Otteluraportit 2019 T18 SM-karsinta

10.3.2019 Pallo-Iirot yj - Pallokissat 5-1 (0-1)

Raumalla kissojen peli oli alusta alkaen löysää yrittämistä, eikä terävyyttä löytynyt. 20 minuutilla Viivi Kortelainen epäonnistui rangaistuslaukauksessa, mutta onnistui korvaamaan minuutilla 34 pallon maalin perukoille.
Maalin jälkeen peli näytti hätäiseltä, eikä peli rauhoittunut kun vasta lähellä toista puoliaikaa. Puoliajalle lähdettiin kissojen 0-1 johdossa.
Toisella puoliajalla kotijoukkue tasoitti tilanteen 1-1 minuutilla 57. Kymmenen minuutin jälkeen kissojen selkäranka katkesi, kun kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon minuutilla 72. Maalin jälkeen pallon hallinta siirtyi P-Iiroille, jonka jälkeen maaleja alkoi helistä kissojen verkkoon. Pelin lopputulos oli kotijoukkueen 5-1 voitto. Häviö tarkoittaa, että Pallokissat jatkaa tulevaa kautta b1-sarjassa.

6.3.2019 Pallokissat - JyPK 2-2 (1-1)

Pelistä ei voi muuta sanoa kuin että tasapeli tuntui karvaalta tappiolta. Pallokissat taisteli koko 97 minuuttia ja jätti kentälle kaikkensa. Jokaisessa kaksinkamppailussa taisteltiin ja syöttöpelikin saatiin rullaamaan. Maalipaikkoja ottelun aikana siunaantui lukuisia mutta ikävä kyllä jalkapallossa ei voita aina se joukkue joka sen ansaitsee, vaan se joukkue joka tekee enemmän maaleja. Ensimmäisen maalin teki kulmasta Anttu ja toisen vastustajan harhasyötöstä Nannu. Tuomari antoi jostain kumman syystä seitsemän minuuttia lisäaikaa ottelulle ja kissojen harmiksi JyPK tasoitti pelin kahteen kahteen vaparista 90+6 minuutilla. Mutta ei auta kuin vain jatkaa eteenpäin ja voittaa viimeinen karsintapeli tästä sisuuntuneena Raumalla.

90+7 min Kuitunen Eveliina ulosajo 2. varoitus
90+6 min 2-2 maali Laaksonen Heini, JyPK
90+5 min Kuitunen Eveliina, Pallokissat varoitus
69 min 2-1 maali Simonen Anna-Stina, Pallokissat
29 min 1-1 maali Kaislo Siiri, JyPK
22 min 1-0 maali Tuononen Anniina, Pallokissat

2.3.2019 Pallokissat - FC Kuusysi 1-1 (0-1)

Peli FC Kuusysiä vastaan päättyi tasatulokseen 1-1. Vieraat menivät 0-1 johtoon 34 minuutilla. Kuusysi sai pelin alussa hieman paremman otteen, mutta tilanteita tuli molempiin päihin tasaisesti. Kissoilla oli paikkoja tasoittaa peli jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta viimeistelyyn jäi parantamisen varaa. Puoliajalle lähdettiin siis Kuusysin 0-1 johdossa. Kissoilla peli-ilme oli hyvä jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta toiselle puoliajalle mentäessä halu voittaa kasvoi ja se näkyi kentällä. Kotijoukkue sai hyvän otteen pelistä ja maalipaikkoja tuli. Lopulta Katan antamasta kulmapotkusta Emmi sai päänsä väliin ja Viivi viimeisteli maaliviivalla lojuvan pallon verkon perukoille 58 minuutin kohdalla. Kissojen taistelu ja paine jatkui, mutta toista maalia ei syntynyt. Näinpä pelin jälkeiset fiilikset kissoilla oli hieman pettyneet, mutta 1-1 tulokseen oli tyydyttävä. KuPSin naiset olivat kannustamassa Pallokissoja katsomossa. Kiitos KuPS naiset!

23.2.2019 Pallokissat - ONS 2-3 (1-2)

Tällä kertaa Pallokissat joutui tyytymään stadionilla kirvelevään 3-2 tappioon ONS:ia vastaan. Pallokissat siirtyi ottelussa johtoon 21. peliminuutilla kun Nannua rikottiin boksissa ja Viivi tästä seuraten upotti rankkarin varmasti maaliin. ONS kuitenkin tasoitti 26. minuutilla ja siirtyi johtoon kolme minuuttia myöhemmin. Tauolle lähdettiin näin 1-2 lukemissa.

