Nollakasit hyvässä vauhdissa

Nollakasit nappasivat neljä pistettä vuotta vanhemmilta

9.6.2019 klo 11.00 STPS - Pallokissat, 0-0

Joensuu, Koillispuiston tekonurmi

Pelissä: Alisa, Anni, Lilja, Saaga, Helmi, Lotta, Emmi, Janiela, Martta ja Kerttu

 

Nollakasit jatkoivat helteisellä ja painostavalla Joensuun Koillispuiston tekonurmella nollaseiskojen piirisarjaa kymmenen pelaajan voimin. Liekö hieno kesäinen viikonloppu ollut täynnä juhlia ja muita menoja, mutta melkein minimipelaajamäärällä mentiin.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui STPS Savonlinnasta, joka olikin pyörittänyt sarjan edellisessä kohtaamisessa kissoja peräti 1-10. Kissoilla oli nyt kuitenkin takana hyvätempoinen ja iloinen harjoitusviikko, joten valmennuksella oli lupa odottaa vähintään hyvää taistelua.

Otteluun lähdettiin edellinen lopputulos mielessä hieman puolustusvoittoisesti. Saagan eteen tehtiin kolmen pelaajan puolustuslinja ryhmityksen ollessa 3-3-1. Alisa nousi Janielan ja Lotan välistä kuitenkin hyökkäyksiin mukaan jolloin mentiin 2-4-1-muodossa. Myös ottelun painotukset olivat puolustamisessa, tärkeimpinä oman maalinedustan vartiointi ja puolustuslinjan nouseminen tarpeeksi paljon omien hyökkäysten aikana.

Keskikentällä saivat tehdä töitä Alisan lisäksi Helmi, Anni, Martta, Lilja ja Kerttu. Hyökkäys oli enimmäkseen Emmin harteilla. Varsinkin laitapelaajilla tuli paljon juoksua ja vaihtoja tehtiin tarvittaessa tiuhaankin tahtiin. Kissat kuitenkin näyttivät jaksavan vastustajaa paremmin ja peliä saatiin välillä hallittua pitkiäkin jaksoja hyökkäysalueella. Hyökkäyksiin päästiin yhtälailla omalta maalilta lähteneiltä syöttöketjuilta kuin korkean prässin riistoilla. Paras paikka tuli lopulta Helmille, jonka laukaus kimposi valitettavasti vastustajan maalin tolpasta ulos.

Savonlinnalaisetkaan eivät luovuttaneet helpolla ja painoivat ottelun lopulla pitkän ja vaarallisen hyökkäyksen kissa-maalille. Ottelu päättyi lopulta "maalikehikkotasapeliin" kun Saaga sai torjutta kanuunalaukauksen yläriman kautta ulos.

Ottelun jälkeen penkillä nähtiin iloisia ja väsyneitä kissoja joille tasapeli maistui makealta. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet maalin tekoon, mutta tasapeli oli ihan oikeutettu lopputulos.

9.6.2019 klo 13.00 FC Hertta/07 sininen - Pallokissat, 2-3

Joensuu, Koillispuiston tekonurmi

Pelissä: Alisa, Anni, Lilja, Saaga, Helmi, Lotta, Emmi, Janiela, Martta ja Kerttu

 

Loppuläpsyt hymy huulilla!

Päivän toiseen otteluun kissat saivat vajaan tunnin lepotauon. Vastustajalla oli yhtä vähän aikaa palautua omasta ottelustaan, mutta sen lisäksi FC Hertan sininen joukkue oli paikalla ilman yhtään vaihtopelaajaa.

Tauon aikana Emmi veti ässän hihasta ja halusi pelata maalivahtina - ja sehän sopii. Muuten ryhmittymä ja pelipaikat olivat hyvin samanlaiset kuin ottelussa STPS:aa vastaan.

Itse ottelu alkoi melko rauhattomasti pallon kimpoillessa molempien joukkueiden pelaajilla vähän sinne-tänne. Kissat saivat kuitenkin ottelusta vähän nopeammin otetta kuin vastustaja, ja peliä saatiinkin painettua joensuulaisten maalille. Syöttö- ja joukkuepelin merkitys näkyi lopulta kissojen kahtena nopeana maalina, kun Saaga sai nauttia Helmin, Lotan ja Annin syötöistä hyvään maalipaikkoihin. Kun vielä puolustus Emmin johdolla piti ensimmäisellä puoliajalla oman maalin puhtaana, kissat pääsivät ukkoskuuron myötä mukavassa 2-0 johdossa tauolle.

Toisella puoliajalla Saaga sai pallon kolmannen kerran vastustajan maaliin - taas koko joukkueen maali lähtien hyvästä puolustuksen pelin avaamisesta. Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä emännät päättivät ottaa loppukirin. Kissojen jalkoja alkoi painamaan väsymys ja FC Hertta pääsi tekemään kaksi maalia. Ensimmäisen maalin vastustaja teki pienen "väännön" jälkeen ja toisen hienolla laukauksella takasivuverkkoon. Pallokissojen kantti kuitenkin kesti loppuun asti ja näin ollen napattiin tässä sarjassa ensimmäinen voitto Kuopioon.

Päivä oli kaikille rankka. Peliaikaa tuli paljon erittäin haastavassa kelissä, mutta neljän pisteen myötä loppuläpsyissä nähtiin iloisia nollakasi-kissoja! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa harjoitusviikkoa ja seuraavia pelejä.

Posted in Nollakahdeksan, Otteluraportti.