentajat tarvitsevat enemmän kuin yhden viikonlopun valmentajakursseja.

Miksi tutorointi on tarpeellista?

– Kokenut tutor voi ohjata uudet valmentajat alkuun niin, ettei kaikkia virheitä tarvitse tehdä uudestaan. Tutorointi on hyvin yksilöllinen tapa ohjata, sinä pystytään paneutumaan yksittäisen valmentajan sen hetken ongelmiin paremmin kuin vaikka kurssilla.

Millainen on mielestäsi hyvä valmentaja?

– Asiantuntija tehtävässä mitä tekee. Toisaalta pystyy huomioimaan valmennettavien yksilölliset tarpeet, eli ei tee loistavaa joukkuetta 12-vuotiaana vaan hyviä yksilöitä. Innostava persoona, joka saa lapset mukaan tekemiseen.

Mikä juniorien valmennuksessa on mielestäsi kaikkein tärkeintä?

– Huomioida lasten ja nuorten kehitys. Samalla kasvattaa ja saada aikaan intohimo tekemiseen ja mukanaoloon.

Mikä on palkitsevinta jalkapallossa?

– Jalkapallo on maailman suurin ja hienoin urheilulaji, sen parista löytyvät pienet ja suuret onnistumiset. Elämykset palkitsevat.

Mitä joukkuetta kannatat ja miksi?

– A-maajoukkue Huuhkajat on se ykkönen, mutta tietenkin KuPSilla on oma erityinen paikkansa, Kuopiossa kun ollaan.

Mottosi?

– Tavoitteisiin pääsee tekemällä joka kerta parhaansa.

 

MIKÄ ON TUTOR?

Tutor ofortum_tutorn valmentajan henkilökohtainen sparraaja. Tutor ei valmenna joukkuetta vaan omalla asiantuntemuksellaan tukee valmentajaa tämän valmennustyössä: Kuuntelee, havainnoi, antaa konkreettisia neuvoja ja luo ilmapiirin valmentajan omille oivalluksille. Jalkapalloilullisten taitojen lisäksi valmentaja saa tukea myös kasvatuksessa ja lasten ohjaamisessa. Tutoreiksi on valittu konkareita, jotka tarjoavat oman osaamisensa uudempien tulokkaiden käyttöön. Joukossa on huippuvalmentajia, entisiä maajoukkuepelaajia sekä kasvatusalan ammattilaisia.

Tutoreiden tärkein tavoite on taata jokaiselle suomalaiselle jalkapallojuniorille osaava ja kannustava valmentaja.

Fortum Tutor -ohjelma

Vanhemmille

Valmentajalle

Pelaajaille / Playbook

Fortum Tutor Facebookissa