Ensimmäisellä puoliajalla sorruttiin liikaa helppoihin syöttövirheisiin ja yritettiin pelata palloa eteenpäin liian suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Näin ONS päästettiin liian helposti hallitsemaan peliä. Tauolla sovittiin että syöttötyöskentelyä lähdetään parantamaan. Hetkittäin toisella puoliajalla siinä onnistuttiinkin ja saatiin pidettyä palloa pitempiäkin jaksoja vastustajan kenttäpuoliskolla. Kotijoukkueen 2-2 tasoitus syntyi kun Viivi onnistui toistamiseen kun toista puoliaikaa oli takana 5 minuuttia.

Loppua kohti peli olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa mutta tällä kertaa ONS:n onnistuttua vapaapotkusta pisteet matkasivat Ouluun. Maalit tehneen Viivin lisäksi päivän onnistujia oli Meeri, joka teki tärkeitä torjuntoja maalilla pitäen Kissat pelissä mukana. Viikon päästä Pallokissat ovat jälkeen vauhdissa stadionilla kun vastaan asettuu FC Kuusysi.

17.2.2019 VIFK - Pallokissat 4-1 (3-0)

Vaasasta kotiintuomisina tylyt 4-1 lukemat ViFK:ta vastaan. Kissoilla olisi ollut potentiaalia parempaakin tulokseen, mutta tänään ei vain kulkenut. Ensimmäisen puoliajan kissat olivat unessa ja palloa ei saatu pidettyä rauhassa omalla. Kuitenkin heti kun muutama syöttö saatiin rauhassa omille syntyi muutama maalipaikka. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-0 johdolla. Toinen puoliaika lähti paremmin käyntiin kuin ensimmäinen. Saimme pidettyä palloa enemmän omilla ja yleisilme oli muutenkin aktiivisempaa. Prässiin mentiin lujempaa ja palloton liikkui tukemaan hanakammin. Kissat saivatkin maalin 60. minuutilla kun keskityksen jälkeisestä hässäkästä Nannu sai viimeisteltyä pallon maaliin. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja ViFK sinetöi pelin lukemiin 4-1. Ensi viikolla ensimmäisessä kunnon kotipelissä stadionilla vastassa ONS.

9.2.2019 Ilves - Pallokissat 4-1 (2-0)

Lähdimme peliin hyvällä ja energisellä asenteella. Pelin ensimmäiset 25min oli Pallokissoilta hyvä ja tasainen jakso, jolloin Kissat saivat aikaiseksi hyviä maalipaikkoja. Pallo pysyi Pallokissojen hallussa, mutta kun Ilves teki minuuteilla 25 ja 30 maaleja Pallokissojen verkkoon, ote siirtyi Ilvekselle. Tauolle siirryttiin Ilveksen 2-0 johdossa.
Toisen puoliajan alku oli ensimmäisen puoliajan alun tapaan tasaista peliä. Loppua kohti väsymys alkoi painaa Pallokissojen jaloissa, jolloin oli aika saada tuoreita jalkoja kentälle. Ilves teki 3-0 johtomaalin 67. minuutilla, jonka jälkeen kavensimme 72. minuutilla Petra Piiraisen maalilla. Pelin viimeisillä minuutella Ilves teki vielä yhden maalin minuutilla 87, joten peli päättyi 4-1 Ilveksen voittoon. #Kaput

26.1.2019 Pallokissat - FC Sport-j 2-1 (0-1)

SM-karsinnat saatiin käyntiin poikkeuksellisissa olosuhteissa kotipelillä Kajaanin Palloiluhallissa. Vastustajaksi asettui FC Sport Vaasasta, joka aloitti karsintansa jo viikko sitten 5-0 voitolla ONS:sta. Intoa täynnä oleva kissalauma koki takaiskun heti ottelun alussa Sportin päästessä kuin varkain ensimmäisestä hyökkäyksestään kaukolaukauksella johtoasemaan. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkuetta lannistanut vaan ensimmäisen puoliajan edetessä pallonhallinta alkoi siirtyä enemmän ja enemmän kuopiolaisille. Ennen taukovihellystä maali oli jo parikin kertaa lähellä mm. pirteästi pelanneen Viivi Kortelaisen toimesta. Toinen puoliaika alkoi Kissojen komennossa ja maali roikkui selkeästi ilmassa. Muutaman yrityksen jälkeen Anna-Stina Simonen puski 53. peliminuutilla Katariina Niskasen antamasta kulmasta pallon maalin perukoille. Toinen puoliaika eteni jännittävissä merkeissä kunnes Nannu onnistui toistamiseen maalinteossa 87. minuutilla. Näin tärkeät kolme pistettä sarja-avauksesta matkasivat Kajaanista Kuopioon. Seuraavan kerran tytöt ovat vauhdissa kahden viikon päästä Tampereella Ilvestä vastaan.