Boo IS kaatoi kissat päätösottelussa

Ruotsalaiset veivät seitsemännen sijan viime hetken maalilla

5.2.2017 klo 12.35 Pallokissat 04 - Boo IS Tukholma, 0-1

Oulu Arina areena

Pelissä: Lilja, Vilma K, Oona, Milka, Aada, Mona, Henni, Hilma, Jenny, Emma, Anna ja Iita sekä Ylyn apurit Venla, Linnea ja Milla

Videot tulossa

Kissojen viimeinen OGC-turnauksen ottelu oli sijoitusottelu sijoista 7 ja 8. Tässä vaiheessa lopputuloksella ei siis ollut enää mitään merkitystä, vaan tarkoitus oli antaa lisää minuutteja vähemmän pelanneille ja kokemusta kansainvälisistä peleistä. Teemana, ylhäältä kiinni mustelmista välttämättä.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta ei hyvin. Molemmilla joukkueilla pallo pomppi jatkuvasti jalasta eikä syötötkään vieneet peliä oikeasti eteenpäin. Milka ja Hilma saivat aikaan ylhäällä sopivasti prässiä, mutta voitetun pallon jälkeen se menetettiin liian usein ja liian nopeasti takaisin ruotsalaisille. Boon tytöillä oli käytännössä samanlaisia ongelmia, joita kissat omalla epävarmuudellaan vielä ruokki. Tilaa ja aikaa olisi ollut lähteä rakentamaan peliä paremminkin, mutta välillä syöttö kesti, välillä syöttö oli osoitteeton ja välillä vastaanottajan ykköskosketus louhikkoinen. Yritys oli hyvä - mutta luultavasti liian hyvä - ja liika yrittäminen muuttui väkinäiseksi vääntämiseksi.

Valmentaja ottaa tietenkin vastuun joidenkin tyttöjen uusista pelipaikoista, mutta yllätys oli se kuinka sekaisin joukkuepeli siitä lopulta meni - kuitenkin monet runkopelaajat pelasivat omilla paikoillaan. Eniten tämä näkyi hyvin maalilla pelanneen Monan avauksissa. Lyhyissä avauksissa kissojen liike oli olematonta ja pitkissä taas keskikenttä ja hyökkäys kilometrin päässä toisistaan. Positiivista pelissä oli Liljan useat Boon läpisyöttöjen katkot topparin tontilla, mutta omaa peliä ei saatu niilläkään onnistumisilla käyntiin.

Lopulta kun pelikello oli jo muutaman sekunnin näyttänyt täyttä 30 minuutin aikaa, kissojen puolustuksesta löytyi hyvän syötön kokoinen aukko ja Boon kärkipelaaja siirsi pallon ohi hyvin vastaantulleen Monan. Lopputulos 1-0 Boolle oli pelitapahtumiin nähden ihan oikein. Kissat eivät saaneet koko ottelussa käytännössä yhtään maalipaikkaa ja silloin on vaikea voittaa otteluita.

Boon Viiri matkasi ottelun jälkeen itärajalle Millan sängyn päätyyn.

 

Kokonaisuudessaan turnaus oli kympin arvoinen. Kissat sai kuusi hyvää, korkealaatuista ja tiukkaa 11v11 -peliä. Käytännössä vain turnauksen voittajaa EPSiä vastaan pelattu ottelu oli sellainen, missä olimme selvästi huonompia. Muut viisi ottelua olisi voitu paremmalla tuurilla ja pelkästään tulosta pelattaen pystytty voittamaankin, mutta nyt vastustaja sai väännettyä ratkaisut meitä paremmin. Kissat jatkavat kovatasoisia pelejä jo reilun viikon päästä Eerikkilässä SHA-tapahtumassa, jossa kohdataan tutut turnauksessa alisuorittaneet Ilves ja JyPK sekä turnauksessa toiseksi tullut ONS.

Kissojen apuna olleet ylyläiset olivat isoksi avuksi. Varsinkin Linnea loisti topparina ottelusta toiseen. Omista kissoista onnistui tasaisesti koko turnauksen ajan viimeisessä ottelussa kapteenin nauhan saanut Vilma. Muiden suorituksissa oli enemmän tai vähemmän ylä- ja alamäkiä. Jokainen voi kuitenkin olla varmasti tyytyväinen ainakin yhdestä ottelusta!

Posted in Nollaneljä.